32 uker gravid - hva du kan forvente

Denne uken, babyen din setter på vekt, kan du føle deg glemsom, og det er på tide å begynne å planlegge de praktiske elementene for fødsel. Finn ut mer om hva din baby og kropp gjør, og de vanlige symptomene skal du se etter i 32 uker gravid.

Hvor stor er babyen min på 32 uker?

Husk når babyen din var på størrelse med en liten kalk? Ting har definitivt forandret seg nå, da den store dagen nærmer seg: hun er nå på størrelse med en halv liter melk. Hun veier mellom tre og et halvt og fire pund, og måler mellom 15 og 17 tommer. Det er nesten tid for henne å gjøre sitt store utseende!

Hva gjør babyen min på 32 uker?

I de siste ukene av babyens tid i magen, handler det om å praktisere livet utenfor livmoren. Hun praktiserer de viktige ferdighetene hun trenger som en baby, fra å puste og suge for å svelge og sparke.

Barnet ditt er vakrere enn noensinne, med det fett som akkumuleres under huden hennes, blir kvitt det en gang gjennomsiktige utseendet: hun er nå helt ugjennomsiktig. Hennes fordøyelsessystem er også klar til å gå i forberedelse for å amme om få uker. Hun har også fullverdige tånegler, negler og hår: nydelig!

Takket være babyens vekst, føler hun sannsynligvis litt trangt der inne nå. Derfor kan du føle deg litt mindre dansende der inne og litt mer å tappe og kvitte seg. Ikke bekymre deg selv, babyen din er fortsatt koselig, og har til og med gått tilbake til en krøllet posisjon for maksimal komfort. Noen ganger snart vil hun også bevege seg rundt og komme inn i en første stilling som er klar for fødselen.

Hva gjør kroppen min på 32 uker?

Du har uten tvil opplevd graviditeten hjerneskade kjent som baby hjernen, når, takket være de nydelige graviditetshormonene, er minnet ditt i kompromiss med å si det mildt - men hva med baby-indusert kløhet?

Takket være hormonelle forandringer som løsner leddene og leddbåndene og det endrede tyngdepunktet og ekstra vekten, kan du finne at du støter på ting og tripper over mye. Så gå bort fra de svimlende stilettene og wobbly kiler: det er fornuftige sko hele veien, eller i det minste til den lille er født.

Disse forandringene i kroppen din kan også føre til at du opplever smerter i ryggsmerter. Hvis du føler smerte i nedre rygg, fortell jordemor med en gang, da dette kan være et tegn på tidlig arbeidskraft.

På dette punktet vil du også få omtrent et pund i uken, hvorav halvparten vil gå rett til babyen din. Hun vil få mellom en tredjedel og halvparten av fødselsvekten i løpet av de neste syv ukene når hun forbereder seg for å overleve utenfor livmormen.

Vanlige symptomer å se etter:

  • Braxton Hicks sammentrekninger: Hvis du føler deg livmorherding, er sjansene at disse ikke er ekte sammentrengninger, men uregelmessige øvelser som kalles Braxton Hicks, som kan vare noe fra 15 sekunder til to minutter. Du kan fortelle om de er virkelige tegn på arbeid ved å bytte posisjoner: Hvis sammentrekningene stopper, ikke bekymre deg, det er bare Braxton Hicks. Hvis de blir stadig sterkere og mer vanlige, ring din jordmor, da dette vanligvis er et tegn på arbeidskraft.
  • Redusert appetitt: Du har ikke mye plass i magen i disse dager, så det er ingen overraskelse at du kanskje finner din appetitt redusert. Prøv å spise små måltider med jevne mellomrom i stedet for store måltider.
  • Lekkende bryster: Graviditeten glamour slutter aldri. Denne gangen er det sving av lekkede bryster for å ødelegge kroppen din. Når brystene vokser i tredje trimester, kan de begynne å lekke en gulaktig væske som kalles kolostrum, forløperen til brystmelk, og den første melken din baby vil smake. Tenk på pleieputer hvis lekkasje blir ubehagelig.
  • Halsbrann: Nå som livmoren presser seg nær din diafragma og tar opp så mye plass i magen, kan du oppleve halsbrann eller kortpustethet. Sleeping propped opp på puter eller spise mindre måltider kan bidra til å gjøre deg mer komfortabel.

Hva å gjøre denne uken:

Den store dagen kommer nærmere og nærmere, så hvorfor ikke ta sjansen nå for å løpe gjennom alt om levering med den andre halvdelen? Kart ut to forskjellige reiseruter til sykehuset og trene for å sikre at du vet hvor lenge de tar. Hvis du ikke har hjemmefødt, sjekk for å se om antataklassen din gir deg en tur til sykehuset.

Hvis ikke, så sørg for at du selv organiserer dette - og bli kjent med opptaksprosedyrene du må gå gjennom når arbeidet ditt begynner. Jo mer prepped du er, jo mer trygg vil du føle når de sammentrekningene begynner.

Din uke 32 Ofte stilte spørsmål:

Hvor lenge er 32 uker gravid i måneder?

Å regne ut hvor mange uker og måneder gravid du er, kan være vanskelig. Når det er sagt, ved 32 uker gravid, er du omtrent 8 måneder gravid.

Hvor stor er babyen min når det gjelder frukt og grøt i løpet av 32 uker gravid?

Gratulerer! Denne uken din baby er størrelsen på en meksikansk rope! Se bilder av denne merkelige lydende grønnsaken her, og følg babyens fremgang når det gjelder frukt og grønnsaker!

Ta meg tilbake til uke 31

Ta meg til uke 33

Les neste: De beste barnestolene i 2017 Mother & Baby Awards

East Coast Nursery Folding Highchair, £ 63,99, Amazon

East Coast's Wooden Folding Highchair er kompakt og solid. Det tar opp begrenset gulvplass og bretter seg pent ut. Nesten ingen montering kreves - bare passende på polstret innsats og åpne det! Det er lett å rengjøre og inneholder en god størrelse skuff, men stroppene er altfor stramme og er vanskelige å justere, spesielt med innsatsen på plass. Stolen er også tung, noe som gjør det vanskelig å transportere, men generelt er det et attraktivt, godt laget produkt som er god valuta for pengene.

Grey Sprout Barnestol, OXO Tot, £ 164, Amazon

Denne OXO Tot barnevognen har et moderne design som passer inn i de fleste kjøkken. Det er solid, praktisk og viktigere, super lett å rengjøre. Det kan ikke brettes bort, så det er ikke ideelt hvis du er kort på plass.

Floral Highchair, My Babiie, £ 69.98, Amazon

Denne barnestolen har en super stor skuff, som er flott hvis du er baby-ledet avspenning. Det liggende setet ser ut og føles veldig behagelig, og er en flott funksjon hvis din totem sovner midt i måltid! Den store rammen og designen er imidlertid ikke for alle.

Chicco Polly Progress, £ 139,99, Amazon

Denne smarte barnestol har fem forskjellige konfigurasjoner, slik at du kan forandre setet mens barnet ditt vokser. Når det er sagt, det er super tungt og våre mum testere trodde det ikke var så praktisk som det først virker.

Cuggl Pumpkin Deluxe barnestol, £ 109.99, Argos

Denne høystolen gjør akkurat det som står på boksen - det er rimelig og de seks forskjellige stillingene gjør at du kan flytte barnestolen opp og ned slik at du kan være i nivå med den lille, uansett hvor du spiser dem. Når det er sagt, ønsket våre mamma testere at beina var litt sterkere.

Peg Perego Siesta høy stol, £ 232.34, Amazon

Vår sølvprisvinner, stolpen Perg Perergo Siesta, gjør det mulig for din lille som å gjøre akkurat det med sitt praktiske baksetet. Høyden kan justeres slik at du kan mate barnet ditt på forskjellige nivåer, og den sterke fargen ser bra ut i de fleste kjøkken. Når det er sagt, kan brettet, selv om den er stor, være litt tøff å rengjøre.

Kidsmill Up! Barnestol, £ 139

Vinnende gull i våre priser, det er ingen tvil om det - Kidsmill Up! ser fantastisk ut! Tillater deg å ha babyen din ved middagsbordet med deg fra nyfødte, hvis du har råd til det, er det en god investering.

Nuna ZAAZ, £ 185, Amazon

Med en dristig design som du ikke ville ha noe imot å ha ute på kjøkkenet ditt, er Nuna Zaaz et solid alternativ som ikke vil flytte til selv den mest utrolige pjokk. Skuffen er ikke bevegelig, noe som er irriterende hvis du er baby-ledet avspenning, siden du ikke kan stoppe at du slipper mat på gulvet.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar