5 Overraskende fakta om Measles, Mumps and Rubella (MMR) Vaksine

Beskytter mot en trio av ekkel virus, er MMR-vaksinen en av babyens viktigste vaksinasjoner. Det er veldig enkelt og skjuler den lille fra mange potensielle sykdommer

Maskler, kusje og rubella (MMR) jab er en som får de fleste mødre som spør "har du?"

Det er over 15 år siden MMR var knyttet til autisme risiko. Og mens teorien bak lenken nå har blitt debunked, er det fortsatt mange nerver rundt jaben, og oppdateringen er ikke så høy den burde være.

Endelige utfallet? Det er en lavere immunitet mot trioen av virus - meslinger, kusma og røde hunder - i befolkningen.

Så din baby trenger det mer enn noensinne. Her er hvorfor ...

1. En nødvendig immunforsterkning

Siden den ble formulert i 1988, har MMR-vaksinen redusert antall babyer som har utviklet sykdommene som vaksinen beskytter mot.

«I løpet av de første månedene ble barnet ditt forsvart av antistoffene dine (fra brystmelken eller fra blodet mens du var i livmoren), men dette mister gradvis effekt, forklarer jordmor Sharon Trotter. Vaksiner fungerer som en forsvarsbarriere, og hjelper babyens kropp å bygge opp en toleranse mot visse virus som kan gjøre ham syk.

>> LES: DITT BABYS IMMUNISERINGSKALENDER

2. Hva det beskytter mot

MMR står for Measles, Mumps og Rubella - tre svært smittsomme virus som hver kan føre til noen ubehagelige komplikasjoner.

Det har vært en spike i meslinger de siste årene. Så, alle foreldre oppfordres til å sørge for at deres barn har denne injeksjonen for å forhindre det. Ved å vaccinere alle babyer, er det håpet å utrydde disse sykdommene.

Measles er en svært smittsom virusinfeksjon som kan føre til lungebetennelse og hjerneskade. Humle er vanligvis en mild viral infeksjon hos spedbarn - det er sjelden hos babyer under to år, men kan ha alvorlige komplikasjoner, inkludert døvhet. Rubella (tyske meslinger) er vanligvis mild, men immunisering er viktig for å beskytte gravide kvinner, som om de er kontrakt, kan ufødte babyer bli påvirket.

3. Når barnet ditt skal ha det

Du vil bli tilbudt barnets første MMR-vaksine innen en måned etter hans første fødselsdag.

«Viktigst, sørg for at babyen din har god helse når han har vaksinen,» forklarer Sharon. 'Pass på at du får sykepleieren å vite om babyen din har en kald eller høy temperatur og babyens avtale kan bli forsinket.'

MMR-vaksinen kan gis til en seks måneder gammel baby hvis han ble utsatt for meslinger-viruset eller under et meslingerutbrudd.

- Det er også en booster som gis like før barnet ditt begynner på skolen, sier Sharon. Dette vil bli arrnaged av skolens sykepleier.

>> LES: 6 WAYS FOR Å BARE DITT BABY KVALT UNDER VACCINASJONER

4. Hvordan MMR-vaksinen fungerer

Barnet ditt vil bli injisert en gang i lårmusklene eller armen.

I likhet med andre injeksjoner slipper MMR-vaksinene små mengder av levende - men inaktiverte - virus som forårsaker de tre sykdommene. Så det er ingen risiko for at sykdommene blir fanget, og i stedet lærer babyens kropp å produsere antistoffene som kjemper mot dem.

>> Alt du trenger å vite om den røde boken

5. Mulige bivirkninger

Det er risiko for å ha MMR-vaksinen, men det er viktig å merke seg at dette er usannsynlig - det er langt mer sannsynlig at barnet ditt blir syk fra en av sykdommene, da fra vaksinen.

Barnet ditt kan utvikle en feber, gå av maten eller utvikle utslett på kroppen. Hvis dette skjer, anbefales ofte flytende paracetamol eller flytende ibuprofen for å avgjøre babyens temperatur.

Hvis du tror babyen din reagerer dårlig på immuniseringen, viser tegn på feber og utslett, må du sørge for at du søker medisinsk hjelp.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar