3 uker gammel baby utvikling

Hva kan du forvente når barnet ditt er tre uker?

Du kan bli mer vant til det nye livet ditt med ditt nyfødte, men det er fortsatt mange spørsmål som skal besvares ettersom de vokser mer og mer hver dag.

Hvordan skal en 3 uker gammel baby utvikle seg fysisk?

Husk de "nyfødte babyer" på TV som du antok, så ut som den virkelige tingen? Ved den tredje uken din baby er sannsynlig å se mer ut som det. Hennes hud skal peeling mindre og se mer plump, rosa og klar.

Mens babyens nervesystem og muskelkontroll ennå ikke er modne, vil du finne at bevegelsene deres er jerky. Ikke bekymre deg, disse blir mer flytende ettersom musklene dine blir sterkere.

For å øke hastigheten på prosessen med å løfte sitt eget hode, trenger barnet å bruke mer tid på magen mens de er våken - babyer bør alltid sove på ryggen. Dette bidrar til å styrke nakke musklene slik at de kan presse seg til å sitte, rulle over og krype. Det vil også redusere sannsynligheten for at babyen din utvikler et flatt sted på baksiden av hodet fra alltid å være på ryggen.

Sett ansiktet foran babyene dine mens de er på magen, da dette vil oppmuntre dem til å slå opp på deg og begynne å løfte hodet og flytte det fra side til side mer.

Hvordan skal en 3 uker gammel baby utvikle seg kognitivt?

Babyen din kan nå gjenkjenne sanger eller lyder de hørte når de var i livmoderen, og viste at de definitivt begynte å lære før de kommer inn i verden. De vil også begynne å innse at de kan gjøre bestemte ting skje, men de vil finne det vanskelig å huske hva de har lært. Ikke bekymre deg, deres minne vil bli bedre etter hvert som de går i uker.

Det beste du kan gjøre for å forbedre babyens utvikling på dette stadiet, er å la dem studere ansiktet ditt og kopiere leppebevegelsene dine. De vil begynne å utvikle subtile signaler du kanskje merker om du ser nøye på.

Finn leker som er perfekte for babyens alder for å fremskynde denne prosessen, men ikke for mange samtidig som barnet ditt trenger å lære å konsentrere seg om en ting.

Hva skal du ha en 3-ukers baby?

Du har ytterligere fem uker før babyen din trenger noen jabs, men hvis du vil forberede babyens første vaksinasjoner, sjekk ut våre praktiske tips.

Hvor mye skal en 3 uker gammel baby sove?

I to ord - mye! I løpet av de første ukene av et barns liv trenger de 18 timers søvn, med hyppige strømmer i mellom. Det høres fredelig ut, men nå vet du at det er alt annet enn det. Det er ikke for tidlig å begynne å lære dem en sovende tidsplan skjønt. Fastslå forskjellen mellom natt og dag ved ikke å endre dine egne aktiviteter i dagtid. Når det er dagtid, hold huset lyse og støynivåene vanlige, så sørg for at du ikke spiller eller oppstyr for mye når de våkner - hold huset mørkt og fredelig. På den måten begynner babyen å innse at nattetiden er til å sove.

Hvis du finner den uberegnelige soveplanen vanskelig, sjekk ut hvordan du fikser disse søvnfeilene som nye foreldre alltid gjør i de første ukene. Til slutt, ikke bekymre deg hvis alle i din mummegruppe ser ut til å få mer søvn enn du er, du gjør en god jobb - noen babyer er bare bedre sviller.

Hvor mye skal en 3 uker gammel baby spise?

Enten du er sykepleier eller gir din babyformel, er det vanskelig for en baby å overvære på dette stadiet, så vær så bekymret hvis babyen din synes å være forbruker mer enn du trodde. For en grunnleggende retningslinje måle barnets vekt og deretter mate dem 150ml-200ml per kilo. Det beste du kan gjøre er å mate når de trenger det, da babyer vanligvis vet nøyaktig hvor mye mat de trenger på dette stadiet.

Hvis du ammer, kan det være vanskeligere å vite hvor mye barnet ditt spiser, men så lenge babyen din er låse på og mates til de vil stoppe, er alt greit. Sjekk ut disse tipsene på de beste stillingene for å prøve når du ammer.

3 uker gammel baby: kolik

Påvirker opptil 40% av babyene, er kolikk en normal frykt for mange foreldre. Det er ukontrollabelt og meningsløst gråt som kan være utmattende for deg. Imidlertid antas det å forsvinne med tre måneder - noe som sannsynligvis fremdeles føles som langt unna akkurat nå. Det beste du kan gjøre er å finne ut om barnet ditt opplever kolikk, om det er en annen grunn, for eksempel en urinveisinfeksjon. Ta barnet ditt til legen hvis du merker tegn på kolikk som er:

  • Gråt i mer enn tre timer om gangen, tre ganger i uken i minst tre uker.
  • Intense gråt med stramme knær og ben, som du ikke kan berolige
  • Disse forekommer vanligvis plutselig om kvelden

Det er ingen bestemt årsak til kolikk, men det oppstår ofte i løpet av 3 til 6 uker i barnets liv. Å ta barnet ditt til legen vil bidra til å etablere det beste forløpet for å redusere det. I mellomtiden, sjekk ut våre ti beste tips om å håndtere kolikk.

Hvor mye skal en 3 uker gammel baby være på pooing?

Hver baby er annerledes; Noen kan pose rett etter et måltid, eller andre kan være mindre vanlige. Så lenge barnet ditt er pooing mellom en og ti ganger om dagen, er de innenfor normen. Hvis du er bekymret for pooet selv, sjekk ut vårt poo-fargediagram.

Milepæler av en 3 uker gammel baby

  • Det første smilet: Etter tre uker kan babyen prøve ut sitt første smil, kopiere ansiktsbevegelsene og peke tungen ut.De kan til og med begynne å lage andre lyder enn å gråte, hvem hadde tenkt det?
  • Mage tid: Som vi nevnte tidligere, er det nå tiden din baby burde være på magen og styrke disse nakke musklene. Før eller senere vil de løpe rundt over alt, så ta trøst i disse dyrebare øyeblikkene, du kan holde dem litt stille!
  • Går du alene? Hvis partneren din har kommet tilbake til jobb, kan du begynne å føle seg ensom i hverdagen din. Det er en god tid å bli med noen foreldre grupper og møte opp med noen andre nye foreldre. Ikke glem, du kan alltid prøve delt foreldreorlov, så du er begge hjemme for samme tid.

Hvilke problemer burde foreldrene til en 3 uker gammel baby være oppmerksom på?

  • Søvnmangel: Etter tre uker avbrutt søvn, er du bundet til å føle effektene av søvnmangel akkurat nå. Sjekk ut disse matvarene som bidrar til å slå utmattelse. Vi kjenner også en haug med nye mummy makeup-produkter du kan bruke til å se mer våken, selv om du ikke føler det!
  • Postnatal Depresjon: Dine hormoner bør avgjøre nå, og det betyr farvel baby blues. Hvis du fremdeles sliter med følelser av feil eller som om alt kan gå galt som det er din feil, kan du oppleve postnatal depresjon. Ta en tur ned til legen din for råd om hvordan du skal håndtere det, det er det beste du kan gjøre for å holde deg frisk for babyen din. Her er noen av de viktigste forskjellene mellom baby blues og postnatal depresjon. Hvis du finner deg selv sliter med postnatal depresjon, husk dette gjør deg ikke en dårlig mor og er en tilstand som rammer en av ti kvinner.

Ta meg tilbake til uke 2

Ta meg til uke 4

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar