5 feil å ikke gjøre på ditt første langdistanse løp

1. Over Carb-Loading

Karbohydrater fyller opp glykogenbutikkene dine slik at du har så mye energi som mulig - og det gir deg en unnskyldning for å klatre på smakfulle godbiter som pannekaker, vafler og bagels i to til tre dager før et løp. Men alle som sier at du vil dra nytte av å inhale karbohydrater lenger, er feil, lyver eller noen som har sponset deg og siden bestemte seg for at de heller ikke ville betale seg. Alt du gjør er potensielt å legge til vekten du må bære rundt kurset.

2. Forberedelse for løp, ikke løp

Å sette en fot foran den andre for den tildelte avstanden er utvilsomt den viktigste delen av dagen, men livet blir lettere hvis du planlegger alt annet. Dette inkluderer reiser til rase, parkering, supporterlokasjoner og post-rase møtepunkter. Alt viktig å planlegge, med mindre du har lyst til å ikke engang gjøre det til startlinjen, eller bli plukket opp av politiet etter løpet for å rulle rundt i en sølv kappe som en slags futuristisk zombie.

3. Bunking Breakfast

Ja, du må spise noe. Nei, fylle ansiktet ditt på morgenen i løpet, vil ikke fylle opp glykogen butikker lenger (dermed behovet for karblast). Gå for grøt med banan for sakte energiutgivelse. Ikke en fan? Bare spis hva du vanligvis har til frokost, så det er ingen risiko for å forstyrre magen din. Kroppen din kommer allerede til å gå gjennom en bit av en prøvelse ved å kjøre en lang avstand - ikke gi det grunn til å klage mer enn det allerede vil.

4. Få alle begeistret

Buoyed av entusiasme, adrenalin og et ønske om å få det hele over, kan det være fristende å sette seg fast. Ikke. Ingenting er mer demoraliserende enn å gå tom for damp og måtte dra deg rundt resten av kurset. Kjør med en pace-setter hvis ditt løp har dem; Hvis ikke, bare bevisst gå ut sakte. Stok med det til du er minst en fjerdedel av veien gjennom løpet og deretter gradvis øke hastigheten. Du kan til og med oppnå en negativ splittelse (hvor du kjører andre halvdel raskere enn den første) som proffene gjør.

5. Eksperimentering Unødvendig

Bruk av nye sko, klær, drivstoffstrategier eller til og med øretelefoner kan ha forferdelige konsekvenser. Test energiprodukter på lange treningsbaner, slik at du ikke får dårlig galskap (i beste fall) eller replikerer Paula Radcliffes mest pinlige øyeblikk (i verste fall) på løpedag. Bytting av fottøy kan resultere i vanvittige blister, en ny topp kan bråke nypene til blødende underkastelse, og jo mindre er sagt om downstairs chafing fra untested shorts, jo bedre.

Nå vet du hva du ikke skal gjøre, sjekk ut våre langdistanse løpende tips.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar