27 uker gravid - hva du kan forvente

Denne uken endrer babyens øyne farge, og kroppen din opplever noen spesielle graviditetssymptomer. Her er alt du trenger å vite om babyen din og kroppen din på 27 uker.

Hvor stor er babyen min på 27 uker?

Din baby er nesten dobbelt vekten hun var for fire uker siden. Denne uken er hun nesten to pund og rundt 14 og en halv inches lang. Det er en mat sammenligning, selvfølgelig: hun handler om størrelsen på blomkålhodet.

Hva gjør babyen min på 27 uker?

Babyens hjerne er virkelig aktiv i disse dager, ettersom flere hjernevæv utvikler seg. Hun er et aktivt foster, sover og våkner regelmessig, åpner og lukker øynene og suger fingrene sine også.

Hvis du føler noen små rytmiske bevegelser som føles som magespasmer, ikke vær redd: de er bare babyhikke! Ikke vær redd, da disse bevegelsene vanligvis er kortvarige og ikke skade barnet ditt i det hele tatt.

Babyen din er like snuggly som alltid: De fleste babyer i denne alderen liker fortsatt å anta den koselige krøllete stillingen inne i livmoren, AKA den føtale posisjonen.

I andre spennende nyheter, vil babyens auditiv utvikling bli bedre enn noensinne, siden nettverket av nerver til ørene forfaller, og hun kan nå gjenkjenne både din og partnerenes stemmer.

Babyens øyne vil også utvikle seg. Hennes iriserer - den fargede delen av øyet - har begynt å utvikle pigmentet nå. Mange babyer er født med blå øyne fordi de fremdeles lager melanin. Ofte endrer fargen under barndom, går fra blå til grønn, hassel eller brun. Jo mer melanin du har (som dikteres av dine gener), desto mørkere øyenfarge. Så det er sannsynlig at hvis du er brunøyet, blir bubben din også. Men du vet sikkert når babyen din er rundt to år gammel.

Hva gjør kroppen min på 27 uker?

Se ned, og du trenger ikke oss å fortelle deg at magen din vil vokse nå. Din livmor vil nå være omtrent på størrelse med en basketball. Mens det kan vokse, vil magen føle seg litt knust, så de store pastaplaten du var ute etter tidlig i graviditeten, kan være vanskeligere å mage. Du kan til og med føle deg kvalm etter å ha spist et stort måltid fordi du er så full.

Du kan også legge merke til at beinet ditt - spesielt din kalv - muskelspasmer. Noen eksperter tror det er på grunn av mangel på næringsstoffer som kalsium og magnesium som er tilgjengelig for kroppen din fordi de blir brukt til å vokse babyen din. Kramper er mest sannsynlig når du har satt eller ligget stille for en stund, så vær ikke overrasket hvis du er våknet om natten av dem.

Vanlige symptomer å se etter:

  • Kløende mage: Takket være huden som strekker seg over din ekspanderende mage, kan huden din bli tørr og kløende. Påfør oljer og fuktighetskrem til kløende områder, og hvis trang til å rive er overveldende, suge i et beroligende havremelbad.
  • Opphovning: Nesten tre fjerdedeler av kvinner opplever hevelse andre steder i kroppen (dessverre er det ikke bare magen!) På grunn av ødem. Dette skjer når væsker oppbygges i kroppens vev takket være en økning i blodstrøm og trykk på venen som returnerer blod fra underkroppen til hjertet. Mest vanlige på føttene, anklene og hendene, begynner denne nydelige bivirkningen et sted rundt dette graviditetsstadiet. Ikke vær bekymret for det og husk at det vil forsvinne når barnet ditt er født - men hvis hevelsen ser ut til å være overdreven, må du kontakte legen din, da det kan være et tegn på preeklampsi.
  • Blødende tannkjøtt: Ah, en annen nydelig graviditet bivirkning! Tannkjøttet kan være hovent, betent og blødende takket være disse strålende graviditetshormonene. Selv om det kan være fristende å holde seg borte fra floss hvis tannkjøttet bløder, er det viktigere enn noensinne å pusse og floss to ganger om dagen for å holde munnen i toppform.

Hva å gjøre denne uken:

  • Spis mindre måltider: For å hjelpe din skiftende mage, gå til mindre, mer vanlige måltider som er lettere å fordøye. Prøv halvparten skiver avokado på fullkornsbrød, sommerfrukter og naturlig yoghurt toppet med hakkede nøtter eller et skinke- og salatpittabrød.
  • Prøv graviditet yoga: For å hjelpe med kramper, prøv litt graviditet yoga strekker (rette ut bena og bøye ankelen og tærne er en fin måte å gjøre dette på). Å gå for en rask tur kan noen ganger også hjelpe. Du kan også få din partner til å massere muskelen. Sannsynligvis ikke en god ide klokken 3, men!
  • Snack før sengetid: For å forsøke å forhindre nattkramper, må du kaste inn snacks som inneholder kalsium og magnesium, for eksempel et glass melk og en banan. En magnesiumspray kan også være en god ide.

Ta meg tilbake til uke 26

Ta meg til uke 28

Les vår 2017 Mor & Baby prisbelønte bilseter:

ADVANSAFIX III SICT, Britax Römer, £ 475, Amazon

Et bilsete av høy kvalitet fra et merke du kan stole på, dette bilseteret vil vare den lille til de er 12 år gamle. Vårt panel av mum testere elsket designen, Isofix-fitting og dekkbare dekslene, men fant det litt irriterende å måtte sette setet for å endre høyden.

Elevate 2, Joie, £ 89,95, Amazon

Et glimrende bilsete som vokser med barnet ditt (til de er 12 år gamle), er enkelt å installere og bretter ned flatt når det ikke er i bruk.Vårt panel av mum testere elsket alt om Elevate 2, fra den praktiske koppholderen til de vaskbare setetrekkene.

Hvert trinn FX, Joie, £ 250, Amazon

Når det gjelder god valuta for pengene, har Joie det dekket med deres Every Stage FX bilsete - fra fødsel til 36 kg. Lys nok til å overføre lett mellom biler og raskt å justere, noe som gjør dette smarte bilseteret et godt alternativ hvis du enkelt vil endre et bilsete til to barn.

EVOLVA 1-2-3 SL SICT, Britax Römer, £ 164, Amazon

Et glimrende bilsete fra et merke du kan stole på, dette kjente bilsete kommer med en rekke smarte ekstrautstyr, for eksempel bilspennings setebelter, et liggende sete og innebygde koppholdere. Passer fra ni måneder til 12 år, med Isofix for trygghet, vær sikker på at din tot er trygt i dette høye bilsete.

Skippa Fix, Cosatto, £ 169,95, Amazon

Et lyst sete som tar tak i den lille oppmerksomheten din og vil vare fra 4-12. Våre mødre elsket designen, hvor lett og lett bilstolen var hva de skulle passe og hvor mye deres tots virket som å sitte i den. Den eneste ulempen våre mødre kunne finne er koppholderen, som ikke kan brukes hvis du har andre bilseter eller passasjerer på baksiden.

Viaggio 2-3 Flex, Peg Perego, £ 177.60, Amazon

Viaggio 2-3 Flex bilsete gir deg mulighet til å tilpasse bilseteret til barnet ditt når de vokser. Våre mødre elsker det tørre rent stoffet og koppholderne, som glir tilbake når de ikke er i bruk. En ulempe er at noen av våre testere trodde det trengte å være litt ekstra polstring for å gjøre setet comfier for yngre barn.

BABY-SAFE-I-SIZE, Britax Römer, £ 265, UberKids

Vårt panel av mum testere elsket hvor trygg og komfortabel Britax Romer så på farten - fra det myke polstret setet til Isofix-basen, dette var et utsynt bilsete. Vi elsker at Britax kommer med en nyfødt innsats og en justerbar hodestøtte, slik at den vokser med babyen din.

Pebble Plus og 2wayFix Base, Maxi-Cosi, £ 150, Amazon

Maxi-Cosi Pebble Plus ga vårt panel av foreldre testere med ro i sinnet når du kjører baby. Setet er enkelt å klikke inn i tempoet, med et innovativt lys og lydsystem som informerer deg når det er i riktig posisjon.

REBL ™ pluss, Nuna, £ 325, Morcare

Nuna REBL Plus er utstyrt med ulike justerbare hvilestoler, et langvarig bilsete som kan tilpasses med babyen din når de vokser. Vårt panel av mum testere elsket 360 graders svivel sete - en praktisk design som gjør at babyen din blir inn og ut av bilen mye lettere. Det er ikke det billigste på markedet og kan være ganske tungt og voluminelt å flytte mellom biler.

Spin 360, Joie, £ 250, Amazon

Vi fant Joie Spin 360 for å være utmerket kvalitet, med et fantastisk utvalg av tilbakestillingsalternativer, slik at du kan legge på babyen din når du sover. Selvfølgelig gjør 360-graders dreiefunksjonen livet enklere, og det utvidede belønningsovervåkingsalternativet ga vårt panel av mum testere ekstra trygghet.

Stadier Isofix, Joie, £ 300, Amazon

Joie Stages bilsete er en som konstant topps vår prisliste - den er slitesterk og komfortabel, lett nok til å bytte mellom biler og gir deg ro i sinnet ditt er trygt. Når det er sagt, er det ikke det minste bilseteret, og tilbakestillingsposisjoner må velges før du får setet i bilen.

Vaya i-Size, gb, £ 400, Morcare

Vårt panel av mum testere elsket rotasjonsfunksjonene, noe som gjorde livet enklere, spesielt for de som tok seg fra en c-seksjon, eller som var gravid og ikke kunne bøye og løfte bilsetet like enkelt. Holdbarhet var også en standout-faktor, da setet kan brukes til en alder av fire år, og sparer tid og penger i det lange løp. Når det er sagt, er bilseteret dyrere enn andre på markedet, og det kan ikke brukes som en del av et reisesystem.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar