25 reisetips for ferie som Pro

The Round-the-World Blogger

Helen Wright er en journalist som nå skriver seg rundt planeten; passportstamps.uk

1. Start ferien natten før

Hvis du planlegger å kjøre til flyplassen, bør du vurdere å overnatte på et flyplasshotell før flyturen. Mange hoteller tilbyr to ukers gratis parkering med en overnatting og ofte fungerer dette billigere enn parkering på flyplassen. Selv om prisen ikke er et problem, betyr det at du kan ta en rolig innsjekking og navigere i Gatwick Shopping Village i ditt eget søte tempo.

2. Unngå helseforstyrrelser forvirring

Kjøp din solbeskyttelse i Storbritannia fordi kvaliteten kan variere i utlandet. Ofte kommer land utenfor EU til å oppfylle våre solbeskyttelsesstandarder, noe som betyr en faktor 30 i et sted som Thailand, kan bare være tilsvaret av en faktor 8. Andre helsehensyn som tannkrem og kondomer er ofte mindre pålitelige eller effektive hvis hentet fra andre land.

3. Lag dokumenter trådløst

Lag en skjermgrab (eller skriv ut) av flyinformasjonen din, spesielt hvis du gjør en multi-city-tur. Noen land vil be deg om å angi tilbakeleveringsinformasjon eller videreflytningsinformasjon, eller bevis på visumsvisum. Hvis du er i et fremmed reisemål uten WiFi, kan du kanskje ikke få tilgang til e-posten din for å vise dem.

4. Hold en kort master pakke liste

Ha en pakkeliste på telefonen med alt det grunnleggende på, for eksempel kamera, solkrem, adapterplugger, tannbørste, sokker osv. Jeg bruker min hver gang jeg reiser, tikker hver ting ut av listen og deretter bare legger på klærne som passer mitt reisemål Bruke en app som Wunderlist kan hjelpe. Min regel er å aldri reise med en pose jeg kan ikke løfte av bagasjekarrosellen eller opp en trapp meg selv.

5. Flip-flops jobber for enhver tur

Jeg er alltid overrasket over hvor mange som har på seg komplisert fottøy til flyplassen. De fleste flyplasser gjør at du tar av deg skoene, så bruk et par som vil glide av og på. Jeg reiser alltid i flip-flops, selv om min destinasjon er kald - de er praktiske å kaste på for å gå ned til frokost, etc. Hard-to-put-back sko skal pakkes eller forlates hjemme.

The Full-Time Travel Writer

Jamie Lafferty skriver for The Sunday Times, The Guardian, National Geographic Traveler; jamielafferty.com

6. Aldri overse visa

Hvis du vanligvis bare reiser innenfor EU, men denne gangen går du lenger unna, sørg for at alle visumene dine er sortert godt før du kommer til flyplassen. Mange mennesker blir tatt ut fordi selv land som du forventer ville være vennlige mot et britisk pass (f.eks. USA, Australia), krever forhåndsregistrering på nettet.

7. Identifiser ditt ideelle flysete

Det er alltid verdt å plukke stolen din på forhånd når du bestiller fly online. Generelt tar du vindusplasser for nattfly og gang for dagen. Vær også forsiktig med å sitte for nær skottet - det betyr at du får serveret mat og drikke først, men det er også her babykorgene er. Hvis du er litt for høy for økonomi, dump flyetidene ut av setelommen for å få et lite ekstra benrom.

8. Ignorer byttebyrået

Jeg har vært i nesten 80 land og har aldri en gang fått penger forandret på forhånd. Bare ta det ut på flyplassen når du lander - kostnadene er ubetydelige sammenlignet med å måtte bekymre deg for å gå rundt med håndfull kontant. Ikke glem å få det gjort på flyplassen, skjønt - ikke bare er minibankene sikre, men i land som Japan aksepterer de utenlandske kort, mens vanlige husholdninger ikke gjør det.

9. Slå ut skurkene

Hvis du skal til et flyktig land, eller en med økte sjanser for tyveri, ta en kaste lommebok. Hold noen lave seddelnotater der inne og noen døde kort - på den måten, hvis du må overta det, vil tyven tro at de i det minste får noe. Jeg ble mugged i Bolivia, men takket være denne metoden mistet jeg bare ca £ 3, et dud Cineworld-kort og den gamle lommeboken.

10. Bruk informasjonskapsler for flytilbud

I den utrolig kompliserte verden med å søke etter flyreiser på nettet, flyr flyselskaper og søkemotorer sammen med informasjonskapslene dine for å holde øye med det du leter etter. Du kan gjøre dette til din fordel med flyselskaper som Etihad. Gå til nettsiden sin, søk etter de eksakte flyene og datoene du ønsker, klikk gjennom til før du må skrive inn dine opplysninger. Lukk nå fanen og hør til Facebook (eller nesten hvilket som helst nettsted som er vert for sponsede annonser). Oftere enn ikke, vil du se et banner som tilbyr deg 10% av flyet ditt.

The Suitcase Guru

Lotte De Vreese er direktør for Samsonite Travel Europe; samsonite.co.uk

11. Stopp sikkerhetspersonell fra å bryte låsen din

Det er viktig å ha en TSA (Transport Security Administration) -autorisert lås hvis du reiser til USA - dette er slik at sikkerhetspersonalet kan sjekke saken med hovednøkkelen hvis de trenger det, uten at de må bryte den .

12. Master pakke jakker

Pak tunge og elektriske gjenstander nederst, etterfulgt av lange gjenstander som bukser. Jakker er alltid vanskelig å pakke, så legg på toppen og brett i armene og pakk undertøy i skuldrene for å holde strukturen. Etter dette, brett bunnen av jakken over å holde den så rett som mulig. Pak resten av klærne over toppen, dette minimerer krølling.

13. Veie og måle på forhånd

En spinner (firehjulet) koffert med et anstendig størrelseshåndtak på toppen er ideelt for en helg borte, og gir en god balanse mellom mobilitet og størrelse. Det er også viktig å sjekke vekt- og størrelsesrestriksjonene for flyselskapet du skal reise med, og veid alltid saken etter at du er ferdig med å pakke for å sikre at den passer innenfor restriksjonene. Noen flyselskaper har en grense på 23kg, for andre er det bare 20kg - det kan være forskjellen mellom å betale meravgifter.

14. Pakke i seksjoner for familieferier

For en familieferie er et kvalitetssäkra zip-tilfelle nyttig, og et mykt-sidesett med utvidbarhet er bra hvis du vil ta med noen gjenstander / suvenirer tilbake fra turen. En smart tips når pakke sko er å plassere sokker inni barnets sko og deretter disse i en foreldres sko - dette utnytter all ledig plass. Det er også praktisk å pakke i familie seksjoner: så pappa først, etterfulgt av mamma, etc. Dette gjør det mye enklere når du pakker ut den andre siden av flyet.

15. Velg ditt tilfelle nøye

Å velge mellom et hardt og mykt side-tilfelle kommer til slutt, men harde tilfeller er mer holdbare, og de har den ekstra bonusen å være mindre knuste. Dette betyr at du kan pakke mer løst og kanskje klær blir mindre krøllete. Myke tilfeller har flere lommer og er litt mer fleksible når du laster inn i en bil, for eksempel. Det var en gang slik at myke tilfeller var mye lettere, men nå er dette ikke sant.

Jet-Pilot

Bruce Cleghorn flyr fly til British Airways; ba.com

16. Du trenger bare solkrem en gang om dagen

"En gang om dagen" er solbeskyttelsesprodukter som Riemann P20 eller Ultrasun et verdifullt kjøp, og kommer i hånden bagasjervennlige 100ml flasker. Brukes riktig kan du få hele dagen vanntett solbeskyttelse, selv i de varmeste klimaene, med bare ett program. En åpenbaring for en pasty Scotsman som meg.

17. Steam i stedet for å stryke klærne dine

Hotel Strykejern kan være et lotteri, som du aldri vet hvem som smeltet noe på dem sist. Jeg stryker skjortene jeg trenger for arbeid før jeg drar hjem, så bretter dem forsiktig som om de skulle gå tilbake i pakken og pakke dem flatt. Når jeg kommer til hotellet, henger jeg dem på badet og driver dusjen på sitt heteste sted for et par minutter med døren lukket. Dampen vil dempe elementene litt, og brettene faller ut.

18. Lagre et digitalt kart og få lokal kunnskap

Last ned en frakoblet kopi av hvor du går via Google maps. Du kan bruke GPS uten dataroaming, slik at du aldri vil gå tapt. Mitt absolutte toppunkt skjønt, er å snakke med lokalbefolkningen når du kommer dit. For barer, restauranter og ting å gjøre, får du mye mer ut av en by med litt lokal kunnskap.

19. Har permanent reise toalettsaker

Jeg har to sett med toalettsaker, to tannbørster og to barbermaskiner. Et sett bor permanent i en klar plast toilettpose i kofferten min. På den måten glemmer jeg aldri noe, og væskene mine er alltid klare til å bli fjernet og skjermet på sikkerheten til flyplassen. Jeg kjøper også tomme 100ml flasker og dekantert barberingsgel, fuktighetskrem eller andre væsker jeg trenger som ikke kommer i 100ml flasker.

20. Spis og kle deg for friskhet

For å begrense virkningen av jetlag, spis på riktig måltider for reisemålet ditt en gang i flyturen (dvs. ikke ha en massiv middag, og unngå alkohol hvis det er frokosttid hvor du skal). Ta også en bytte av klær på flyet - noe lys du kan sove i, for eksempel T-skjorte, bomullsbukser, rene sokker. Du vil føle deg mye ferskere når du ankommer hvis du ikke er i samme klær du har satt inn i de siste ni timene.

REKOMMENDERT: En veiledning for å sove på langruter

Verdens mest reiste mann

Gary Player, ni-time golf Major vinner og selvproklamerte mestreisende mann i verden (han anslår at han har fløyet 15 millioner miles, tilsvarende 32 returturer til månen); garyplayer.com

21. Tid din ankomst nettopp

Hvis jeg reiser internasjonalt, vil jeg komme til flyplassen to timer før flyet mitt, innenlands en time før start, og hvis privat rett før den planlagte avgangstiden.

22. Vær hensynsløs for å unngå overpacking

Jeg pakker alltid posen min til toppen, og deretter pakker du ut flere ting for å luke ut de som ikke er avgjørende for min tur. Det er ingen grunn til å bære rundt en ekstremt tung bag og den største feilen er overpacking.

23. Ingen alkohol, koffein eller tung mat på fly

For å motvirke jetlag, unngår jeg koffein og alkohol, men drikk mye vann for å bli hydrert. Og spis alltid lette måltider på flyet: frukt, salater og grønnsaker. Det siste du vil gjøre, spesielt når du reiser internasjonalt, sitter i flere timer med full mage. Du vil finne at du har mye mer energi når du kommer til reisemålet ditt hvis du kan unngå det.

24. Lag en rutine

Mine reisearrangementer er gjort i god tid, og jeg sjekker personlig min billett, plassoppgave og gyldige pass / visumkrav. Jeg står også opp og strekker meg ofte i løpet av flyet, bruker løst passende klær for komfort, og husk å pakke noe varmt ettersom det alltid blir kaldt ombord.

25. Pakke lys, men vet dine egne nødvendigheter

Etter å ha reist så mye jeg vet, er det viktig å prøve å pakke lett, men det er noen ting som er personlig for deg at du aldri skal gå hjem uten. Identifiser disse og få dem klar. (For Gary, bør du være interessert, disse elementene er: et hoppetau, iPad, trådløse hodetelefoner, Blood-Horse magasin, all-black trenings klær, spillers familie fotoalbum, den nyeste fullblods avl listen over hans stud gården og svart kashmir turtleneck genser.)

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar