30 uker gravid - hva du kan forvente

Denne uken din baby er mer proporsjonal enn noensinne, drømmene dine blir rare og det er mange andre kroppslige endringer som tar plasser for både mamma og baby. Finn ut mer om hva som skjer med deg og din baby på 30 uker.

Hvor stor er babyen min på 30 uker?

Denne uken din baby er størrelsen på en kål, veier inn på tre pounds og måler nesten 16 inches lang. Hun vil fortsette å få vekt, med en hastighet på en halv pund i uken for de neste syv ukene.

Hva gjør babyen min på 30 uker?

Nå vil babyens kroppsdeler begynne å se mer proporsjonal. Det eneste unntaket er hodet hennes, som fortsatt vil være ganske stort i forhold til resten av kroppen hennes.

Hennes negler vil bli fullt utviklet og vil fortsette å vokse i livmoren, noe som betyr at når hun er født, kan de være ganske lange og må kutte for å hindre at hun skraper seg.

Babyen din er for tiden omgitt av halvleder av fostervann, men da hun blir større og tar opp mer plass i livmoren din, vil dette volumet krympe. Når hun vokser, blir rommet i livmoren mer trangt, så du kan føle færre hardt spark enn du brukte for noen uker siden.

Hennes hjerne endrer seg, ikke bare vokser, men endrer seg også i utseende. Når det er jevnt, er det vitale organet nå moden og utvikler de sporene og innrykkene du vanligvis vil gjenkjenne i en hjerne. Disse endringene vil tillate mer hjernevæv å utvikle seg.

Takket være babyens utviklende hjerne og nye fettceller som regulerer kroppstemperaturen, vil babyens lanugo (det myke håret som dekker kroppen hennes) også forsvinne.

Det er også en annen forandring: Barnets beinmarg har tatt over fra vevsgruppene og milten ved å produsere røde blodlegemer, et annet viktig skritt mot uavhengighet når hun er født.

Hva gjør kroppen min ved 30 uker gravid?

Det er ikke den typen ting du vil bli overhørt, og snakker om på bussen til jobb, men under graviditeten kan mengden utslipp som produseres øke. Det skal fortsatt se og lukte det samme som før. Hvis den endres og blir tykk, stinkende, rikelig eller endrer farge, se legen din for å sjekke om du har trøst eller en infeksjon. Det er viktig at du får dette sjekket ut da enkelte infeksjoner kan øke risikoen for tidlig arbeidskraft.

Du kan også føle kløe der nede også. Heldigvis kan trussel bli behandlet med medisinske midler - vanligvis krem ​​eller pessar. Det er imidlertid viktig at du forteller apoteket at du er gravid før du ber om det.

Forebyggende metoder? Bruk pustende bomullsundertøy og unngå sterke såper eller feminine vasker da de forstyrrer den naturlige pH og vekst av helsebakterier i vagina.

Det kan også være noen flere ubehagelige graviditetssymptomer, spesielt de du trodde du hadde etterlatt tidlig i svangerskapet, for eksempel å måtte tisse hele tiden, ømme bryster og halsbrann.

Vanlige symptomer å se etter:

  • Halsbrann: Du trenger bekkenmusklene til å slappe av slik at du kan føde din vakre baby, men dessverre, de samme hormonene som slapper av i musklene, slapper også av musklene som skiller mage og spiserør. Dette er grunnen til at du opplever halsbrann, som mat og fordøyelsessaft fra magehodet oppover i din juks og hals. Unngå agitating mat som krydret, stekt eller fettretter, prøv å spise mindre måltider, og ikke spis mens du ligger. Dette vil ikke vare for alltid - det er bare omtrent ti uker å gå til du poper, og symptomene forsvinner når du får fødsel.
  • Føltes klumpete: Vi håper du har satt bort høye hæler og investert i et par fornuftige leiligheter, da du kanskje føler deg litt klumpete i disse dager. Ikke bare er du tyngre, men tyngdepunktet ditt vil også skifte takket være vektkonsentrasjonen i magen din. Og hvis det ikke var nok til å kaste deg i balanse, er ligamentene også mer avslappet takket være graviditetshormoner, noe som betyr at leddene dine er løsere, og du kan miste balanse mer enn vanlig.
  • Føler seg blå: En tiendedel av gravide kvinner slår depresjon i svangerskapet, og mens det er normalt å bekymre seg for arbeidskraft eller å bli foreldre, hvis du føler deg for mye av tiden, eller føler deg irritert, engstelig, nervøs eller irritabel, snakk med legen din før de blå følelser blir forbrukerne.
  • tretthet: Den energien du har hatt glede av i andre trimester har dessverre gått bort nå, og din voksende baby og skiftende kropp kan forlate deg utmattet. Tau i venner, familie og partneren din for hjelp med oppgaver som lar deg trette - det er godt å begynne å trene og spørre om hjelp nå, siden du trenger mye mer når babyen kommer!

Hva å gjøre denne uken:

  • Å ha rare drømmer? Du trenger ikke å freak out - det er helt normalt. Ingen er helt sikker på hva som forårsaker dem, men de kan være relatert til hormonene dine. Men disse drømmene er rett og slett en måte å arbeide gjennom noen tanker og bekymringer om babyens nærmer seg fødsel og moderskap. Å snakke om det kan også hjelpe deg med å jobbe gjennom eventuelle problemer du har, pluss at du kanskje oppdager at partneren din også har rare drømmer. Barnas søvnmønstre viser også tegn på rask øyebevegelse, drømningsfasen i søvn, så hun kan også ha rare drømmer også!

Ta meg tilbake til uke 29

Ta meg til uke 31

Les mer, 2017 Mother & Baby prisbelønte babymonitorer:

Angelcare AC417 Video Trådløs Bevegelse og Lyd Baby Monitor, £ 249.99, Morcare

Denne smarte babymonitoren har alle de gadgetene du trenger, inkludert bevegelsessensorer, en fargetrykkskjerm, toveiskommunikasjon og en temperaturvisning. Vi liker muligheten til å rotere og zoome kameraet - en flott funksjon hvis du har tvillinger.

BT Audio Baby Monitor 450, £ 39.99, Amazon

Ut av alle babymonitorene som ble testet i prisen, valgte vårt panel av mum testere BT Audio Baby Monitor 450 å vinne på grunn av enkelheten og de beroligende sangene. Det er super lett å bruke og har en vakker beroligende lyshow babyen din er bundet til å elske.

Motorola MBP36XL, £ 144.57, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket evnen til å se, høre og snakke med babyen deres ved hjelp av Motorola MBP36XL. Det roterende kameraet gir deg mulighet til å holde øye med begge barn hvis du har mer enn en baby som sover i rommet. Når det er sagt, fant noen av våre mødre at støyen som ble tatt opp av kameraet, var litt støyende for de lette sviller blant oss.

Motorola MBP50, £ 109.99, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket å kunne se deres baby når de sov på den store skjermen på Motorola MBP50 Digital Video Baby Monitor. Til tross for at det var en fantastisk skjerm, følte våre mødre at det var litt dyrt og ønsket at det var en måte å feste den på barneseng på en trygg måte uten å måtte kjøpe ekstra sett.

Summer Infant Panorama Digital Video Monitor, £ 126.76, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket roen i å kunne se barnet deres ved sengetid, og muligheten til å knytte mer enn ett kamera til den store skjermen på foreldreportalen. Når det er sagt, har Summer Infant Panorama Digital Video Monitor ikke lullabies og hvitt støyalternativ som tilbys på lignende produkter i markedet.

Philips Avent uGrow Smart Baby Monitor, NOK 163,97, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket å kunne koble babyen skjermen til sine telefoner for å kunne se deres lille når de er ute og om. Imidlertid fant de Philips Avent uGrow Smart Baby Monitor å være litt på den dyre siden sammenlignet med andre i kategorien.

VTech Safe & Sound ° Digital Lyd Baby Monitor BM1000, £ 19,99, Amazon

En lydmonitor med et stort utvalg, elsket vårt panel av mum testere utseendet til denne lille skjermen. Det må være koblet til jobb, så sørg for at tots 'barneseng eller Moses-kurv er nær en stikkontakt.

BT Video Baby Monitor 5000, £ 79.99, Amazon

Vårt panel av mum testere elsket de ekstra funksjonene på BT Video Baby Monitor 5000, for eksempel de fargede lysene på lydnivået displayet, termometeret på kameraet og lullabies. Men de ønsket at det hadde 360 ​​grader kameravisning lignende modeller på markedet tilbudet og trodde bildekvaliteten ville være bedre for prislappen.

Redaktør Og Forfatter.

Skrive Inn Din Kommentar