5 tips for å være bedre i senga

Innholdsfortegnelse:

5 tips for å være bedre i senga - øVELSER 2023
5 tips for å være bedre i senga - øVELSER 2023
Anonim

Seksuell helse er direkte knyttet til din generelle helse og trivsel. Seksuelle dysfunksjoner er ikke bare ofte forbundet med andre medisinske tilstander som diabetes, høyt blodtrykk, hjertesykdom og fedme, de kan også være indikatorer på helseproblemer i fremtiden. For menn er seksuell helse et sentralt element i vår daglige velvære, så det er viktig at den opprettholdes.

Trening

Regelmessig trening påvirker både kropp og hjerne, og hjelper oss til å føle seg lykkeligere, sunnere og mer aktiv. Det er også en av de mest effektive måtene å øke kjønnsdriften og ytelsen til. Kardiovaskulær trening, for eksempel å løpe, spille fotball eller svømme, kan revne beta-endorfiner, noe som vil føre til at hjertet ditt løper og blod for å flyte mer effektivt, og øker ytelsen. I tillegg øker styrketrening nivåene av veksthormon, noe som bidrar til pigger i testosteron - det opphissede hormonet. Legge til styrketrening i rutinen to eller tre ganger i uken har vist seg å forbedre seksuell opphisselse.

Når vi trener glade hormoner som endorfiner slippes ut i hjernen vår. Disse hjelper lindring av stress, slik at vi kan slappe av og gi en naturlig høyde. Stress er en av de vanligste hindringene for å ha et sunt sexliv. Gjennom jevnlig trening frigjøres disse endorfinene og kjønnshormonene i blodet, noe som gjør deg mer avslappet og fokusert under sex.

Trening er også viktig for å holde hjertet ditt sunt. I sin tur betyr et sunt hjerte ofte en sunn kjønnsstasjon. Når hjertesykdom utvikler seg tidlig eller noen ikke overholder et hjerte sunt livsstil, kan problemer som erektil dysfunksjon begynne å forekomme.

Kosthold

Maten du spiser påvirker også kjønnsdriften og ytelsen din. Et sunt kosthold er viktig for generell velvære og opprettholder en sunn vekt fordi den gir alle nødvendige næringsstoffer kroppen trenger å fungere. Det er visse matvarer du kan spise for å maksimere din seksuelle helse. Fersk frukt og grønnsaker er integrert i å opprettholde en sunn kjønnsstasjon fordi de gir antioksidanter som vil sikre god blodgass til kjønnets organer og forhindre mot visse kroniske sykdommer. Fettsyrer som finnes i olivenolje, fisk og nøtter vil også bidra til å maksimere kjønnsdriften og ytelsen.

I tillegg til å spise et sunt kosthold, er det visse matvarer folk spiser som er kjent for å være afrodisiakum. Østers er kanskje de mest berømte av dem alle, da de er fullpakket med antioksidanter og sporstoffer som er nødvendige for god seksuell funksjon. De er også fulle sink: et mineral som er sentralt til fruktbarhet.

Røyking og drikking

Alle vet at røyking er dårlig for deg, men det kan også spille kaos med din seksuelle helse. Røyking påvirker blodstrømmen, da det fører til at blodårene smalter, noe som resulterer i at mindre blod kan komme seg gjennom dine seksuelle organer, redusere kjønnsdriften og ytelsen din.

Drikker påvirker også din seksuelle helse. En eller to drikker kan redusere angst og stress, noe som hjelper deg med å få deg i humør for sex, men alkohol er også en depressant og drikker overdreven, vil resultere i en lav kjørebrest og problemer med å få og opprettholde en ereksjon. Av denne grunn anbefaler jeg at alkoholinntaket ikke er mer enn moderat for å opprettholde en sunn kjønnsstasjon.

Understreke

Stress er en av de største negative influensene i seksuell helse. Stress påvirker din psykiske og fysiske tilstand og kan redusere kjønnsdriften og ytelsen dramatisk, forårsaker problemer som impotens og erektil dysfunksjon. Stress er vanligvis en vanskelig ting å overvinne, men det finnes flere avspenningsmetoder som kan være effektive når det gjelder å lindre stress. Yoga, for eksempel, er en fin måte å slappe av og øker fleksibiliteten, noe som gjør den til den perfekte måten å forbedre din seksuelle helse på. Hvis stresset ditt er dypt forankret, er det imidlertid verdt å snakke med legen din for å få medisinsk råd.

Sove

Mangel på søvn er også en annen grunn til at menn kan lide av mangel på sexdrift. Studier har vist at menn som ikke får nok søvn gir lavere testosteronnivåer - en viktig komponent til et sunt sexliv. Forskning viser også at menns testosteronnivåer reduseres med om lag en til to prosent hvert år ettersom de blir eldre, men søvn kan redusere testosteronnivået med 10-15 prosent, noe som gjør kjønnsalderen mye eldre enn du er.

Seksuell helse er svært viktig for en manns hverdag, og et problem i soverommet er ofte et tegn på et underliggende helseproblem. En sunn livsstil er nøkkelen til å opprettholde et sunt sexliv, og i dette travle moderne samfunnet kan dette ofte være vanskelig. Se på hvordan du spiser, drikker og gjør daglig og gjør små livsstilsendringer for å maksimere din seksuelle helse og til slutt din generelle helse.

Dr Hilary Jones er en uavhengig lege og en medisinsk rådgiver på HealthExpress en online klinikk som spesialiserer seg på en rekke helseproblemer, inkludert seksuell helse og velvære.

Populært emne