Baby Temperatur

Forstå hvordan du tar babyens temperatur slik at du får det mest nøyaktige resultatet.

Enten han ser varm ut, virker litt grizzly eller har vært uvel, er det mange grunner til at du kanskje vil ta barnets temperatur.

Enkelt nok når du har et termometer, ikke sant? Sikkert - men det er fortsatt ting å huske på, slik at du får den mest nøyaktige lesingen og kan ta det beste forløpet. Velkommen til barnetemperatur sjekkliste.

Normale temperaturområder for en baby

Ulike babyer vil ha forskjellige grunntemperaturer. For at kroppen skal kunne fungere effektivt, må temperaturen ligge innenfor det normale området mellom 36,5 og 37,2 grader.

Tar babyens temperatur

Hvis barnet ditt ryster og er mindre følsomt enn vanlig, har spylt kinn, føles svett eller det er varmt å berøre, kontroller hva kjerne kroppstemperaturen er med et termometer.

Hvis den er oppdratt, gjenta temperaturen gjentatte ganger for å se om symptomene hans blir bedre eller forverres, og hvis noen medisiner du administrerer, har en effekt. Lesingen vil hjelpe deg med å bestemme om du skal ringe til en lege eller ikke, når du snakker med en medisinsk profesjonell på telefonen, vil de vite hva din baby er i dag.

Forstå og bruke et termometer

Et digitalt termometer plassert under babyens armhule er den mest nøyaktige måten å måle temperatur på. Hvis du bruker et øretermometer, må du kontrollere at det er satt riktig inn for å unngå feil målinger.

Sett aldri et termometer i babyens munn, da han kan skade seg ved å bite den.

Finn din baby sunn temperatur

Mål babyens temperatur når han er frisk og skriv den ned slik at du er klar over hva det burde neste gang du tror han kan ha høy temperatur.

Hvis barnet ditt har en temperatur på 38C eller mer, ring til legen din. Feber temperaturen starter ved 37.5C.

'Hvis barnet ditt har en temperatur på 39,5 eller høyere, bør du alltid gjøre noe for å prøve å senke det,' sier dr. Elia Maalouf, en konsulentpediatrikør og neonatolog ved Portland Hospital i London, 'fordi en svært høy kroppstemperatur kan forårsake en feberkramper, en form for passform når barnets kropp blir stille, hans armer og ben ryker og han kan miste bevisstheten. '

Sjekk babyens klærlag

Hvor mye klær har babyen din på seg?

Hans høye temperatur kan være et tegn på at han er overdresset i stedet for dårlig, så fjern et lag og vent 20 minutter for å se om temperaturen går ned.

Hvordan senke feber

Hvis du bestemmer deg for å gjøre noe for å redusere temperaturen, går de fleste mødre til medisinskapet. Å gi barnet ditt paracetamol bør alltid være den første behandlingen, sier dr. Elia. "For de fleste babyer og små barn, det betyr Calpol." Paracetamol virker direkte på hjernen, både som smertestillende og påvirker temperatursentrene i hjernen for å senke feber. 'Det kan brukes alene eller i kombinasjon med et ikke-steroidalt anti-inflamatory stoff, som ibuprofen,' forklarer dr. Elia.

Hvis ditt barns feber og ubehag ikke reduseres ved å gi paracetamol og ibuprofen, ikke ta panikk, men ring din lege umiddelbart eller gå til A & E.

Medisin må-vite

  • Hvis barnet ditt er mer enn to måneder gammelt og veier minst 4 kg, kan du gi ham spedbarnsparasetamol.
  • Hvis han er over tre måneder gammel og veier 5 kg eller mer, kan du gi ham spedbarn ibuprofen.
  • Les alltid produsentens doseringsanvisninger.
  • Gi aldri et ungt barn aspirin.

Braun Age Precision Stick Termometer, £ 14.99, johnlewis.com

Digital underarm termometer - 'Dette er best for å ta temperaturen på et lite barn,' sier dr Elia. Plasser den under armhulen for den angitte lengden.

No-Contact Forehead Termometer, £ 39.99, mothercare.com

Ingen kontakt panne termometer - bra for å sjekke feber uten å forstyrre barnet mens du sover, da det tar avlesninger uten å berøre huden.

Forehead Thermometer Strips, £ 4,99, mothercare.com

Strip termometer - hold mot barnets panne for å få en lesing. Det er imidlertid mindre nøyaktig enn andre typer. Hold hendig for å utføre en rask sjekk.

Braun Thermoscan Digital Øre Termometer, £ 42.99, tesco.com

Øre termometer - gir en lesing et sekund etter at den er plassert inne i barnets øre. Nyttig hvis du har en wriggler på hendene. «Bruk bare dette på en baby i alderen tre måneder eller over,» sier dr Elia.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar