5 trinn for vellykket spising med purées

I utgangspunktet innebærer denne metoden å mate dine baby måltider som starter veldig jevnt blandet slik at de er nesten flytende, som den melken din baby er kjent med. Måltidene endres deretter til mashed og litt teksturerte, og deretter klumpete, til babyens måltider er laget av vanlig, hakket opp, mat

Kokt potet eller gresskar, stewed eple, eller moset banan. Alle er ideelle matvarer for å mate en baby med purées. Vil hun elske avokado? Vil han trekke et ansikt ved blomkål? Det er på tide å få kameraet klart og finne ut!Så skal du bruke purées? Hvis du bestemmer deg for å begynne å gi mat innen seks måneder, vil du sannsynligvis være avhengige av blenderen din i noen uker, da yngre babyer ofte ikke har den øye-koordinering som trengs for baby-ledet avvenning.

De kan slite for å flytte morseler fra høystolbakken til munnen. Dette gjelder også for premature babyer og de med visse spesielle behov.Eller du kan ganske enkelt ha bestemt deg for at fingermat blir introdusert senere i hjemmet ditt. I begge tilfeller vurdere disse hovedpunktene ...

1. Vent til babyen er klar

Dette er vanligvis på omtrent seks måneder. Spenning i fire måneder anbefales ikke, da det kan øke sjansene for at barnet ditt lider av allergier i senere liv. NHS tilbyr følgende som tegn på at en baby er klar til å spenne:

  • Han kan bli sittende og holde hodet stabilt.
  • Han kan koordinere øynene, hender og munn slik at han kan se på maten, hente den opp og legge den i munnen, helt alene.
  • Han kan svelge mat. Babyer som ikke er klare, vil skyve maten tilbake, så de får mer rundt ansiktet enn de gjør i munnen.

Tilbyr et utvalg av matvarer, selv de som ikke er opptatt av deg selv

2. Få utstyret ditt

En blender er uvurderlig når du gjør purées. Noen ganger kan en potetmasker ikke få den glatte, tynne konsistensen du vil ha til den første maten du lager til babyen din. En liten håndholding kan være alt du trenger hvis du ikke allerede eier en. Lag plass i fryseren, og kjøp! Root vegetables er et godt valg å ta med når du kommer i gang som de pleier å mose godt. Så er myke frukter, som fersken. Selvfølgelig trenger du bibs, små boller og små skjeer, og en høy stol også. Oh, og masse vaskepulver - ting kan bli rotete!

3. Få matlaging

Prøv å kombinere ulike matvarer sammen, samt gi henne rene, rene, muligheter. Frys deler i små mengder. Ikke tilbud for mange søte alternativer, eller mer smakfulle smaker kunne avvises.

4. Slapp av

Ikke hør, vent til han åpner munnen sin før du legger maten inn. Ikke fortsett hvis barnet ditt synes å ha fått nok, eller er uinteressert til tider. Det er også en god ide å tilby mat etter at babyen din har hatt litt melk. Han vil være for stresset og opprørt å spise hvis han er veldig sulten. Melk bør være hovedkilden til ernæring til ett år. Hvis spirene ikke er en suksess en middagstid, spiller det ingen rolle - maten er egentlig hovedsakelig moro på dette stadiet!

5. Hold det interessant

Spis med ham og gjør overdrevne tyggebevegelser, dette kan hjelpe babyer å lære, morsomt, selv om det kan virke. Tilbyr et utvalg av matvarer, selv de som ikke er opptatt av deg selv. Dette bør bidra til å unngå fussiness senere. Noen ganger forsinker mamma for lenge når man går videre til mer klumpete mat.

Ikke glem at hovedmålet er at barnet ditt skal spise vanlig mat en dag, ikke purées for alltid.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar