5 måter å få kroppen din klar til å bli gravid

Hvis du tenker på å starte en familie, vil du gi din baby den beste starten i livet - og det betyr at du skal være så sunn som mulig. Her er fem måter å få kroppen din klar for graviditet

1. Se din lege

Det er en god ide å ha en generell helsekontroll før du prøver å få en baby - spesielt hvis du har et langt stående helseproblem, for eksempel høyt blodtrykk, diabetes eller astma.

Et besøk hos legen kan bekrefte om immuniseringen er oppdatert. Visse forebyggende infeksjoner, som vannkopper, tyske meslinger og hepatitt B, kan forårsake abort eller fødselsskader, så det er viktig å sørge for at du har blitt vaksinert.

En blodprøve vil avsløre om du har fått vaksinasjon for tyske meslinger (rubella). Om nødvendig vil du bli gitt MMR-jaben. Legen din vil gi råd når det er trygt å bli gravid etter å ha vaksinen, men en måned er vanligvis anbefalt som en forholdsregel.

Hvis du er bekymret for seksuelt overførbar infeksjon (STI), drøft dette med legen din. Screening for ting som hepatitt B, Chlamydia, syfilis og HIV kan gjøres ved din legeoperasjon eller en klinisk genito-urinmedisin (GUM). Å ha behandlinger for STI før du blir gravid, kan forbedre sjansene for å ha en vellykket graviditet.

Du kan også ønske å diskutere stoppet prevensjon - som kan innebære at en spole eller et hormonplaster er fjernet. Avhengig av metoden du har brukt, må du kanskje vente noen måneder for hormonene å forlate kroppen din.

Å ha behandlinger for STI før du blir gravid, kan forbedre sjansene for å ha en vellykket graviditet

2. Ta kosttilskudd

Mens det er en god ide å spise sunt, er det noen kosttilskudd du bør begynne å ta.

Folsyre kosttilskudd bør tas så snart du slutter å bruke prevensjon og begynne å prøve for en baby - du bør fortsette å ta dem inntil 12. uke i svangerskapet. Et daglig 400mc folsyretilskudd anbefales, men hvis du har diabetes, celiaciasykdom eller tidligere har barn med spina bifida, kan du trenge en høyere dose. Din lege kan gi råd.

Det er viktig å ha nok folsyre i systemet før du blir gravid, da babyen din trenger det til å utvikle en sunn hjerne og nervesystem i de første ukene av svangerskapet - mangel på folsyre kan forårsake nevrale rørfeil, noe som kan forårsake spina bifida.

Når du vet at du er gravid, er det også tilrådelig å begynne å ta et vitamin D-tillegg - og fortsett å ta det mens du ammer. Det er også viktig å sørge for at du får nok jern og kalsium fra kostholdet ditt.

Hvis du vil ta en daglig multivitamintablett, ta vare på hvilken du velger. Du trenger en som er spesielt formulert for unnfangelse og graviditet. Vanlige multivitamin tabletter kan inneholde for mye vitamin A, noe som kan skade ufødt barn under graviditet.

3. Se på vekten din

Å være betydelig overvektig eller undervektig, kan redusere fruktbarheten din, og øke risikoen for komplikasjoner når du blir gravid.

Hvis du er overvektig med en kroppsmasseindeks på 30 eller mer, er det en god ide å gå ned i vekt før du begynner å prøve en baby. Ved å gå på treningsprogrammet, vil du sørge for at du er i hele graviditeten og for arbeid når tiden kommer.

Hvis du er undervektig med en kroppsmasseindeks på under 18,5, er du mer sannsynlig å ha en uregelmessig menstruasjonssyklus - og hvis kroppen din ikke har perioder, egger du ikke hver syklus. Vanligvis anses en sunn BMI å være mellom 19 og 25.

4. hvile og slappe av

Hvis du har prøvd en baby for en stund, er det bare naturlig å bekymre deg og bli stresset. Mens "bare slapper av" er lettere sagt enn gjort, har ekstrem stress og søvnmangel begge vært knyttet til infertilitet - så det er viktig å hvile og slappe av så mye som mulig.

Selv om stress i seg selv ikke forårsaker infertilitet (selv om det forårsaker at du går glipp av perioder, vil du ikke eggløses). Det er forbundet med atferd som kan påvirke sjansene dine for å bli gravid - som å spise dårlig, vektøkning (eller tap) og søvnløshet.

Hvis stress påvirker hvordan du spiser eller sover, kan du prøve å snakke om dine bekymringer med en betrodd venn. Enkle ting som å lytte til en avslapnings-CD eller lære å melde seg har vist seg nyttig for mange mennesker.

5. Rengjør din livsstil

Du vet at røyking og drikking i svangerskapet kan skade barnet ditt, men visste du at de også kan påvirke fruktbarheten din også?

Forskere ved Johns Hopkins School of Medicine studerte graviditetsgraden på 124 kvinner og fant at det var 11 prosent for de som hadde en alkoholholdig drink i uken, sammenlignet med 18 prosent blant kvinnene som var teetotale. Røykerne hadde en oppfattelsesrate på seks prosent, sammenlignet med 17 prosent blant ikke-røykere.

Som sigaretter, alkohol og ulovlige stoffer kan øke risikoen for abort, fødselsskader og lav fødselsvekt, er det en god ide å gi dem opp nå - noe som gjør det lettere å holde fast i ditt nye sunne regime en gang at graviditetstestene er positive!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar