5 dårlige vaner som kan hindre deg i å bli gravid

De fleste par, faktisk over åtte av 10, vil bli gravide innen 12 måneder hvis de har vanlig sex og ikke bruker prevensjon.

Hvis du har prøvd en stund, kan det være verdt å sjekke for å se om livsstilen din kan påvirke sjansene dine. Kan det være noe av disse?

1. Du lever av bearbeidet mat og ferdigretter

Ifølge en Harvard-studie om diett og fruktbarhet, jo mer sunt kosthold endres du, desto bedre er sjansen for å bli gravid.

Basert på en åtteårig studie på mer enn 18.000 kvinner, har resultatene også blitt publisert i Fertility Diet-boken.

Forfatterne anbefaler følgende diettendringer:

  • Spis mer "slow release" komplekse karbohydrater og kutte ned på høyt behandlede seg (velg fullkornsbrød, ris og pasta over hvitt).
  • Velg sunne umettede fettstoffer og unngå transfett hele sammen (unngå produkter som viser delvis hydrogenert fett eller olje på etiketten).
  • Gå for vegetabilske kilder til protein (som bønner og linser) over rødt kjøtt.
  • Velg fettfattig meieriprodukter over fettfrie og fettfrie alternativer. Målet er å spise en eller to porsjoner en dag med fullmælk eller fett yoghurt.
  • Ta et daglig multivitamin som inneholder minst 400 mg folsyre og 40 til 80 milligram jern. Velg et supplement spesielt formulert for unnfangelse og fødsel - vanlige inneholder for mye vitamin A for gravide kvinner.
  • Kutt ut alle sukkerholdige drikker og drikk kaffe, og bruk kun te og alkohol i moderasjon.

For å sikre at vekten din er i "fruktbarhetssonen" - bør BMI være mellom 18,5 og 24. Øv 30 til 60 minutter hver dag for å håndtere vekten din.

>> LES: 14 SUPERFOODS Å SPISE HVIS DU TRYGER TIL KONCEIVE

2. Du drikker fortsatt vin

Mens "Fertility Diet" tyder på å drikke alkohol i moderasjon, har andre studier vist at kvinner som gir opp sprit, helt forbedrer sine sjanser til å bli gravid.

Forskere ved Johns Hopkins School of Medicine så på unnfangelsesgraden på 124 kvinner og fant at de som hadde en alkoholholdig drink i uken hadde en unnfangelsesgrad på 11 prosent, mens de som var teetotale hadde en unnfangelsesgrad på 18 prosent.

Råd fra helsedepartementet sier: "Chief Medical Officers for Storbritannia anbefaler at hvis du er gravid eller planlegger å bli gravid, er den tryggeste tilnærmingen ikke å drikke alkohol i det hele tatt, for å holde risikoen for babyen din til et minimum .”

Drikker for mye under graviditeten øker risikoen for abort og har vært knyttet til lave fødselsvekter og tidlig fødsel.

>> LES: 5 måter å få kroppen din klar til å forstå

3. Du elsker en koffein hit

Mens koffein ikke forårsaker infertilitet som sådan, har studier vist at kvinner som drikker mer kaffe, tar lengre tid å bli gravid.

Studier har vist at kvinner som drikker mer kaffe, tar lengre tid å bli gravid

Studien fra Johns Hopkins School of Medicine fant at kvinner som drakk om en kopp kaffe om dagen, hadde en unnfangelsesrate på 12 prosent, sammenlignet med 20 prosent blant kvinner som drakk bare en fjerdedel av en kopp kaffe.

Under graviditeten anbefales det at kvinner ikke bruker mer enn 200 mg koffein om dagen - noe som tilsvarer rundt to krus med øyeblikkelig kaffe eller fire krus av te.

Hvis du er en chocoholic eller drikker mye cola, er det verdt å huske at disse også teller mot ditt daglige inntak - 50g vanlig sjokolade kan inneholde så mye som 50mg koffein mens en kan av cola inneholder 40mg.

Kutting tilbake nå vil gjøre det lettere å holde fast ved det nye regimet når du blir gravid.

>> LES: 20 CAFFIENE OG ALCOHOL-FREE DRINKS

4. Du er fortsatt røyking

Undersøkelser viser at menn som røyker, er mer sannsynlig å ha en lavere spermie og risikere å skade sperma. Men det er ikke bare menn som er berørt. Kvinner som røyker pleier å ta lengre tid å bli gravide.

Igjen, stubbing ut vana før du blir gravid, vil bety at du er mindre sannsynlig å lyse opp under graviditeten. Kvinner som røyker under graviditet, legger seg i økt risiko for abort, for tidlig fødsel og har lav fødselsvekt baby.

Hvis du sliter med å slutte, snakk med legen din, eller besøk nhs.uk/smokefree for å finne støtte og hjelp i nærheten av deg. Det er enda tjenester tilgjengelig spesielt for gravide kvinner.

5. Du tar street narkotika

Forskning viser at bruk av rekreasjonsmedisiner, som marihuana og kokain, kan ha en negativ innvirkning på ovulatorisk funksjon, noe som gjør det vanskeligere å tenke.

Det er mulig at noen medisiner foreskrevet av legen din eller tilgjengelig over-the-counter kan påvirke fruktbarheten din også. Snakk med legen din hvis du er bekymret.

Som alkohol og røyking, kan kvinner som tar narkotika under svangerskapet, sette barnets helse i fare.

Hvis du tror du kan ha et problem, må du sørge for å få hjelp. Snakk med legen din eller kontakt en veldedighet som å snakke med Frank for råd.

>> BRUK VÅR OVULERINGSKALKULATOR

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar