33 uker gravid - hva du kan forvente

Denne uken er beinets bein herding, og du kan oppleve noen mindre enn glamorøse graviditetssymptomer. Her er alt du trenger å vite om babyen din og kroppen din på 33 uker gravid.

Hvor stor er babyen min på 33 uker gravid?

I tråd med alle frukt- og vegetabilske analogier du har hatt de siste månedene, er babyen din nå på størrelse med et salatshode. Denne uken vil hun være mellom 16 og 17 tommer i lengde, og kunne vokse enda en hel tommers denne uken. Hun veier over fire pund, og vil fortsette å oppnå rundt en halv pund i uken til fødselen. Barnet tar nå mer plass enn fostervannet i livmoren, noe som er grunnen til at noen av hennes pokes eller spark kan føles skarpere enn vanlig.

Hva gjør babyen min på 33 uker?

Barnets bein er herding denne uken, bortsett fra de i hodeskallen hennes. De er ikke smeltet sammen ennå, slik at de kan bevege seg og overlappe, noe som gjør det lettere for henne å klemme gjennom fødselskanalen (og forklarer hvorfor noen babyer er født med et litt spissete hode)! Det vil ta til tidlig voksenalder for at disse beinene smelter helt, slik at de kan vokse ettersom hjernen og annet vev vokser i løpet av barndommen.

Ditt foster har alle kjennetegnene til en ektefødt baby nå, med øynene til og med lukket mens hun sover og åpner når hun er våken. Vevene i livmoren din tynner også, noe som betyr at mer lys kommer til babyen din: hun kan til og med fortelle mellom dag og natt nå.

Din baby har nå sitt eget immunforsvar nå: du sender antistoffer mot henne når det fortsetter å utvikle seg, og hjelper henne å bekjempe bakterier når hun er født.

Hva gjør kroppen min på 33 uker?

Klar til å høre om noen mer super-spennende bivirkninger? I tillegg til åreknuter på bena får noen kvinner dem på damebiter i svangerskapet - de kalles vulval varicosities. Ganske tung-twister, nei? Og hvis du er en lidende, gjør dette det å sette ned en plagsom opplevelse. Så for å lindre ubehag, prøv å sitte på en ispakke (pakk den inn i tehåndkle eller klut). Pelvic gulv øvelser kan også lette ting sammen, som de hjelper blodet til å sirkulere bedre i området og styrke støttende vev rundt årene.

Prøv å sette en liten pute under bunnen når du ligger, eller løfte bunnen av sengen din. Unngå å spenne når du gjør et nummer to - og hvis det fortsatt gjør vondt, plasser litt brettet toalettpapir eller en sanitetspute i hånden og hold forsiktig mot vulva mens tarmene beveger deg. Heldigvis bør disse smertefulle årene rydde opp rundt en måned etter fødselen.

Vanlige symptomer å se etter:

  • Sår mage: Også kjent som rund ligament smerte, dette symptomet påvirker mange kvinner, og føles som achy, skarpe eller krampaktig følelser i underlivet, enten på en eller begge sider. Du kan føle det når du plutselig bytter posisjoner, står opp fra å ligge eller sitte ned, eller plutselig bevege seg som å le, hoste eller nyse. Hvis smerten er hyppig eller ledsaget av andre symptomer, som vaginal utslipp eller blødning, må du kontakte legen din. Hvis ikke, hold føttene opp eller prøv å bære et magebånd under støtfangen din for å lindre smerten.
  • Sprø negler: Yup, klandre de evigvarende graviditetshormonene, noe som kan føre til at neglene dine blir sprø. Spis mye avokado, nøtter og bananer for å sikre at du får nok biotin i dietten.
  • Søvnløshet: Tredje trimester søvnløshet rammer mest gravid kvinner, enten det er på grunn av benkramper, halsbrann, hormoner, som trenger toalettet, eller føler seg engstelig for det forestående fødsel. Prøv et varmt bad før sengetid, og prøv å overtale din partner til å gi deg en massasje: du trenger all avslapning du kan få før babyen kommer!

Hva å gjøre denne uken:

Det kan ikke være så attraktivt som en jenters helg i spaet, men en enkel daglig massasje av området mellom vagina og anus (AKA perineum) kan virkelig bidra til å forhindre rive, beskytte deg mot at du trenger en episiotomi og fremme raskere helbredelse av området etter fødselen. Pass på at hendene dine er rene og ikke gjør dette hvis du har noe som truss eller herpes. Her er en veiledning for hvordan du gjør dette trygt og effektivt.

  • Sitt i en semi-tilbaketrukket stilling med knærne bøyd og bena fra hverandre. Smør fingrene, tommelen og perinealområdet med vitamin E-olje (fra punkterte vitamin E kapsler), ren vegetabilsk olje eller personlig smøremiddel. Ikke bruk babyolje, mineralolje eller vaselin.
  • Plasser en eller begge tommene (omtrent halvparten) i skjeden din. Trykk ned mot endetarmen og mot sidene samtidig. Fortsett forsiktig og stramt til du føler deg litt brennende eller prikker. Hold denne strekningen i ca to minutter.
  • Løst og mykt masser den nedre delen av skjeden frem og tilbake i U-form, og trykk på nedover og sidelengs.
  • Til slutt masserer vevet mellom tommel og pekefinger frem og tilbake i omtrent et minutt.
  • Vær forsiktig - du vil ikke blåse eller skade deg selv (området er definitivt delikat!). Under massasje må du unngå trykk på urinrøret (urinåpning), da dette kan føre til irritasjon eller infeksjon.

Ta meg tilbake til uke 32

Ta meg til uke 34

Les neste: Mother & Baby prisbelønte babymonitorer

Angelcare AC417 Video Trådløs Bevegelse og Lyd Baby Monitor, £ 249.99, Morcare

Denne smarte babymonitoren har alle de gadgetene du trenger, inkludert bevegelsessensorer, en fargetrykkskjerm, toveiskommunikasjon og en temperaturvisning. Vi liker muligheten til å rotere og zoome kameraet - en flott funksjon hvis du har tvillinger.

BT Audio Baby Monitor 450, £ 39.99, Amazon

Ut av alle babymonitorene som ble testet i prisen, valgte vårt panel av mum testere BT Audio Baby Monitor 450 å vinne på grunn av enkelheten og de beroligende sangene. Det er super lett å bruke og har en vakker beroligende lyshow babyen din er bundet til å elske.

Motorola MBP36XL, £ 144.57, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket evnen til å se, høre og snakke med babyen deres ved hjelp av Motorola MBP36XL. Det roterende kameraet gir deg mulighet til å holde øye med begge barn hvis du har mer enn en baby som sover i rommet. Når det er sagt, fant noen av våre mødre at støyen som ble tatt opp av kameraet, var litt støyende for de lette sviller blant oss.

Motorola MBP50, £ 109.99, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket å kunne se deres baby når de sov på den store skjermen på Motorola MBP50 Digital Video Baby Monitor. Til tross for at det var en fantastisk skjerm, følte våre mødre at det var litt dyrt og ønsket at det var en måte å feste den på barneseng på en trygg måte uten å måtte kjøpe ekstra sett.

Summer Infant Panorama Digital Video Monitor, £ 126.76, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket roen i å kunne se barnet deres ved sengetid, og muligheten til å knytte mer enn ett kamera til den store skjermen på foreldreportalen. Når det er sagt, har Summer Infant Panorama Digital Video Monitor ikke lullabies og hvitt støyalternativ som tilbys på lignende produkter i markedet.

Philips Avent uGrow Smart Baby Monitor, NOK 163,97, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket å kunne koble babyen skjermen til sine telefoner for å kunne se deres lille når de er ute og om. Imidlertid fant de Philips Avent uGrow Smart Baby Monitor å være litt på den dyre siden sammenlignet med andre i kategorien.

VTech Safe & Sound ° Digital Lyd Baby Monitor BM1000, £ 19,99, Amazon

En lydmonitor med et stort utvalg, elsket vårt panel av mum testere utseendet til denne lille skjermen. Det må være koblet til jobb, så sørg for at tots 'barneseng eller Moses-kurv er nær en stikkontakt.

BT Video Baby Monitor 5000, £ 79.99, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket de ekstra funksjonene på BT Video Baby Monitor 5000, for eksempel de fargede lysene på lydnivået displayet, termometeret på kameraet og lullabies. Men de ønsket at det hadde 360 ​​grader kameravisning lignende modeller på markedet tilbudet og trodde bildekvaliteten ville være bedre for prislappen.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar