28 uker gravid - hva du kan forvente

Denne uken kan du begynne å bygge et bånd med babyen din gjennom å snakke og synge, og du vil ha visse tester for å sjekke helsen din på dette tidspunktet i svangerskapet. Finn ut hva som skjer med babyen din og kroppen din på 28 uker.

Hvor stor er babyen min på 28 uker?

Babyen din er like stor som en aubergine denne uken, på to og en halv kilo og nesten 15 inches lang fra topp til tå. Hun er også klar til å møte omverdenen og bosette seg i riktig stilling for fødsel med hodet vendt nedover.

Hva gjør babyen min på 28 uker?

Du har ikke møtt barnet ditt ennå, men det er ikke for tidlig for deg og din partner å begynne å knytte henne. Enten du synger til radioen, sladder med venner eller bare chatter vekk til deg selv, vil babyen din kunne høre den.

Faktisk vil lyden av stemmen din bidra til å roe henne - studier har vist at babyens hjertefrekvens faktisk faller når hun hører stemmen din. Velsigne! Oppfordre partneren til å snakke med bumpen din også - det er en fin måte å begynne å skape et bånd mellom dem.

Babyens øyne er også mer utviklede enn noensinne: hun kan nå ikke bare blinke øynene sine, men også glede seg til å fladre viskene som nylig har vokst. Hennes syn er så bra at hun kanskje kan se lysfiltrering inn gjennom livmoren din.

Hun har også begynt å drømme om deg: Hjernebølgeaktivitet målt i foster viser at babyer i livmorene går gjennom forskjellige søvncykler, inkludert REM-fasen, når drømmer oppstår.

Hva gjør kroppen min på 28 uker?

Hooray - du har gjort det så langt, og du er nå i din tredje og siste trimester! Du vil begynne å besøke legen din eller jordmor mer enn noensinne på dette stadiet, hver annen uke, bytte til hver uke når du kommer til 36 uker gravid (det kommer snart før du tror!).

Det er mange tester å gjøre nå, fra blodprøver for HIV og syfilis, til tester for glukosetoleranse.

Du kan også oppleve kramper i benet, også kjent som iskias. Når babyen beveger seg rundt for å gjøre seg klar for fødsel, kan hodet hennes bestemme seg for å hvile på nesen i den nedre ryggraden, noe som fører til noen mindre enn hyggelige opplevelser for deg: skyting av smerter, prikking eller nummenhet i baken og baksiden av din ben. Mens følelsen kan passere hvis barnet beveger seg, kan det også være med deg til fødsel. Prøv å hvile, varme bad, strekker eller en varmepute for å hjelpe med smerten.

Vanlige symptomer å se etter:

  • forstoppelse: Graviditetshormoner som relaxin er opptatt med å løsne leddbåndene i kroppen din når babyen kommer. En annen uheldig effekt er at de også slapper av musklene rundt tarmene, og gir deg svak fordøyelse. Dette kan føre til - oh glede! - forstoppelse. Heldigvis finnes det noen enkle kosttilpasninger du kan gjøre for å få fart på ting: ta med mer fiberrik mat i kostholdet ditt, slik som fullkornsbrød, bønner og pulser og grøt havre. Drikk rikelig med væsker, og mild trening som å svømme eller gå kan bidra til å få ting i bevegelse også.
  • besvimelse: Din blomstrende bump kan føre til at du føler deg litt lette på hodet, da økt trykk legges på blodårene og reduserer blodstrømmen til hjernen. Hvis du føler deg svimmel, må du sørge for at blodet ditt sirkulerer godt ved å drikke mye vann.
  • Tett nese: Hvis du føler at du har en forkjølelse, kan dette skyldes de høye nivåene av graviditetshormoner som øker blodstrømmen til slimhinnene i nesen, og forårsaker at de svulmer. Nasalstrimler kan bidra til å åpne neseborene og gjøre det lettere å puste.

Hva å gjøre denne uken:

På rundt dette punktet i graviditeten din jordmor skal sjekke blodtallet ditt for å sikre at du ikke er anemisk og foreskrive deg jerntilskudd hvis du er.

Du vil også bli sjekket for graviditetsdiabetes med en glukosetoleranse test. Du blir bedt om å raske natten før, og etter din avtale vil din jordmor ta en urinprøve for å få et fastende grunnlinjenivå.

Du får da en glukosebelastning - vanligvis en tykk, sukkerholdig drikke - og testes igjen - enten to timer senere eller med blodpricktest hver halvtime. Dette er å se hvordan kroppen din behandler glukose (sukkeret du drakk). I et nøtteskall, hvis kroppen din ikke kan produsere insulin, som er nødvendig for å redusere glukosen til normale nivåer, kan det være et tegn på svangerskapssykdom.

Ta meg tilbake til uke 27

Ta meg til uke 29

Les neste, mor og baby prisbelønte barnevogner:

Baby Jogger City Tour, £ 249.99, Amazon

Vinneren en sølvpris i år, er City Tour fra Baby Jogger den letteste pushchair ennå fra dette prisbelønte merkevaren. Vårt panel av mum testere elsket hvor lett og lett City Tour var å presse, og den smarte folden betyr at du kan passe den i en praktisk ryggsekk. Det er verdt å merke seg, styrene er ikke justerbare, så dette er ikke ideelt for de høye foreldrene der ute.

Cuggl Maple Pushchair, £ 59.99, Argos

Maple Pushchair fra Cuggl er et super-rimelig stykke kit, som vant gull i våre priser i år. Våre mamma testere elsket fotmuffen og regndekselet som er inkludert i prisen, noe som gjør dette til et fantastisk bunt!

Silver Cross Wave, £ 995, Morcare

Sølvkors gjør fremdeles bølger med denne vakre dobbelte vognen. Det er lett å presse, selv med to om bord, og det er mange setekonfigurasjoner for å imøtekomme din voksende brød.

Out 'n' Om Nipper Double V4, £ 379, Amazon

Vi elsker hvor robust dette terrenget med dobbeltbuggy ser ut, mens det fortsatt er super lett og lett å presse. Med hurtigutløsbare flyttbare hjul og en lett fold, får du det i bilens støvel, en doddle. Det er ikke mye lagringsplass, men det er en liten pris å betale.

Joie Mytrax, £ 239,99, Amazon

Vårt panel av foreldre testere elsket Joie Mytrax barnevogn, og det var lett å kaste opp og ned med en hånd og en drøm å manøvrere. Den eneste ulempen er regntrekk, noe som er litt vanskelig å komme på og av, men generelt, en flott liten barnestol fra et merke du kan stole på.

Baby Style Hybrid Edge, £ 499, Amazon

Vårt panel av foreldre testere elsket utseendet på Hybrid Edge, kommenterte hvor lett det var å styre, selv med vekten av to tots i slep. Når det er sagt, kan det være ganske vanskelig å få tilgang til lagerkurven når den brukes som en dobbel buggy.

ABC Design Pepper Travel System, £ 850, Amazon

Et vakkert reisesystem av høy kvalitet som gjør livet enklere når du er ute med barnet ditt. Det er lett å håndtere på flere terreng, passer fra fødselen og med en rekke forskjellige bilseter, og er et godt alternativ for større foreldre takket være de justerbare styrene. Det kan også brettes helt flatt, noe som gjør det til et godt alternativ for mindre bilstøvler.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar