5 måter å slå graviditet fordøyelsesbesvær

Fordøyelsesbesvær er en av de vanligste klagerne under graviditet, med 80% av kvinnene som opplever det på et eller annet tidspunkt. Finn ut hva mat å spise for å slå den brennende følelsen, hva du skal unngå og andre triks for en lykkeligere mage

Noen kvinner finner at de får den sterke brennende følelsen etter at de spiser, fra bare noen få uker inn i graviditeten. For andre blir det et problem senere når bumpen deres ekspanderer, og det ser ut til å ikke være plass til mat. Men det som er klart er at de fleste kvinner vil få fordøyelsesbesvær på et tidspunkt i svangerskapet, og det kan være veldig veldig ubehagelig og kan få deg til å føle deg kvalm og oppsvulmet.

Det er ingen årsak til fordøyelsesbesvær i svangerskapet - det er en blanding av hormoner, din voksende livmor som presser på magen og slapper av av muskler i spiserøret som kan la syre bevege seg ut av magen.

Heldigvis er antacida en av de få medisinene som er trygge å ta under graviditeten, men her er fem andre tips for å unngå smerte etter måltidet.

Bytt til fem eller seks små måltider om dagen

Dr Áine O'Connor, en ernæringsforsker fra British Nutrition Foundation, anbefaler lite og ofte å slå den brennende følelsen som kan komme etter overindulging. For å unngå halsbrann i svangerskapet, prøv å spise små vanlige måltider og snacks og unngå store måltider. ' Det er en myte du må spise for to, så vær ikke sint og spis tonn mer enn du normalt ville.

Unngå krydret, fett og stekt mat

Det er ikke uvanlig for kvinner å kreve en karri under graviditeten, men å spise mye krydret, fett eller rik mat kan gjøre dårlig fordøyelse verre. Rå løk, si i salat, kan også forårsake smerte å krype inn etter et måltid.

Hvis dine ønsker er sterke eller du er fristet av den tikka masala, husk bare at du må få konsekvensene etterpå.

Det er en myte du må spise for to, så vær ikke sint og spis tonn mer enn du normalt ville

Drikk melk

Noen kvinner sverger ved å drikke et glass melk for å berolige følelsene av fordøyelsesbesvær. Yoghurt og is kan ha en lignende "kjøling" effekt. Men det kan ikke fungere for alle som noen kvinner kan oppleve at meieriprodukter gjør deres symptomer verre.

Hold en matdagbok

"Legg merke til matvarer som utløser halsbrann og prøv å unngå dem," sier dr. O'Connor. Årsakene til fordøyelsesbesvær kan variere mye fra kvinne til kvinner. For noen kan brus eller koffeinholdige drikker være årsaken. For andre er det fruktjuice eller tomatbaserte sauser.

Ved å finne ut hvilke matvarer som gir dårlig fordøyelse, kan du redusere sjansene for at det skjer. Men Dr. O'Connor legger til, vær forsiktig så du ikke kutter ut hele matgrupper som kan gi viktige næringsstoffer til babyen.

Ikke spis sent på kvelden

Når du legger deg ned, gjør det lettere for mageinnhold å stige opp og forårsake sorg. Å spise sent på kvelden betyr lite tid for kroppen din til å fordøye hva som er der før du prøver å få litt hvile. Hvis du blir sulten før sengetid, prøv å spise noe lite og vanlig som en matbit.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar