5 sunne BBQ oppskrifter

Halloumi og Veg Sandwich

Av DJ BBQ, stjerne av Jamie Olivers matrør

"En kjøttfri burger med hjemmelaget ketchup og no-mejeri 'mayo' for å få alle kjøtt-spise-grillhodet misunn deg."

 1. Begynn med en courgette - de elsker live-ild matlaging. Hak en til halvdel og skjær hver halv i tykke strimler. Legg dem på en tallerken, hell en spiseskje olivenolje over, deretter litt salt og pepper, og kaste til frakk. De tar ca seks til åtte minutter på grillen.
 2. Skiv en aubergine, deretter en pepper og få dem grilling. Vri hver bit et par ganger for å få de strekkmerkene.
 3. Ta en 250g blokk med halloumi og skjær lengde inn i fire og legg det på grillen også.
 4. Hold øye med alt, men mens du er på matlaging, må du lage sauser. Først en hjemmelaget søt chili ketchup - hakk en rød chili fint og legg i en bolle. Klem i 200g tomatpuré, deretter 100g honning, 60ml eplecider eddik, en klype salt og seks ss vann.
 5. For "mayoen" blandes to hakkede hvitløksklær i en bolle, 4 spiseskjeer av tahini (sesampasta), halvkalk juice, en halv skje honning og fem ss vann.
 6. Toast fire boller, spred på mayo, lag på veg og ost og litt ketchup på toppen.

ANBEFALT: BBQ Tips for en perfekt Cookout

Harissa Hot Wings

Av Josh Katz, grunnlegger og kjøkkensjef av Berber & Q

"I mat fra Midtøsten er vingene rett og slett kastet på grillen med en lys marinade, slik at du smaker kjøttets renhet - langt fra amerikanske vinger, som er stekt og rullet i varm saus. Denne oppskriften kombinerer grillingen med en krydret-søt glasur. "

 1. Begynn med å viske sammen fire finhakkede konserverte sitroner, kjøtt fjernet (eller 120ml sitronsaft), 80ml olivenolje, 100g god harissa, 160g honning, 10g Maldonsalt og svart pepper.
 2. Legg til to fint skivede røde løk og en halv haug med finhakket koriander til blandingen, rør og hell over 1,5 kg kyllingvinger (ca. 20). Jeg liker å la dem overnatte i kjøleskapet, men to timer er bra.
 3. Etter at de har marinert, brann opp grillen, sørg for at det ikke er for varmt. Grill vingene over en middels varme i ca. 15 minutter, av og til. Hvis huden begynner å svette før vingene er kokt gjennom, legg dem i ovnen ved 180 ° C for å fullføre.
 4. Når de er klare, ta dem av grillen og garnér med sesamfrø, koriander, skiver grønn chili og en klemme på sitronsaft.

Sardiner med Caponata

Av italiensk supperclub dons Forza Win

"En god sunn grillrett: ingen kjøttporno!"

 1. Få 16 sardiner fra fiskehandleren din. Be om dem å bli sløvet, avkalket og gjellene fjernet.
 2. For Caponata (en tradisjonell søt, sur gryte), ta en gryte og legg til en slug med olivenolje, tre hakkede skaller, en krydret hvitløksklove og fem terninger av selleri. Varm og svett ned. Legg til et sprut av rødvineddik og en klemme på sitronsaft. Reserve denne blandingen i en bolle, og la oljen stå i pannen.
 3. Tilsett fire cubed auberginer og en teskje honning til den varme oljen. Kok ned til brun, og fjern deretter auberginen. Tilsett 125 ml olivenolje og 45 ml rødvineddik. Til slutt legg til seks terninger av plommetomater og, når de begynner å slippe ut fuktighet, legg tilbake alle andre grønnsaker. Smør i 40 minutter, tilsett to spiseskjeer av kapers og en halv haug av basilikum etter 30 minutter.
 4. Få grillrullen varm (det skal være hvit aske, varm med glød). Bland saften av to sitroner, 100 ml god olivenolje, en knust hvitløkskrem og litt salt og pepper, og hell i en grunne tallerken med sardinene, beleg fisken. Overfør til grillen i fire minutter hver side, salting huden mens du går. Server det alt varmt.

Brick Jerk Chicken

Av Dan Cooper, kokk på Weber Grill Academy

"Dette gjør for utrolig deilig, sunn kylling."

 1. Fjern beinene fra 12 kyllinglår.
 2. Finkjær seks løkløk, to deseeded Scotch bonnetkyllinger og seks hvitløksklær, bland så i en stor bolle med 4 ts jordkål, 4 teskjeer tørket timian, en teskje merd ingefær, en teskje merdemut, en teskje av bakken kanel, to teskjeer salt, en teskje malt svart pepper, to teskjeer honning, 2 ss kokosnøttolje, to ss soyasaus, fire ss hvitvineddik og to ss limejuice. Legg lårene, bland og marinere i 12 timer.
 3. Når du er klar til å lage mat, tilbereder du grillen til ca. 200 ° C. Pass på at matlagningen er ren og oljert med litt mer kokosnøttolje.
 4. Denne neste delen gjør forskjellen. Få et par rene bygg murstein, rundt 2,5 kg hver. Tett innpakning i folie. Legg lårene på siden av grillen med en murstein på toppen av dem og kok i 10-15 minutter på hver side. Du bør kunne få omtrent seks lår under hver. Pass på at du griller med grilldekselet nedover. Når huden er farget og kjernetemperaturen til kyllingen har nådd 75 ° C, fjern den. Server med salat, rømme (eller fettfattig yoghurt) og coleslaw.

Lam med Aubergine, Peppers, Mint Yoghurt og Red Chard

Av Davide Del Gatto og Kristina Gustafsson London street food supremos og forfattere av Savage Salads: Fierce Flavours, Filling Power-ups (Frances Lincoln, £ 16.99), savagesalads.co.uk

"Grilling er en god metode for matlaging sunt - litt ekstra olje er nødvendig, ettersom maten er skilt fra varmekilden, og uansett fett kommer ut under kokingen avløp unna. Denne oppskriften er enkel og deilig; forkullet veg og deilig smoky lammekoteletter fremkaller Middelhavets vibe. Alt du virkelig trenger å gjøre er å holde øye med ting for å sikre at de ikke brenner. "

 1. Bland 30g hakket mynte med 150g yoghurt på forhånd for å tillate smaker å infisere.
 2. Fjern stilkene fra seks baby auberginer og kutt dem langsomt i halver. Fjern stenglene fra tre paprika og fjern frøene. Kutt i like store firkanter og legg grønnsakene i en tallerken sammen med åtte magert lammekoteletter. Ses med salt og sort pepper og drizzle over en til to spiseskjeer olivenolje.
 3. Start med lammet på den heteste delen i noen minutter, snu en eller to ganger, og flytt deretter til en kjøligere del, bytte vegen på plass. Lammet tar ikke lang tid etter middels sjeldne: seks til 10 minutter totalt bør gjøre det.
 4. Når alt ser bra ut, kaste veggen gjennom med en håndfull grovt hakket rødkjøtt, plasser lammet på toppen og server med en god dollop av mintyoghurt.
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar