5 Bro-Science teorier under mikroskopet

For å trene kunnskap, hvem skal du tro - Prof med sin dobbeltblind peer review eller den sølle herren med tribal tats og 2 liter shake kanne? Emil Hodzovic, en A & E medisin som månelyser som en konkurransedyktig WBFF bodybuilder, vet best.

1. Muskelpumpen

Bro-vitenskap: Vokse raskere ved å hevelse musklene dine med høye representanter.

Ekte vitenskap: "Å få en" pumpe "hjelper musklene dine til å vokse - selv om du bare har fem minutter til å trene, sier Hodzovic. "Noen reps utløser frigjøring av nitrogenoksid, en vasodilator som utvider blodkapillærene, bidrar til å trekke glukose og aminosyrer inn i musklene og forårsake proteinsyntese." En rask pumpe-trening før du treffer bassenget, vil hjelpe musklene til å se bra ut i kort og lang sikt. "Tenk høy-rep supersets. Min go-to: fem sett med 15 nedslag press-ups og ti dips. "

Kjennelse: ekte

2. Post-Workout-vinduet

Bro-vitenskap: Forbruker protein 20 minutter etter trening eller alt går tapt.

Ekte vitenskap: "Ja, hvis du er en idrettsutøvere, men ikke for resten av oss - selv kroppsbyggere," sier Hodzovic. Frykten er at treningsøktene er kataboliske, slik at de bryter ned muskler, og du må spole ned høyproteinmatvarer for å bytte til en anabolsk tilstand. "I virkeligheten vil maten du spiste før treningen fordøye i flere timer, slik at du får rikelig med glukose og aminosyrer. Proteininntaket over hele dagen er det du trenger å se. "En daglig dose på 2g pr. Kg kroppsvekt anbefales, men hvis du tar trening til grensen, er det forbausende å spise protein så snart som mulig.

Kjennelse: Falsk

3. Ingen karbohydrater etter mørk

Bro-vitenskap: Noen karbohydrater spist før sengetid vil bare bli lagret som fett.

Ekte vitenskap: "Antallet kalorier du spiser i løpet av 24 timer har en langt større innvirkning enn når du spiser dem," sier Hodzovic. Tanken om at kvelden karbohydrater lagres som fett er like ubegrunnet som å tenke trening på tom mage, er den eneste måten å fakkel kalorier. "Kroppen kan balansere hvordan den bruker fett, protein og karbohydrater gjennom dagen. Så lenge du har et kaloriunderskudd, brenner du kalorier. "

Kjennelse: Falsk

4. Hyppig føding

Bro-vitenskap: Du må spise protein hver annen time, dag og natt, for å mate musklene dine.

Ekte vitenskap: "Ikke ta dette også bokstavelig talt," sier Hodzovic. Innstilling av alarmer gjennom natten for timers protein shakes vil forstyrre din sirkadiske rytme og sende hormoner som kortisol og testosteron, som kontrollerer fett tap og muskelvekst, haywire. Men å gjøre dette i løpet av dagen kan fremme muskler. "Forskning tyder på en treffer på rundt 20g protein fra myse eller full mat hver tredje time utløser optimal muskelproteinsyntese." Protein er også veldig fylt, så du vil være mindre tilbøyelig til å nå for kaken.

Kjennelse: Halv sant

5. Ingen smerte, ingen gevinst

Bro-vitenskap: Hvis du ikke har DOMS, jobbet du ikke hardt nok.

Ekte vitenskap: "Det fulle navnet skal være" Forsinket onset Muscle Pain - Som svar på uendret trening ", sier Hodzovic. "Alt du ikke er vant til vil forårsake det. En kroppsbygger som tar en tur i åsene, får DOMS. Det er et tegn på muskelskade, en faktor som gir vekst, men det er ikke en forutsetning, så ikke tro at du har hatt en dårlig trening hvis du ikke er i smerte senere. "Hvis hver økt dreper deg, vil nervesystemet ditt lide, som vil din evne til å trene.

Kjennelse: Falsk

Følg Hodzovic på Instagram @projectgoliath

Den Beste / Verste Overheard Bro-Science

Viagra er den beste supp for stor muskel swole

Du kan fremme blodstrømmen til brystet for mer muskelvekst ved å sove på en stigning

Tren i kjelleren din slik at du er nærmere jordens kjerne der tyngdekraften fungerer musklene dine hardere - fysikk, yo

Gjør deg selv gråte mens du løfter for å utløse et stressrespons som øker oksygen til våpenene dine

Hopp over hjerte - ditt hjerte har bare et forhåndsinnstilt antall beats før det stopper uansett

Redaktør Og Forfatter.

Skrive Inn Din Kommentar