5 leksjoner å håndtere dommende mennesker

Har du det vanskelig å håndtere en dømmende person og deres negativitet? Disse erfaringene og 5 leksjoner kan bidra til å endre måten de påvirker deg på.

Vi opplever alle dømmende mennesker i våre liv, enten det er sjef, medarbeider, familiemedlem, venn, partner eller kanskje en forbipasserende fremmed.

Men om vi velger å dvele på deres negativitet og kritiske utsikter, er det helt opp til oss. Men mer på det tidspunktet senere.

Det er noen ting som er viktige å innse når du står overfor en svært fordømmende person, og noen måter du kan håndtere sine kritiske synspunkter.

Saken i punkt er min erfaring med en spesielt dømmende person fra min fortid.

Min svært dårlige vennopplevelse

Jeg hadde kjent Emmy siden vi var i grunnskolen, og hun hadde alltid vært veldig direkte og veldig ærlig. Hun var rask til å dele sine meninger, og ble ikke plaget hvis noen ble skadet i prosessen.

I klasseskolen var det ganske normalt å kommentere en klassekammeratts mangel på motefølelse, eller forholdsblanding.

Men Emmys bemerkninger var ikke bare observasjoner, de var overkritiske og kuttet.

Dessverre kan jeg ikke si at jeg motvirket hennes hyperkritiske dommer med inspirerende og intelligente motsetninger. Mesteparten av tiden gikk jeg sammen med hennes meninger, nikket i aksept.

Da vi ble eldre, ble hennes kritiske kommentarer og dømmekraft ikke avkjølt, hvis noe ble verre. Likevel bodde vi nær til begynnelsen av middelskolen.

Ikke lenge inn i sjette klasse da Emmy diskuterte den absolutt motbydelige muligheten for Becca og Adam dating * som jeg egentlig trodde virket ganske søt sammen * Jeg bestemte meg endelig for at jeg ikke kunne legge opp med hennes besettelse av feilfinding lenger.

Jeg tok et stort skritt tilbake fra vennskapet vårt, og Emmy fortsatte med å løpe med den eldre barneklokken, og jeg hang ut med gamle venner fra grunnskolen. [Les: 4 spørsmål for å gjenkjenne giftige venner 3 trinn for å frigjøre dem fra livet ditt]

Vi så ikke mye av hverandre før vårt første år på universitetet. Jeg skjønte at etter nesten syv år ville jeg møte en mer moden og mindre diskriminerende Emmy. Men det var langt fra sannheten. Emmy var en voksen versjon av sin grunnskole selv, men hun var like dømt.

En av våre første samtaler etter å ha sett hverandre handlet om hennes negative mening om skolens fasiliteter, galskapsprofessorer og mangel på campuskultur, som jeg trodde var alt ganske fantastisk så langt.

Dermed begynte mitt dilemma over dømmende Emmy. Siden vi studerte i samme universitet miles unna vår lille hjemby, var vi forventet å være venner, vår fortid skulle bringe oss sammen.

Likevel, jeg var ikke min aksepterende klasse skole selv lenger. Jeg ville ikke forholde seg tett til en svært fordømmende person som Emmy i mine fireårige karriere i fire år. [Les: Hvordan kraften i dine ord kan gjøre eller ødelegge forholdet ditt med andre]

Mens jeg tenkte på hvordan jeg skulle nærme meg situasjonen med Emmy, hadde jeg noen interessante virkninger om hvorfor nøyaktig dømmende folk er slik de er.

Mine 3 realiseringer om Emmy og andre dømmende mennesker

# 1 De er de med problemet. Så mye som dømmende folk vil at du skal tro at alle andre er problemet, og de er nesten perfekte, kan vi se feilen i det argumentet.

Dommende mennesker er kritiske for alt. Om mennesker eller ting, deres meninger er fokusert på rent negative aspekter, og ikke klarer å se mye som er fantastisk.

Dette dømmende og hyperkritiske synspunkt kommer fra dypt forankret personlig usikkerhet og ulykke. Dommende mennesker føler seg ekstremt sårbare over sine egne liv, og dermed byttet på folket rundt dem for å føle seg bedre om sin egen situasjon eller selvtillit. [Les: 10 tegn for å gjenkjenne en egoistisk kjære og 5 trinn for å hindre dem i å skade deg]

# 2 De mangler empati. Dommende mennesker er ikke bare usikre, men mangler ofte store mengder empati. Høyt dømmende mennesker har ikke muligheten til å forstå, og dele andres følelser.

De er ikke i stand til eller villig til å se verden gjennom andres øyne og dermed diskreditere andres tro, valg, frykt og meninger som avviger sterkt fra seg selv.

De skjønner ikke smerten eller forbrytelsen de kan forårsake noen av sine dommende kommentarer, eller kanskje de bare ikke bryr seg.

# 3 De klarer ikke å se det er flere perspektiver av verden. Meget dømmende folk mislykkes ofte i å se at det er mange måter å se på verden, og alt i det. Denne manglende evne til å se mangfold fører til mye av sin dom.

Dommende folk gjenkjenner ikke at det er mange riktige måter å oppleve deler av vår verden på. I stedet tror de at det bare er ett sant svar på ethvert spørsmål. Dette tillater dem å tro at de har rett til å dømme andre mennesker som ikke deler deres samme tro eller meninger.

5 leksjoner for å håndtere dømmende mennesker

Så, hvis disse er noen av sannhetene om svært dømmende folk, hvordan skal vi håndtere dem?

# 1 Kjenn deg selv, og vær trygg. Dommende mennesker kan raskt få deg til å tvile på deg selv og din tro med deres konstante kritiske kommentarer.

Men for å håndtere en dømmende person må du vite, og være sikker på deg selv.De vil prøve å få deg til å tro at din mening eller synspunkt er feil, eller legg deg ned, og du må vite at du har rett til din egen måte å se på verden og deg selv. [Les: Hvordan din egen respekt påvirker deg og forholdene du har]

I tillegg går svært dømt folk ofte for lavt slag, eller slå folk der de er sikre på at det vil skade. Dette gjelder spesielt når dømmende folk kommenterer andres kjente usikkerhet, som for eksempel en bestemt del av kroppen deres, eller en feil de har gjort tidligere.

Du må omfavne det du har, og hva du tror, ​​og vær sikker på ikke å la noen dømmende person la deg gjette om deg selv.

Hvis du kjenner deg selv, og du holder deg til deg selv, kan du unngå enhver kompleksitet som kommer med hensyn til dømmende folks kommentarer som troverdig observasjon eller råd. [Les: 11 trinn for å bli forelsket i deg selv og bli mye bedre deg!]

# 2 Ikke ta sin negativitet til hjertet. En annen nyttig rådgivning, tar ikke en dømmende persons negativitet alvorlig. Du må huske at de er en person med ekte usikkerhet, og deres negativitet kommer fra innsiden.

Deres negativitet er ikke en refleksjon av deg, men av deres egen reaksjon på en situasjon eller en person. Hvis du kjenner deg selv, hva du mener er sant, og oppriktig har det bra i din egen hud, så kan du ikke la deres negativitet og kritiske syn på verden få deg ned. [Les: 13 glade ting du trenger for et helt godt liv!]

# 3 Prøv å ignorere dem, eller unngå dem når det er mulig. Hvis du ikke kan unngå en dømmende person helt, kanskje er de en medarbeider eller et familiemedlem som du sitter fast i, i det minste prøver å ignorere dem.

Du vil bli presset hardt for å endre deres veier, så hvorfor kaste bort din dyrebare tid og energi på en person som ikke fortjener å være omgitt av din godhet. Det er bedre å la de sterke kommentarene flyve rett forbi deg, og i stedet fokusere på alle de fantastiske tingene du har på vei til deg, for eksempel din evne til å være medfølende, positiv og forståelse.

# 4 Velg dine kamper forsiktig med dømmende folk. Dette er et utmerket tips for de av oss som noen ganger liker et godt argument. Problemet med å krangle med svært dømmende folk er deres manglende evne til å se flere synspunkter. Du vil utvilsomt ikke få noe fra å krangle med en dømmende person fordi de vil nekte å se din side av historien.

Selvfølgelig ville en dømt person også ha et argument, da det ville gi dem plass til å si mange flere kritiske ting om en situasjon eller en person, og å få sitt synspunkt hørt * igjen *.

Mens du ikke kan kontrollere en dømmende persons handlinger, kan du kontrollere ditt eget svar. Så det er bedre å være den største personen og fjerne eventuelle argumenter, som du sannsynligvis aldri vil "win". Uansett hva du sier, eller hvor sterk et punkt du lager, vil de gå bort og tro at de har rett, og du har feil. [Les: 12 trinn for å forandre livet ditt og være lykkelig umiddelbart]

# 5 Det er mulig å få noe innsikt fra dømmende folk. Vær sikker på å merke seg at jeg ikke snakker om innsikt lært av deres direkte kritikk av antrekk eller dating valg.

Det jeg snakker om er innsiktet du kan få om deg selv som individ, og din egen personlige vekst. Jeg har oppdaget gjennom årene at dømmende folk har påvirket meg mindre og mindre fordi jeg velger å avstå fra dem, noe som jeg ikke var komfortabel med å gjøre i grunnskolen.

Nå kan jeg se hvor langt jeg har kommet som en person ved at jeg lytter mindre til hva dømmende folk sier, og tenker mer om hva det reflekterer av dem. Du kan lære om deg selv og en annen person basert på hvordan du reagerer på deres dømmende og negative kommentarer eller livssyn. [Les: 21 tegn på emosjonell overgrep du kan ta stille)

Hva skjedde med Emmy & I?

Forventningen om å være venner på universitetet på grunn av vår tidligere vennskap var vanskelig å manøvrere. Likevel visste jeg at jeg ikke ville være omgitt av negativitet og dømmekraft i mine universitetsår, som skulle være frigjørende og full av oppdagelse.

Min beslutning var derfor å forlate vårt vennskap tilbake hvor det startet, i grunnskolen. Jeg forklarte aldri helt til Emmy hvorfor jeg ikke gjorde noe for å se henne i løpet av de fire årene.

Men jeg visste at selv om jeg hadde forsøkt å forklare meg selv, ville hun ikke vært i stand til å se noen sannhet i situasjonen, og i stedet ville nok ha kritisert meg.

Selv om jeg i begynnelsen følte meg krummelig for å forlate Emmy bak, visste jeg at det var den riktige beslutningen for meg selv, og min egen lykke. Jeg ville ha funnet det vanskelig å avbøye hennes negativitet hvis jeg hele tiden hadde blitt omringet av dommen hennes i løpet av de årene.

Mens vi ikke har talt i mange år nå, deler vi fortsatt årlige Facebook-gratulerer med fødselsdager, og det er tilfeldigvis Instagram som. Men basert på min tilfeldige vandring gjennom hennes sosiale medier, har jeg lagt merke til at hennes kyniske, kritiske og dømmende selv er veldig mye det samme som det alltid har vært. [Les: 16 tegn din venn er en oppmerksomhetshore!]

I stedet for å kommentere grunnskolehendelser eller universitetsforhandlinger, er hun like like dømt for alternative foreldreformater og ukonvensjonelle utdanningsalternativer.

Mens noen dømmende folk aldri forandrer seg, er det nyttig å vite hvor deres negativitet kommer fra, og hvor nøyaktig du bør navigere i deres spesielle sosiale natur.

[Les: Hvordan slippe et forhold som er dårlig for deg]

Du kan ikke alltid forandre dømmende folk. Men ved å holde mine realiseringer og disse fem leksjonene i tankene, kan du lære å håndtere svært fordømmende mennesker på en måte som vil kvitte deg med negativiteten, og hjelpe deg med å vokse som en person.

Redaktør Og Forfatter.

Skrive Inn Din Kommentar