5 beste kilder til protein for vegetarianere

Går kjøttfri mens trening blir mindre og mindre tabu, ettersom kostnaden for kjøtt av god kvalitet fortsetter å stige og vegetariske måltider vokser i popularitet, ettersom kjøttetare innser at de ofte er billigere, lavere i kalorier og bedre for miljøet. Det er faktisk langt lettere å få nok protein uten å spise kjøtt enn folk kanskje tror, ​​men det vanlige spørsmålet som ofte oppstår, refererer til hvorvidt disse kjøttfrie proteinkilder gir full mengde aminosyrer som er tilstede i kjøttbasert protein eller ikke. Totalt er det 20 forskjellige aminosyrer som kan danne et protein, og ni som kroppen ikke kan produsere alene.

Kjøtt og egg er faktisk komplette proteiner, og bønner og nøtter er ikke, men mennesker trenger egentlig ikke alle essensielle aminosyrer i hver bit av mat i hvert måltid vi spiser, vi trenger bare en tilstrekkelig mengde av hver av aminosyrene hver dag. Mange diettister tror faktisk at plantebaserte dietter pleier å inneholde et så bredt utvalg av aminosyreprofiler at selv veganer er ganske mye sikre på å få alle sine aminosyrer med svært liten innsats.

Det er mange måter du kan slå på full proteinkvote når det gjelder kjøttfri mandag; her er 5 av de beste:

1. Mykoprotein AKA Quorn

Først utviklet for å bekjempe den voksende globale matmangel, er mykoprotein bedre kjent i Storbritannia som "Quorn". Det produseres ved å dyrke en bestemt type sopp i store beholdere og deretter omdanne den til kjøtt som erstatninger som faktisk er ganske velsmakende, så vel som fullpakket med protein. Mykoprotein er bundet sammen ved hjelp av hvite hvitt, så det er ikke vegansk vennlig, men det gjør absolutt tricket for grønnsaker. Når du sammenligner prisen på 500g kjøttdeig på £ 4,00 og en 500g Quorn-hakk på £ 1,99, fordelene er åpenbare.

Protein: 13 g per 65 gram servering

2. Soy

Soya er et komplett protein. Gjør det til en av de første porterne for alle som leter etter en erstatning til næringsverdien av kjøtt. Tempeh og natto soya er gjort min gjærer bønner, men tofu er langt det mest populære soya-baserte produktet. Hvis protein er et stort problem, er det viktig å prøve og velge den fasteste tofuen du kan finne. Jo vanskeligere tofu er, desto høyere er proteininnholdet sannsynligvis.

Protein: 10g per 65 gram servering (fast tofu) 15g per 65 gram servering (tempeh soy) 15g per 65 gram servering (natto soya)

3. Quinoa

En av de mest utfordrende ordene i hele næringsmiddelindustrien 'keen-wah' er så sunn at NASA håper at vi skal vokse den på interplanetære romruter. Quinoa ser mye ut som couscous, men den er fullpakket med langt mer næringsstoffer. Inneholder jern, magnesium, fiber og mangan, er quinoa en flott erstatning for ris, og den er allsidig nok til at du kan lage kaker, friter og gryteretter med det.

Protein: 8 g per 120 gram servering

4. Pitta brød og houmous

Proteinet som finnes i hvete er svært lik det for ris, fordi det kun er mangelfullt i lysin. Men kikærter inneholder rikelig med lysin, noe som gir oss mye mer grunn til å stikke inn i den Midtøsten-stift som er hummus og pittabrød. Kikærter har en veldig lik aminosyreprofil til de fleste belgfrukter; så pass på at du eksperimenterer med forskjellige typer hummus som er laget av edamame eller cannellini bønner.

Protein: 7 g per 1 full hvete pitta brød og 2 ss hummus

5. Jordnøtt smør

Du kan ikke gå galt med peanøttsmør. Men vær sikker på at du går etter de mer sunne, organiske versjonene. Mindre sukker, mer protein. Hver gang legumes som bønner og jordnøtter kombineres med korn som mais, ris og hvete, opprettes et komplett protein. Spred det på riskaker, ha det med bananer, eller til og med på egenhånd, er det den perfekte kjøttfrie snacken.

Protein: 15 g per 2 ss jordnøtt smør

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar