30 timers gratis barnepassord for arbeidende foreldre - alt du trenger å vite

Vurderer du å komme tilbake til arbeid etter å ha barn? Det er mange faktorer å tenke på: Er det barnepass tilgjengelig som passer til arbeidstiden din? Har du råd til gebyrene?

Regjeringen har anerkjent at det er mange hinder i veien for foreldre som ønsker å gå tilbake til arbeid, og derfor annonserte de i 2015 en ny barnepasningsregning med sikte på å gjøre barnehagen mer fleksibel og rimelig. Men hva er det nye tilbudet, hvem vil være kvalifisert og når kan du hevde det?

Ha din mening i konsultasjonen!

Hvilke gratis barnepass er tilgjengelig for øyeblikket?

Foreldre har rett til 570 timer i året med gratis tidlig opplæring eller barnepass, uansett om de jobber eller ikke. Dette blir ofte tatt som 15 timer i uken i 38 uker, i løpetid. Ordningen har også blitt utvidet til de dårligst stillte 2-åringene. I 2015 tok over 1 million 3- og 4-åringer og 157 000 2-åringer fordel av de 15 timene med gratis barnepass.

Hvorfor trenger vi en ny ordning?

Sikre at personalet som tar vare på barn er kvalifisert og lokaler er trygge og vedlikeholdt, er ikke billig, og som følge av dette er det heller ikke barnepass. De stigende kostnadene, balansert med hjemlønn, har gjort barnehage utilgjengelige for mange og forhindret noen foreldre i å kunne jobbe i det hele tatt. Barnepass kan også være vanskelig å få tilgang til med ufleksible åpningstider og kun tidsbegrensede fasiliteter, spesielt for de som jobber.

Hva er den nye ordningen?

Regjeringen planlegger å tilby 30 timers gratis barnepass per uke til arbeidende foreldre til 3- og 4-åringer i England. Det er håpet på den ekstra rettigheten (de opprinnelige 15 timene vil forbli en universell rettighet til alle 3- og 4-åringer) vil gi arbeidende foreldre større rimelig barnepass valg og fleksibilitet for å balansere å øke sine barn med sitt arbeidsliv.

Regjeringens politikkerklæring for barnepass sier: "Å ha riktig barnepass på plass, vil bety at flere foreldre kan ha et ekte valg, trygghet og trygghet når det gjelder å kunne støtte familien deres."

Hvem vil være kvalifisert?

Alle foreldre i husstanden må jobbe minst 16 timer i uka ved National Minimum Wage (NMW). Dette betyr at foreldre ikke nødvendigvis må jobbe 16 timer, men inntektene må gjenspeile minst 16 timers arbeid ved dagens NMW (for tiden 115 pund i uken). Hver enkelt foreldre må også tjene mindre enn £ 100,000. Lone foreldre vil være kvalifisert så lenge de også jobber som minimum 16 timer per uke på NMW. Foreldre må bo i England, da ordningen kun er tilgjengelig der.

Når begynner den nye ordningen?

Barneomsorgsminister Sam Gyimah annonserte i februar 2016 at noen arbeidende foreldre i 8 utvalgte råd, Wigan, Staffordshire, Swindon, Portsmouth, Northumberland, York, Newham og Hertfordshire, kunne få tilgang til 30 timers gratis barneomsorg tidlig i september 2016 som en del av en pilotordning. Disse 8 rådene vil bli støttet av 25 andre som vil se på innovative og fleksible måter å levere tilbudet på og sørge for at det er tilgjengelig for så mange foreldre som mulig.

Alternativer som for tiden blir utforsket, inkluderer å tilby gratis barnepass mellom kl. 06.00 og 20.00 for å gi omsorgsfull omsorg for arbeidende foreldre, hvordan strekke seg rett over hele året, og hvordan å sikre at barn med spesielle utdannelsesbehov eller funksjonshemninger har tilgang til rettigheten. Inntil piloten er over, og resultatene analyseres, vil et komplett bilde av ordningen ikke bli fullført, men full utrulling forventes innen september 2017.

Del dine synspunkter

Regjeringen har lansert en offentlig høring om utvidet fri rettighet og vil gjerne høre dine synspunkter om viktige elementer, så klikk her for å få si si! Konsultasjonen lukkes klokka 17.00, 2016. Klikk her for å delta i konsultasjonen.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar