5 kamper alle nye foreldre har

Den økte følelsen og mangel på søvn av ny foreldre forlater mange av oss på kant og gretten. Uunngåelig tar vi det ut på våre partnere.

Det er fem konfliktområder som raskt ble hjørnesteinene i det daglige livet for nye foreldre. Hvis de er en kjent del av forholdet ditt, kan du løse dem raskt og rolig.

Vår ekspert er Aaron Balick, PhD, psykoterapeut og forfatter av Keep Your Cool: Hvordan håndtere livets bekymringer og stress (£ 8,99, Franklin Watts).

«Jeg gjør det meste av arbeidet»

PROBLEMET: Du har begge blitt vant til å spille det nyforeldre offeret. Hvem er mest trøtt? Hvem har endret de fleste bleier? Hvem fortjener mest en natt ute?

LØSNINGEN: "En av de beste ingrediensene i et forhold er gjensidig anerkjennelse og takknemlighet," sier psykoterapeut Aaron Balick. "Bare prøv å si:" Du har ryddet opp kjøkkenet i kveld, takk. "Arbeid av alle slag bør verdsettes, og hvis du føler at den andre halvdelen ikke holder opp med sin side av prute, utfordrer han respektfullt. Og husk, en rettferdig arbeidsdeling betyr ikke nødvendigvis at dere begge gjør akkurat de samme oppgavene. '

'Jeg vil gjøre det min egen måte'

PROBLEMET: Du ble tatt opp med en foreldres foreldre, mens mannen din ble oppdratt av svigerfamilie på en annen måte. Breast-fed eller flaskeopphøyet, streng eller tilbaketrukket, overbeskyttende eller uavhengig - det er et sammenstøt mellom kulturer og dere begge tror du er den som er til høyre.

LØSNINGEN: Foreldre handler ikke om å gjøre det rette for deg som voksne, det handler om å skape det beste miljøet for barnet ditt, sier Aaron. «I begynnelsen av forholdet ditt måtte du og partneren din begge akseptere ulike stiler av relaterte (kanskje en av dere er åpne, den andre private). Du må nå lære å forstå og godta motsatte ideer om foreldre også.

'Hvis det er en forskjell i stil, diskuter den som voksne, privat, og bli enige om en forente tilnærming. Sett barnet ditt i sentrum av foreldringsspørsmålet ved hånden. Tenk så på deg selv som et lag som kommer opp med den beste løsningen for henne. Dette vil ta deg bort fra en "hvem som har rett" tilnærming og tilby et "hva som passer for barnets alternativ".

"Det er min mors tur å ta vare på henne"

PROBLEMET: Hvis du er nær din nærmeste familie, men partneren din er mindre, kan du bli igjen med svært forskjellige forestillinger om hvor mye du vil ha besteforeldre rundt. Så er det hele din Mamma versus hans Mum problem. Du kan føle deg komfortabel å forlate babyen din med din egen mor, i stedet for din svigermor. Men partneren din kan ikke tro at dette er rettferdig.

LØSNINGEN: "Forsøk ikke å handle utelukkende av foreldrenes forpliktelse, da dette kan avlede vrede," forklarer Aaron.

«Du og din partner må begge være ærlige med dere selv om dine følelser, diskutere dem og bestemme hva du vil gjøre. Det er ikke uvanlig at nye mødre og pappa skal være sjalu på sine foreldres eller svigerforbindelse med barna sine - mange føler at foreldrene deres er bedre til sine barnebarn enn de var til dem!

"Mens vi alle sannsynligvis har problemer med våre egne foreldre, er det viktig å la barnet ditt så mye som mulig danne sitt eget unike forhold med besteforeldrene sine. Kom til kompromisset som fungerer best for alle, inkludert barnet ditt. '

Kan ikke babyen sove i barnehagen?

PROBLEMET: I de første ukene når du våkner opp for å mate barnet ditt hvert par timer, er det normalt å ha barneseng ved siden av sengen din. Men det er også vanlig for partneren din å tro at dette forstyrrer søvn for alle dere.

LØSNINGEN: «Bekjem tretthet på andre måter,» sier Aaron. "Spis godt, hold deg hydrert og ta naps når du kan. Vær klar over dine og barnets behov. Forvent ikke at partneren din skal lese tankene dine. Forklar bare hvorfor det er at du trenger din baby ved siden av deg - praktisk og følelsesmessig. '

Men hva med meg?

PROBLEMET: Du har vært så opptatt med å mate, endre og bli kjent med din nye baby, du har glemt det andre dyrebare vesen i livet ditt: mannen din. Han begynner å synge at du ikke lenger betaler ham noe oppmerksomhet, og du vet dypt ned, han har rett.

LØSNINGEN: «Det er et faktum at ting ikke vil være det samme når du har en baby,» sier Aaron. Men dette betyr ikke at tiltak ikke kan tas for å hindre at babyen din dominerer alles liv. Din lille kommer først, men gjør tid til å engasjere seg med hverandre. Ring inn i troppene fra tid til annen. Fortsett å bestille datoer og time-outs fra foreldre, så du husker hvordan du går videre som et par. Du ville bli overrasket over hva en middag dato en eller to ganger i måneden vil gjøre for å forynge partnerskapet ditt. '

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar