4 uker gammel baby utvikling

Hva kan du forvente når babyen din er fire uker gammel?

Kan du tro at babyen din allerede er nesten en måned gammel? Nå har du sannsynligvis behersket bleieendringene og begynner å få tak i denne helbrede ting, men selvfølgelig vil du fortsatt ha noen spørsmål ...

Hvordan skal en 4 uker gammel baby utvikle seg fysisk?

Etter fire ukes merke begynner babyen å vokse en tomme per måned og få 140-200 gram i uken.

Deres hørsel er også fullt utviklet etter en måned, noe som betyr at de vil begynne å lytte etter lydkilden og legge merke til når du lager høye lyder rundt i rommet. Med litt sterkere nakke muskler, bør de begynne å løfte hodet kort når de ligger på magen, og til og med slå det fra side til side!

En måned i deres syn skal være bedre, og det er deres evne til å fokusere. Det krever imidlertid mye arbeid for å gjøre dette, slik at de kan se på øye på noen punkter. For å hjelpe dette, hold noe foran ansiktet og flytte det fra side til side sakte, bør de begynne å prøve å følge den.

Hvordan skal en 4 uker gammel baby utvikle seg kognitivt?

Nå begynner babyen å legge merke til alle de nye tingene som skjer rundt dem - inkludert hender og føtter. Siden de ikke forstår at de er en annen person fra deg, er de usannsynlig å vite nøyaktig hva deres hender eller føtter er, men snart vil de kunne koordinere bedre.

I tillegg til å være i stand til å gjenkjenne lyder de hørte i livmoren - inkludert temaet til favorittprogrammet ditt - kan de også kjenne igjen kjente ansikter nå. Det er en god ide å holde opp et speil foran dem for å lage morsomme ansikter, så kan de til og med begynne å gjenkjenne seg selv. Ikke vær så opprørt hvis de ikke gjenkjenner deg selv, siden deres minne fortsatt bare bare utvikler seg riktig.

Fortsett å ha samtaler med babyen din og la dem fokusere på ansiktet ditt og se ansiktsbevegelsene dine. De bør begynne å kopiere dem og til og med nå ut til ansiktet ditt snart nok.

Hva skal du ha en 4 uker gammel baby?

Du er en måned tidlig hvis du er bekymret for dette, babyer trenger ikke noen jabs før de to måneder gamle. Når den tiden kommer, og det vil være her før du tror, ​​har vi råd til deg om hvordan du holder babyen rolig under vaksinasjoner her.

Hvor mye skal en 4 uker gammel baby sove?

Barnet ditt vil sove opp til 18 timer i døgnet i minst de første to månedene, selvfølgelig vil dette være hele dagen, ikke bare når du vil ha noe blikk! Du kan begynne å føle effektene av utmattelse på dette tidspunktet, i så fall er det noen nyttige tips om søvn for nye foreldre.

Et flott råd er å perfeksjonere hvis du ikke allerede har det, da det skaper livmor følelsen de var så vant til å briste inn i verden.

Hvor mye skal en 4 uker gammel baby spise?

Du kan komme til en bedre sovende tid nå, noe som betyr mindre avbrudd for å spise. Men nattetid er fortsatt ganske vanlig for en måned gammel, så soldat på med de søvnløse nettene.

For en veiledningsfôringsmengde veier du babyen din og gir dem deretter 150ml-200ml per kilo. Selv om du ikke bekymrer deg om at babyen din synes å være overeating, vet hun hvor mye hun burde eller burde ikke spise på dette stadiet og vil bare spise når hun vil. Uansett om du ammer eller bruker formel, følg babyens ledelse.

Hvis du har problemer med å amme, kan det være på tide å søke hjelp og sørge for at det ikke skjer noe annet, så bestill en avtale med legen din og be om hjelp. I mellomtiden, sjekk ut disse tipsene for de beste stillingene å prøve når du ammer.

4 uker gammel baby: Dealing med kolikk

Hvis barnet ditt gråter i timer på slutten, tre ganger i uken i minst tre uker, kan hun lide med Colic. Det påvirker opptil 40% av babyer, men det gjør det ikke enklere å håndtere. Snakk med legen din hvis du merker at babyen din gråter i timer uten grunn - og sjekk ut våre tips om hvordan du skal håndtere kolikk.

Hvor mye skal en 4 uker gammel baby være på pooing?

Bekymret babyen din er ikke vanlig nok? Ikke bekymre deg, så lenge de går mellom en og ti ganger om dagen - pluss å vaske blæren minst seks ganger om dagen - de er helt fine. Ta en titt på poo-fargediagrammet hvis du er bekymret for at noe ikke er helt riktig med det du har funnet inne i bleen.

Milepæler av en 4 uker gammel baby

  • Finne fingrene og tærne: Din baby begynner å innse at de har noen praktiske vedlegg - deres hender og føtter! Ikke bekymre deg hvis de fremdeles synes å være uvitende om dem selv, da hver baby utvikler seg i sitt eget tempo.
  • La samlingen begynne: Til slutt, en pause fra gråt, din baby vil innse at de kan gjøre noen andre lyder også. Det betyr at de søteste cooing-lydene er bundet til å begynne mens du snakker til babyen din.

Hvilke problemer burde foreldrene til en 4 uker gammel baby være oppmerksom på?

  • Søvnmangel: Du kan nesten bli vant til å sove uten søvn nå, men bare hvis du ikke har det, har vi utviklet en liste over energiforbedrende matvarer. I tillegg, noen mumie skjønnhetsprodukter for å skjule alle de søvnløse nettene!
  • Postnatal Depresjon: Dine hormoner bør avgjøres nå og babyen blues endelig over.Hvis du fortsatt sliter med følelser av feil, eller som om alt kan gå galt og at det er all feil, kan du oppleve postnatal depresjon. Med en av ti kvinner som opplever postnatal depresjon, er det noe du må snakke med legen din om å sikre best mulig utvinning. Hvis du er usikker på om du opplever postnatal depresjon eller din baby blues hormoner er klamrer seg på, sjekk ut disse viktige forskjellene.

Ta meg tilbake til uke 3

Ta meg til uke 5

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar