5 flotte måter å forbedre spedbarns tale på

Hva sa du? Få barnets kommunikasjonsferdigheter til beste mulig start. Gjenta etter oss ...

Din baby er søt, morsom, søt ... og kan ikke være mye fornuftig ennå. Ting tar et helt nytt spennende nivå når hun når toddlerhood og starter med de første ordene.God jobb, det er nok du kan gjøre for å hjelpe henne med.

1. Les sammen

Historie er ikke bare en morsom måte å slå ned før sengetid. «Ditt barn vil lære en utrolig mengde å høre på stemmen din,» sier tale- og språkterapeut Lauren Woodcock.

Engasjere henne i samtale ved å peke på bilder og spør, "Hva er dette?" Injiser så mye entusiasme i stemmen som mulig - forskning viser at det å snakke i en singsongstemme bidrar til å øke babyens forståelse av ord.

2. Vær tålmodig

Alle barn snakker sakte og snubler over ord de første årene, men unngå å fullføre setningene hennes - du vil banke hennes tillit og hun vil miste motivasjonen til å uttrykke seg selv. Aktive lytteferdigheter er nøkkelen. Kom deg ned til hennes nivå - øyekontakt er en stor del av kommunikasjonen og lar henne få vite at hun har din oppmerksomhet.

Øyekontakt er en stor del av kommunikasjonen, og lar din smårolling vite at hun har din oppmerksomhet

Hvis du ikke forstår, vær ærlig og be henne om å gjenta det. «Det kan ta flere forsøk, men det er bedre enn å si," Det er herlig ", da hun bare har bedt om mer juice, sier Lauren.

3. Syng!

Sanger og barnehagerymer bidrar til å utvikle tale. «De er morsomme, og jo mer barnet ditt har noe, jo mer engasjert blir hun,» sier David Messer, leder for barndomsutvikling og læring på Open University.

Spill som Rundt og rundt hagen lære småbarn om å ta svinger, som faktisk er den første regelen av samtalen. Vær advart: barn elsker repetisjon, og det hjelper dem å lære, så forvent å høre 'Igjen! Igjen! "Mye.

4. Utforsk verden

Hvis du vil at barnet ditt skal snakke, gi henne noe å snakke om. «Diskutere verden rundt deg - jo mer du deler med henne, desto større er hennes forståelse og ordforråd,» forteller Child Development Expert Sue Gascoyne.

En måte å hjelpe er å utvide alt hun sier med ett ord - så, hvis hun sier, "Bil", sier du, "Ja, en blå bil".

Måltider er en annen viktig tid for kommunikasjon. «Bruk dem som en måte for barnet ditt å utforske de forskjellige matene hun spiser,» sier Sue. Snakk om det ved å spørre, "Er det yummy?" Eller "Hvordan smaker det?"

5. Nyt litt stille tid

TV trenger ikke å være dårlig - men å ha det på hele tiden, kan motvirke barnets øret fra å stille inn i bestemte lyder. «Dessuten vil det distrahere deg og hindre deg i å snakke med henne så mye,» sier Sue. Se på TV som en godbit sammen, så du kan snakke om hva som skjer og stille spørsmål.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar