5 Baby søvnfeil Nye foreldre gjør (og hvordan de skal løses)

Oppholder seg hele natten for å bli heldig? Er nei, det er babyen som holder deg våken. Sørg for at du har riktig tilnærming til sengetid - og unngå disse 5 feilene som hver ny forelder gjør:

  • Forventer for mye, for tidlig
  • Gjør for mye
  • Rushing bedtime rutine
  • Vekk babyen din opp fra en lur
  • Holde ting for stille

Pre-kids, ikke mye søvn pleide å være a) en god natt ute og b) ingenting som koffein og en bacon sarnie ikke kunne fikse. Nå som du er en mamma, blir søvnmengden avhengig av babyen din.

Og når det gjelder nattetid, spiller noen bare ikke ball. Du ønsker å komme deg nær og personlig med puten din, men hun ønsker fôring, burping, kosning og beroligende. Dessverre kan du ikke den lille du snooze gjennom natten, våkner bare når du er kledd, dusjet og klar til å møte dagen.

Men det er ting nye foreldre (ubevisst) gjør det som gjør sengetid vanskeligere. Hvor mange kjenner du igjen?

1 Forventer for mye, for tidlig

Du har sunget lullabyen og trukket blackout blind, men den lille du vil fortsatt ikke nikkes av. Det er fordi babyer i alderen 12 uker og under har ikke noe begrep om forskjellen mellom natt og dag.

Faktisk begynner hormonene som styrer våre mønstre for å sove og våkne ikke å sparke inn til rundt tre måneder gammel. Yngre enn det, og det er ikke noe poeng i å forvente noe fra søvnvisen - hun må bare følge sine egne behov.

Babyer av denne alderen er også så små at deres mage ikke kan holde mye melk. De trenger å mate ofte, og når de blir sultne, våkner de seg.

Det er ikke før rundt 16 uker at barnet ditt kan være i stand til å gå uten mat til lenge nok for å gi deg en anstendig søvnstrøm.

"Selv ved ni måneder gammel våkner 60% av babyene fortsatt om natten. Det er normalt, sier Sarah Ockwell Smith, forfatter av BabyCalm: En guide for roligere babyer og lykkelige foreldre (£ 13.99, Piatkus). 'Du vil spare deg for mye hjertesorg hvis du går med strømmen.'

Så, reduser dine forventninger og husk, det er normalt for foreldrene å være så sliten.

>> DE 10 REGLER AV NIGHTFEED

2 Å gjøre for mye

Ja, du har hatt en baby, men livet stopper ikke. Du har fortsatt folk å se, shopping å gjøre, babygros å vaske ...

Men noe nytt er enormt stimulerende for en baby som er under 12 måneder. Hvert rom vil være fullt av forskjellige lukter, lyder og følelser som hun trenger å tilpasse seg.

Ikke present barnet ditt til noe ukjent i oppkjøringen til sengetid

Hennes hjerne jobber overtid, og resultatet er at hun kan bli overstimulert, så overtrøtt.

Når dette skjer, er det vanskeligere for henne å komme seg, fordi hun er opprørt. 'Dette er en unglæringsakt for foreldre,' sier Siobhan Mulholland, forfatter av Hjelper babyen til å sove (£ 6,99, Vermilion). 'Våre liv er opptatt, men babyer mindre enn ett år er vanligvis veldig glade i et miljø som er kjedelig, kjedelig og kjent.'

Hvis du vil jobbe mot en god natt, er den gylne regelen ikke å gjøre for mye som er nytt på en dag. Og definitivt ikke introdusere barnet ditt til noe ukjent i oppkjøringen til sengetid.

>> 10 AV DEN BEDSTE BEDTIME BABY BUYS

3 Rushing bedtime rutine

Du er utmattet. Du kan ikke bli plaget av å kjøre badekaret. Eller les en bok. I kveld, bare for en gang, legger du bare babyen din, veldig forsiktig i barneseng og ... Nei, hun har det ikke. Det er fordi, fra ca seks uker gamle, holder seg til en rutine er nøkkelen til å sove.

Det spiller ingen rolle hva rutinen din er - flaske, bad, seng eller bad, kose, lullaby - det som betyr noe er at du gjør de samme tingene hver natt. 'Dette gjør babyen din trygg og signaler søvn,' sier Siobhan.

'Og det er også beroligende for foreldre. Ikke prøv å få det gjort raskt - bare nyt denne milde tiden med den lille. "

Over tid vil disse handlingene begynne å lulle barnet ditt til søvnberedskap. Det skjer ikke umiddelbart.

Men konsekvent sengetidrutiner vil hjelpe barnet ditt til å slappe av i søvn.

4 Våkne babyen din opp fra en lur

Barnet ditt sover nesten om natten, men er sparko om dagen. Sikkert den beste måten å hjelpe henne med å sove mer senere, er å stoppe henne sov så mye om dagen?

Egentlig fungerer det ikke slik. Virkeligheten er at hvis du lar en babyslaft når hun vil, så lenge hun vil (om dagen, så vel som om natten), desto bedre blir søvnrutinen sin.

Hvis du lar en babyslaft når hun vil, desto bedre blir søvnrutinen sin

'Den eneste personen som vet hvor mye søvn barnet ditt trenger, er henne,' sier Sarah.

«Hvis du vekker henne, frar du henne hvile som hun vil. Det vil gjøre henne overmattet - og hvis hun blir overmattet, blir hun grumpier og mindre i stand til å komme seg igjen senere. "Det er en dobbel-whammy av dårlighet.

Neste gang babyen din snoozing om dagen, bli med henne.Det er ikke skjønnhets søvn du er vant til, men de ekstra lurene vil hjelpe alle dere til å føle seg bedre.

>> 5 REGLER TIL Å FØLGE NÅR DU FÅR DITT BABY SLEEP I BILEN

5 Holde ting for stille

Din baby har endelig gått i søvn, og du er desperat for ikke å vekke henne. Så du kryper rundt i huset, er så stille som du kan være.

God idé? Nei! Hvis en lyd er kjent for en baby, vil det ikke bekymre henne - hun vil sove rett gjennom den.

For eksempel, hvis hun er vant til sin storebror synger, vil hun holde seg, sier Sarah. "Hvis hun er vant til å slå dører og knirkende gulvbrett, vil disse lydene ikke faze henne. Det er ukjent støy som vil vekke henne.

Hvis du tilbringer de første 12 ukene tiptoeing over hele huset, er alt du gjør, å skape problemer for deg selv nedover linjen.

Det beste å gjøre er å gå om virksomheten din som vanlig når babyen sover.

Jo raskere hun blir vant til det, jo lettere finner hun det å sove gjennom det i fremtiden. Og det vil også gjøre det lettere for deg.

Se prisvinnende baby søvnprodukter

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar