5 muskelbygge måter å jazz opp dine måltider

Kylling og brokkoli. Egghvite og spinat. Fjell av brun ris og rå veg. Det er lite rart at strenge dietter er vanskelig å følge. Men om du ønsker å kaste vekt eller legge til muskler, trenger det ikke å være slik. Du kan krydre maten med sunne krydder, sauser og dips som ikke bare vil gjøre måltid ganger mindre, men kan også gjøre målene enklere for deg. Her er hva du bør se etter.

guacamole

Denne meksikanske duken er full av sunne enumettede fettstoffer og tonnevis av fiber. Fordi det i utgangspunktet bare er avokado blandet med løk og tomater, er det veldig sunt. Det er kalori-tett, så det er best for de som vil legge til kalorier til kostholdet deres for muskeløkning.

Den inneholder også mange karotenoider, som har antiinflammatoriske egenskaper og har vist seg å øke kroppens absorpsjon av viktige antioksidanter. Hvis du prøver å miste fett, kan du erstatte majones med guacamole i en sandwich fordi den tilbyr den samme kremmen, men med færre kalorier.

pesto

Dette er et godt kalori-tett alternativ for muskeløkning. Tradisjonell italiensk pesto, laget av basilikum, olivenolje, hvitløk og pinjekjerner, gir tilsvarende helsemessige fordeler for guacamole. På toppen av en sunn dose av enumettede fettstoffer fra olivenoljen har den antivirale, antibakterielle, antioksidanter og antiinflammatoriske fordeler. Det er flott med kylling - i pasta eller en sandwich - men hvis du kjøper den ferdig, må du kontrollere at den bruker ekstra jomfru eller vanlig olivenolje i stedet for de mindre sunne industrielle vegetabilske oljene som solsikkeolje.

Sennep

Sennepsfrø kommer fra brassica familien - samme familie som brokkoli og kål - som betyr at de kommer fra en utrolig sunn plantelinje. De inneholder mange phytonutrients, inkludert glukosinolater, som har sterke kreftegenskaper. Studier viser at de reduserer eller reduserer veksten av eksisterende kreftceller og bidrar til å forhindre dannelsen av nye kreftformer, spesielt ting som kolorektal kreft og kreft i mage-tarmkanalen.

Sennep inneholder ganske mye natrium, men det er praktisk talt kalorifritt, så det er et godt fettforsøk. Det går veldig bra med kylling og fisk - spesielt laks er flott med sennepsbaserte marinader.

Hummus

Hummus er undervurdert. Vanligvis laget av en blanding av kikærter og olivenolje, den er rik på sunne fettstoffer, men inneholder også mye fiber, vitaminer og mineraler som folk ofte savner på som mangan og folat. Det er nærings-tette og lave kalorier. Hvis du er på et fettfattig kosthold og tvinge deg til å massevis av tørre grønnsaker, erstatter hummus til salatdressing.

Tomat ketchup

Selv om det er sannsynligvis den minst fordelaktige for gjengen, kan dette mye malignerte krydderet være et relativt godt valg på grunn av innholdet av lycopen. Lycopen har antioksidanter og anti-kreft egenskaper som fungerer spesielt godt mot prostatakreft, så det er spesielt nyttig for menn. Ketchup er faktisk en mer bio-tilgjengelig kilde til lycopen enn vanlige tomater - noe som betyr at du kan absorbere mer fra ketchup enn du kan fra rå tomater - på grunn av måten den er behandlet på.

Imidlertid inneholder behandlet ketchup ofte en betydelig mengde sukker og salt, så se etter lavnatriumversjoner og hold delstørrelsen rimelig. Du trenger ikke mer enn 1-2 tp for å forbedre smaken. Husk at du prøver å forbedre smaken av måltidet, ikke drukne det.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar