31 uker gravid - hva du kan forvente

Denne uken er bumpen synlig i bevegelse, og du kan føle deg varm under kragen. Her er alt annet du trenger å vite om babyen din og kroppen din på 31 uker.

Hvor stor er babyen min på 31 uker?

Babyen din måler nå over 16 tommer lang og veier omtrent tre og en tredjedel pounds, og er godt på vei mot en vekstspurt. Hun handler om størrelsen på en kokos, og vokser jevnt.

Hva gjør babyen min på 31 uker?

Fosteret ditt er mer barnlignende enn noensinne: Hun kan vende hodet fra side til side, og beveger seg mye, i den grad hun kan holde deg opp om natten. Hun er også ekstremt livlig - vri, strekker seg og sparker så mye nå at du kanskje kan se bumpen din, spesielt når du slapper av i badekaret. Imidlertid er det mer definerte mønstre av bevegelse og hvile, som følge av at babyen sover i lengre tidspunkter.

Det er også rikelig med fett som samler seg under huden, og hjelper armene, bena og kroppen til å klare seg. Babyens fordøyelsessystem, lever, nyrer og bukspyttkjertel fungerer.

Barnets hjerne arbeider også med lysets hastighet, utvikler seg raskere enn noensinne, og gjør tonnevis av forbindelser mellom individuelle nerveceller. Hun kan nå oppleve signaler fra alle hennes sanser, selv om hun selvsagt ikke kan lukte noe før hun forlater fostervannet som har vært henne hjemme og puster hennes første friskluft.

I mellomtiden, akkurat som du forbereder hjemmet ditt for din nye ankomst, trener barnet ditt for livet i omverdenen og gjør ansikter, puster, svelger, hikser og suger tommelen hennes.

Hva gjør kroppen min på 31 uker?

Har du følt meg mye klammer nylig? Vel, på grunn av økt blodgass, svetter kroppen din mer som en måte å kjøle deg ned. Hyggelig! Pass på at du holder deg godt hydrert med mye kaldt vann.

Hvis du føler følelsesløp eller pinner og nåler i fingrene, spesielt tommelen og de to første fingrene, er dette Carpal Tunnel Syndrome. Det er et resultat av væskeretensjon i din karpaltunnel - som er en struktur i håndleddet som holder nerver, sener og ledbånd.

Du er på grunn av en annen antenatal avtale rundt nå, så ta opp eventuelle problemer, bekymringer eller spørsmål med jordemor.

Hvis du har følt musklene i livmorforstramming fra tid til annen, ikke rush til sykehus - du har sannsynligvis ufarlige Braxton Hicks sammentrekninger. Disse bør være ganske tilfeldig, vil ikke skade og kan vare rundt 30 sekunder.

Men hvis de er vanlige sammentrekninger, si mer enn fire om en time (selv om de ikke er smertefulle), legger du merke til en endring i utslippet (for eksempel hvis de er mer vannet, inneholder mer slim eller blodig på noen måte), lider av kramper, magesmerter eller økt bekkenpress eller lungesmerter, ring til legen din eller jordmor, da disse kan være tegn på tidlig arbeidskraft.

Vanlige symptomer å se etter:

  • Kortpustethet: Er det vanskelig å få pusten? Yup, det er graviditetens feil igjen. Når livmoren presser på indre organer, føler lungene seg overfylt, og det er vanskeligere for dem å ekspandere fullt, noe som betyr at du kan oppleve en ubehagelig eller ubehagelig følelse av kortpustethet. Dette kan forbedre seg mot slutten av svangerskapet, når barnet ditt synker lavere under forberedelse til levering. Sove på din side kan gi lungene mer plass til å puste i mellomtiden.
  • backaches: Din voksende mage kan påvirke ryggen din, da den må kurve for å imøtekomme den nye vekten. Prøv å delta på noen prenatal yoga klasser for å beskytte ryggen og slapp av.
  • hodepine: Det er de irriterende hormonene som igjen kan føre til hodepine, så vel som tretthet i svangerskapet. For å bli kvitt migrene eller spenningen hodepine, ta 15 minutter å ligge i et stille, mørkt rom, eller sett en ispakke på pannen eller baksiden av nakken mens du slapper av. Ikke ta medisiner før du sjekker med legen din først.

Hva å gjøre denne uken:

  • Tenk på fødselsplanen: Begynn å tenke på smertestillende medisiner under arbeid. Du trenger ikke å bestemme ennå, men det er godt å være forberedt og forstå alle alternativene, enten du vet at du vil ha smertelindring, du er sikker på at du ikke gjør det, eller du er glad for å vente og se hvordan du føler deg på dagen. Du kan registrere deg for en fødselsopplæringsklasse med partneren din, der du kan lære alt om medisinsk smertelindring som epiduraler, samt narkotikafrie tilnærminger som pusteteknikker.
  • Start pakking! Du bør også begynne å tenke på hva du skal pakke i sykehusposen din. Forberedelse på forhånd betyr at alt du trenger å gjøre er å forlate posen ved døren, og hvis barnet ditt kommer tidligere enn forventet, har du en mindre ting å bekymre deg for når du skynder deg på sykehuset! Heldigvis for deg, har vi en praktisk nedlastbar liste for at du kan krysse av her.

Ta meg tilbake til uke 30

Ta meg til uke 32

Les mer, 2017 Mother & Baby prisbelønte barnevogner:

Baby Jogger City Tour, £ 249.99, Amazon

Vinneren en sølvpris i år, er City Tour fra Baby Jogger den letteste pushchair ennå fra dette prisbelønte merkevaren.Vårt panel av mum testere elsket hvor lett og lett City Tour var å presse, og den smarte folden betyr at du kan passe den i en praktisk ryggsekk. Det er verdt å merke seg, styrene er ikke justerbare, så dette er ikke ideelt for de høye foreldrene der ute.

Cuggl Maple Pushchair, £ 59.99, Argos

Maple Pushchair fra Cuggl er et super-rimelig stykke kit, som vant gull i våre priser i år. Våre mamma testere elsket fotmuffen og regndekselet som er inkludert i prisen, noe som gjør dette til et fantastisk bunt!

Silver Cross Wave, £ 995, Morcare

Sølvkors gjør fremdeles bølger med denne vakre dobbelte vognen. Det er lett å presse, selv med to om bord, og det er mange setekonfigurasjoner for å imøtekomme din voksende brød.

Out 'n' Om Nipper Double V4, £ 379, Amazon

Vi elsker hvor robust dette terrenget med dobbeltbuggy ser ut, mens det fortsatt er super lett og lett å presse. Med hurtigutløsbare flyttbare hjul og en lett fold, får du det i bilens støvel, en doddle. Det er ikke mye lagringsplass, men det er en liten pris å betale.

Joie Mytrax, £ 239,99, Amazon

Vårt panel av foreldre testere elsket Joie Mytrax barnevogn, og det var lett å kaste opp og ned med en hånd og en drøm å manøvrere. Den eneste ulempen er regntrekk, noe som er litt vanskelig å komme på og av, men generelt, en flott liten barnestol fra et merke du kan stole på.

Baby Style Hybrid Edge, £ 499, Amazon

Vårt panel av foreldre testere elsket utseendet på Hybrid Edge, kommenterte hvor lett det var å styre, selv med vekten av to tots i slep. Når det er sagt, kan det være ganske vanskelig å få tilgang til lagerkurven når den brukes som en dobbel buggy.

ABC Design Pepper Travel System, £ 850, Amazon

Et vakkert reisesystem av høy kvalitet som gjør livet enklere når du er ute med barnet ditt. Det er lett å håndtere på flere terreng, passer fra fødselen og med en rekke forskjellige bilseter, og er et godt alternativ for større foreldre takket være de justerbare styrene. Det kan også brettes helt flatt, noe som gjør det til et godt alternativ for mindre bilstøvler.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar