3 vellykkede sportslige veganer

Via et evig evolusjon og markedsføringskapasitet har vi blitt ledet til å tro at rødt kjøtt er knyttet til styrke, hudløs kylling gjør deg frisk, og for å virkelig gjøre det i dette livet, bør du sannsynligvis kanalisere Rocky Balboa og et dusin rå egg før jobb.

På den annen side er det et argument at vi bør kutte ut animalske produkter helt og holdent. Trener gikk på jakt etter tre vellykkede sports veganer for å finne ut hvorfor de bestemte seg for å slippe kjøtt og meieri fra deres liv.

ANBEFALT: Vegan Diet

The Iron Man

Manuel Comandini (bildet ovenfor), Iron Man-idrettsutøver, 29, veganer siden 2012

Hva inspirerte deg til å gå veganer?

Det var ikke en bestemt faktor som førte til dette valget. Før jeg gikk på vegan, så jeg meg selv som en forsvarer av dyrerettigheter. Jeg deltok i protester, jeg var imot dyreforsøk, og jeg så på tyrefekter som et horror show. Da så jeg noen PETA-videoer og andre dokumentarfilmer, og jeg lærte mer om hva som skjer med dyr i fabrikkanlegg, dyreparker, pelsgårder og såkalte "forskningsanlegg". Jeg gikk i hovedsak vegan over natten.

Hvilke effekter har det på deg?

Etter bare noen få måneder med veganske liv, la jeg merke til at mine vanlige pollenallergisymptomer manglet. Jeg hadde lidd av denne allergien siden jeg var seks år gammel, og hver lege som jeg snakket med hadde sagt at jeg måtte leve med dette problemet for resten av livet mitt. Etter å ha slått på en plantebasert diett fant jeg ut at denne allergien helt forsvant. I mine fire år med å være veganer har jeg aldri tatt medisin.

ANBEFALT: Hvorfor er høsterør og andre allergier på økningen?

Wow ...

Jeg vet! Og bortsett fra nesten fullstendig forsvunnelse av alle sykdommer, har jeg også lagt merke til en utrolig økning i energi: ved å spise et plantebasert kosthold, med hovedparten av det som kommer fra frukt og grønnsaker, har min fysiske og mentale vitalitet skutt opp .

Hvordan har det hjulpet resultatene dine i Ironman-løpene?

Det viktigste som jeg har lagt merke til er gjenopprettingshastigheten. Som en omnivore tok det meg mye lengre tid å få min energi tilbake etter et løp. Nå, når jeg forbereder Ironman-løp, spiser jeg hovedsakelig frukt - for det meste datoer, som jeg lett kan ta med meg hvor som helst - og jeg har mye energi. De er rike på karbohydrater, og jeg føler ikke behovet for å ta geler eller kosttilskudd - jeg er ikke klar over det nøyaktige innholdet i disse produktene, så jeg foretrekker å ikke ha dem.

Så får du energi fra frisk frukt?

Ja, helst økologisk og Fair Trade-sertifisert. Etter min mening bør frukt utgjør minst 70% av måltidene våre. Den er rik på enkle karbohydrater, det er lett å fordøye - det inneholder vitaminer, mineralsalter, antioksidanter, kalsium, jern, kalium, magnesium og så mye mer. Jeg spiser alltid frukt slik den skal spises - på tom mage, for å unngå gjæring.

Hva savner du mest om din pre-veganske diett?

Ingenting! Å gå veganer betyr ikke å gi noe opp. Du kan fortsatt finne deilig mat. Det er iskrem laget av lupinfrø, soya, ris eller mandler. Du kan finne croissanter, bakverk og kaker laget på en grusom måte. Det er steker og burgere laget av soya, seitan, tempeh, veganost. Å være veganer er ingenting å gjøre med å gå glipp av ting du liker - det betyr å si "nei" til lidelsen og drap av milliarder dyr hvert år.

Hvordan har folk reagert etter eget valg?

Mange tror jeg er en gal ekstremist, noen sa at jeg alltid ville føle seg svak, at jeg ville savne viktige næringsstoffer som planter ikke tilbyr. Noen fortalte meg at jeg ville bli syk oftere. Ingen av dette er sant. Når jeg gikk vegan, var mitt hovedmål å sette et konkret eksempel for meg selv og andre, for å vise folk at jeg kunne være veganer og en idrettsutøver.

Hva er det mest dumme spørsmålet du har blitt spurt?

Det er virkelig så mange, jeg kan ikke engang velge en. Jeg vil gjerne stille et spørsmål om - hva er mer revolusjonerende og fredelig enn en bytte til en vegansk livsstil?

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar