29 uker gravid - hva du kan forvente

Denne uken blir babyen din vred, og du blir en hyppig besøkende på loa (glamorøse!). Finn ut mer om hva din baby og kropp gjør, og de vanlige symptomene skal du se etter 29 uker gravid.

Hvor stor er babyen min på 29 uker?

Denne uken blir babyen ganske nær fødselslengden, mellom 15 og 16 og 16 inches lang. Hun veier også mellom to og en halv til tre pounds nå, og denne uken markerer en endring i vekten hennes: i løpet av de neste 12 ukene, vil hun mer enn dobbelt eller tredoble sin nåværende vekt. I tråd med frukt og grønnsaks sammenligninger, er babyen din nå på størrelse med en butternut squash.

Hva gjør babyen min på 29 uker?

Nå som babyen din er mye større, vil du definitivt begynne å legge merke til mer kraftige og vanlige spark og vridninger. Hun kan til og med sparke når hun sover - akkurat som du beveger deg om natten og prøver å bli komfortabel.

Babyen din vil svare på alle slags stimuli, fra maten du spiser til lydene og lyset hun kan oppdage fra livmoren. Det er ikke angitt antall ganger barnet ditt skal flytte - hvert barn er annerledes - men du bør begynne å overvåke sparken to ganger om dagen, om morgenen og om natten. Det er lettest å gjøre dette ligge eller sitte ned da babyen din er mer sannsynlig å perk opp når du hviler. Count til ti og overvåke alle hennes bevegelser.

Hvis du oppdager at babyen din ikke har flyttet lenger enn du føler er normal, kan du prøve å få henne til å flytte ved å drikke et isete kaldt glass vann eller spise en matbit. Hvis det ikke virker, ring din jordmor for å få råd.

Når det gjelder babyens kropp, blir hodet hennes større for å gi rom for at hun utvikler hjernen, og hennes muskler og lunger er modne.

Hva gjør kroppen min på 29 uker?

Du har sannsynligvis vært på besøk i hytta hyppigere siden du ble gravid, men da babyen din er så stor, legger hun nå et seriøst press på blæren din - så de besøkene på loo sannsynligvis treble rundt nå!

Så fristende som det kan hende at det går kaldt kalkun på væskfronten, er det avgjørende at du holder deg hydrert - uansett hvor mange ganger loo besøkene avbryter søvnen din - fordi i vanlige tilfeller kan dehydrering føre til for tidlig arbeidskraft.

Du kan også merke at du lekker små mengder urin når du ler, hoster eller nyser, som er kjent som stressinkontinens. Det er på grunn av vekten av babyen din som trykker ned på bekkenbunnsmusklene, som styrer urinstrømmen ut av kroppen din. Hold bekkenbunnet tonet ved å gjøre daglige øvelser.

Vanlige symptomer å se etter:

  • Åreknuter: En annen nydelig graviditet symptom, åreknuter påvirker nesten 40% av forventningsfulle mødre. Noen kvinner finner dem smertefulle, mens andre ikke har noen følelser av ubehag, og hvis moren din hadde dem, er det sjansen for at du får dem også. For å prøve å unngå og minimere dem, prøv spesiell maternity support sokkel, og fortsett å bevege seg for å holde sirkulasjonen din gått.
  • Halsbrann: Hvis dette ubehagelige symptomet holder deg om natten, hold deg borte fra energikere som kaffe eller sjokolade før du sover, og prøv å unngå å spise for mye for nær sengetid.
  • Lekkende brystene: Du har ikke engang gitt fødsel ennå, men brystene dine kan allerede lekke pre-melk kjent som colostrum. Det er på tide å begynne å handle for brystputer (oh, glamour!).
  • UVI: Nå er du i ditt tredje trimester, du er mer utsatt for urinveisinfeksjoner, så hvis det brenner når du går på loo, snakk med legen din eller jordmor for å få råd.

Hva å gjøre denne uken:

  • Kjør forsiktig - Det er to av dere i bilen nå! Å ha en stor støt er ingen unnskyldning for å slutte å belte opp i bilen. Bruk klesdelen slik at den passer over lår og hofter, og under bumpen din - ikke over midten av den. Den diagonale stroppen på beltet skal sitte over kragebenet, deretter gå ned mellom brystene dine og bli festet slik at den sitter over bumpen din, ikke på den. Hvis du skal på en lang reise, sørg for at du tar regelmessige pauser for å hindre at beina og anklene blir hovne (akkurat som du ville hvis du var på et fly). Hvis du har ryggsmerter, kan en pute som er klemt i ryggen, hjelpe til med å lette den.
  • Spis godt: Du bør også sørge for at du spiser nok av de gode tingene for å holde tritt med babyens voksende ernæringsmessige krav: sørg for at dietten inneholder mye folsyre, jern, vitamin C, kalsium og protein.

Ta meg tilbake til uke 28

Ta meg til uke 30

Les neste, 2017 Mother & Baby prisbelønte høy stoler:

East Coast Nursery Folding Highchair, £ 63,99, Amazon

East Coast's Wooden Folding Highchair er kompakt og solid. Det tar opp begrenset gulvplass og bretter seg pent ut. Nesten ingen montering kreves - bare passende på polstret innsats og åpne det! Det er lett å rengjøre og inneholder en god størrelse skuff, men stroppene er altfor stramme og er vanskelige å justere, spesielt med innsatsen på plass. Stolen er også tung, noe som gjør det vanskelig å transportere, men generelt er det et attraktivt, godt laget produkt som er god valuta for pengene.

Grey Sprout Barnestol, OXO Tot, £ 164, Amazon

Denne OXO Tot barnevognen har et moderne design som passer inn i de fleste kjøkken.Det er solid, praktisk og viktigere, super lett å rengjøre. Det kan ikke brettes bort, så det er ikke ideelt hvis du er kort på plass.

Floral Highchair, My Babiie, £ 69.98, Amazon

Denne barnestolen har en super stor skuff, som er flott hvis du er baby-ledet avspenning. Det liggende setet ser ut og føles veldig behagelig, og er en flott funksjon hvis din totem sovner midt i måltid! Den store rammen og designen er imidlertid ikke for alle.

Chicco Polly Progress, £ 139,99, Amazon

Denne smarte barnestol har fem forskjellige konfigurasjoner, slik at du kan forandre setet mens barnet ditt vokser. Når det er sagt, det er super tungt og våre mum testere trodde det ikke var så praktisk som det først virker.

Cuggl Pumpkin Deluxe barnestol, £ 109.99, Argos

Denne høystolen gjør akkurat det som står på boksen - det er rimelig og de seks forskjellige stillingene gjør at du kan flytte barnestolen opp og ned slik at du kan være i nivå med den lille, uansett hvor du spiser dem. Når det er sagt, ønsket våre mamma testere at beina var litt sterkere.

Peg Perego Siesta høy stol, £ 232.34, Amazon

Vår sølvprisvinner, stolpen Perg Perergo Siesta, gjør det mulig for din lille som å gjøre akkurat det med sitt praktiske baksetet. Høyden kan justeres slik at du kan mate barnet ditt på forskjellige nivåer, og den sterke fargen ser bra ut i de fleste kjøkken. Når det er sagt, kan brettet, selv om den er stor, være litt tøff å rengjøre.

Kidsmill Up! Barnestol, £ 139

Vinnende gull i våre priser, det er ingen tvil om det - Kidsmill Up! ser fantastisk ut! Tillater deg å ha babyen din ved middagsbordet med deg fra nyfødte, hvis du har råd til det, er det en god investering.

Nuna ZAAZ, £ 185, Amazon

Med en dristig design som du ikke ville ha noe imot å ha ute på kjøkkenet ditt, er Nuna Zaaz et solid alternativ som ikke vil flytte til selv den mest utrolige pjokk. Skuffen er ikke bevegelig, noe som er irriterende hvis du er baby-ledet avspenning, siden du ikke kan stoppe at du slipper mat på gulvet.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar