35 uker gravid - hva du trenger å vite

Det er nesten tid! Nå har du nådd 35 uker, babyen din er større enn noensinne, og kroppen din holder bare på å skifte. Finn ut hva annet du trenger å vite ved 35 uker gravid her.

Hvor stor er babyen min på 35 uker?

Din baby er nå størrelsen på en ananas, måler over 18 tommer lang, og veier rundt fem og en fjerdedel pounds. Hun vil fortsette å gå opp i vekt til leveringsdagen, noe som betyr at hun vil ha det nydelige, klumpete, klumpete utseende som gjør babyer så søte.

Hva gjør babyen min på 35 uker?

Nå er det mindre plass å bevege seg rundt, den lille du kan faktisk begynne å presse i stedet for å sparke - og hvis hun gjør det, kan du til og med se en teeny weeny fot avtrykket gjennom bumpen din. Nå er hun så nær å være et fullt fungerende lite menneske, hun vil tilbringe mesteparten av resten av graviditeten din på vekten.

Barnet ditt kan ikke være somersaulting lenger på grunn av å ta opp så mye plass i livmoren din, men antall spark bør forbli omtrent det samme, så sørg for at du overvåker dette og sjekker inn hos legen din eller jordmor hvis du har noen bekymringer .

Spennende, det meste av babyens grunnleggende fysiske utvikling er nå fullført, med fullt utviklede nyrer, og hennes lever behandler selv noen avfallsprodukter. Hennes raskt voksende hjerne betyr at hodet hennes veier mer - ekstra gøy for deg når det er enda mer press enn normalt på blæren din!

Hva gjør kroppen min på 35 uker?

Blodtrykket ditt vil bli sjekket regelmessig av legen din eller jordmor. Hvis de finner det blir høyere, vil de anbefale deg å hvile mye mer og kanskje til og med gjøre flere tester fordi de vil hindre pre-eclampsia.

Dette er også den tiden da noen kvinner blir informert om at de kan trenge en keisersnitt. Faktisk er en av fem fødsler i Storbritannia C-seksjoner. Det kan være på grunn av bekymringer om barnets stilling eller sikkerhet - for eksempel hvis det er breech - eller fordi legen din mener det er tryggere for dere begge. Men hvis du ikke føler deg sikker, undersøk den grundig, spør alle spørsmålene du trenger, og hvis du ikke er komfortabel, søk en annen mening.

Vanlige symptomer å se etter:

  • Konstant kisse: Hvis toalettet er det mest besøkte området i ditt hjem, er du som de fleste gravide kvinner på dette stadiet, som bare ikke kan slutte å kaste! Dette skyldes at ditt voksende livmor - som nå når opp under ribbeholderen - trenger alle dine indre organer og legger press på blæren. Barnets nye posisjon, nedover i forberedelse for levering, legger enda mer press på blæren, noe som betyr at du må urinere enda mer enn vanlig. Vær sikker på at dette vil være over snart! I mellomtiden, lene seg fremover når du tisse for å sikre at du tømmer blæren så mye som mulig, og trene dine Kegel øvelser for å styrke bekkenmuskulaturen og forhindre inkontinens.
  • Følelse tett: Takket være de gode gamle graviditetshormonene, svulmer membranene i nesen ofte, noe som fører til en utstoppet nese. En eske med nesestrimler kan bidra til å unclog disse neseborene.
  • Blødende tannkjøtt: Yup, graviditetshormoner er å klandre igjen, og denne gangen er de ansvarlige for hovne, ømme og blødende tannkjøtt. Sørg for at du børster og tanner regelmessig - ikke bli slått av med blod! - og sørg for at du får nok vitamin C til å øke tannkjøttens styrke. Hvem trenger en unnskyldning for å ta et annet glass appelsinjuice? Sørg for at du besøker tannlegen din for råd om blødningen fortsetter, da du ikke vil risikere å ende opp med gingivitt eller tannråte.

Hva å gjøre denne uken:

Snakk med partneren din, venner eller familiemedlem hvis du føler deg bekymret for å føde. Det er helt normalt å være nervøs for hva man kan forvente når det gjelder arbeidskraft. Faktisk har noen kvinner en så ekstrem reaksjon at de har panikkanfall - det er en faktisk tilstand som kalles tokofobi som betyr "frykt for fødsel". Hvis dine bekymringer overvelder deg, så snakk med antataleholdet ditt som vil gjøre alt de kan for å hjelpe og berolige deg og kan til og med tilby rådgivning i ekstreme tilfeller.

Men vær sikker på at mange kvinner er bekymret og selvbevisste om ting som å peke i arbeid (det skjer hele tiden - din jordmor skal håndtere det og du vil nok ikke engang merke til), skrik, rope og banne (de Jeg har hørt alt før), og ser ikke ditt beste ut (ærligvis vil du være så opptatt med å føde som vil være minst av dine bekymringer på dagen). Også ikke stress om sikkerheten til babyen din - det er jobben til ditt medisinske team og jordemor å gjøre alt de kan for å holde deg trygg og sunn, og sørg for at du har best mulig fødselserfaring.

Ta meg tilbake til uke 34

Ta meg til uke 36

Les neste: De tidlige arbeidstegnene du trenger å se etter:

Vannet ditt går i stykker

Ellers kjent som det øyeblikket saken med fostervann som omgir babyens brudd. Dette kan skje som en all-in-one gush, eller en langsom trickle som varer noen få dager.

Halsbrann lettelse

Når bumpen din vokser, vil babyen skyve magen oppover. Dette tvinger syre i magen i luftrøret og forårsaker halsbrann. I uker før fødsel, vil babyen din falle ned i bekkenet ditt, noe som betyr at du endelig kan få litt lettelse.

Du har ryggsmerter

En smerte i nedre rygg kan bety at babyen din roterer i riktig stilling for arbeidskraft. Dette kan ta noen dager og kan være smertefullt. Sett føttene opp, spør din partner for en rygg og ta et varmt bad for å lindre symptomene.

Du har et "show"

En mucusplugg dekker livmorhalsen din i svangerskapet, og dette kan komme løs opp til noen dager før arbeidet starter. En brun, rosa eller rød-snittet strengete eller geléaktig utslipp, det kan komme ut enten i en klump eller mer gradvis over et par dager. Finn ut alt du trenger å vite om mucuspluggen her.

Dine tepper lekker

Dette kan skje i løpet av de siste ukene av svangerskapet, men du kan legge merke til det i løpet av de siste ukene før babyen din kommer. Mælken du lekker er colostrum, en næringsrik væske som vil nærme babyen din til din riktig melk kommer i et par dager etter fødselen.

Diaré

Hormonene som hjelper livmorskontrakten kan også noen ganger føre til diaré i timene før fødselen.

Hovnet ned nedenfor

Som babyen beveger seg ned i bekkenet, vanligvis rundt uke 37, kan den økte blødstrømmen til dette området føre til at vagina følelsen blir hovnet. Dette er veldig normalt og ingenting å bekymre deg for, men hvis du er ubehagelig, prøv å plassere en ispakke i et tehåndkle og hvile det på området.

Hyppige toalettstopp

En du er sannsynligvis vant til nå, ettersom din voksende støt har presset på blæren de siste månedene, men forvent at de toaletteturer vil øke i de siste ukene av graviditeten når babyen din beveger seg inn i bekkenet ditt.

Plutselig utbrudd av energi

Det er ikke en mange kvinner klager om, men det er vanlig å føle en plutselig utbrudd av energi de få dager før arbeidsstjerner. Få mest mulig ut av det mens du kan!

Vandre annerledes

Som bekkenet vokser for å gjøre deg klar for fødsel, kan dette ofte påvirke måten du går på.

sammentrekninger

Den første tingen å være sikker på er at disse ikke er Braxton Hicks, som føles som smerter i perioden og vil komme og gå, eller sammentrekninger, hvor smerten blir mer intens og lenger som tiden går. Husk at du ikke alltid må gå på sykehus så snart sammentrekningene starter - etablert arbeidskraft er vanligvis når du har tre, en-minutters sammentrekning i løpet av 10 minutter. Når det er sagt, ring alltid din jordmor hvis du er usikker.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar