22 skotske baby jente navn for din gæliske jente

Innhold

Vil du ha et navn knyttet til sterk skotsk arv? Se ikke lenger! Vi har kombinert de vakreste skotske navnene til babyen din. Fra tradisjonell til moderne er det mange gode alternativer å velge mellom.

 1. Aili- Den skotske versjonen av Alice, Aili er uttalt 'ay-lee' og gjør en stor variasjon på Ailish eller Haley. Vi elsker hvor uvanlig det er.
 2. Amilia- En variasjon på Amelia, Amilia har hentet seg i popularitet de siste årene, med mange til og med forkortet navnet til Mila eller Milia.
 3. Bonnie Muligens det mest populære skotske navnet på denne listen, er Bonnie et tradisjonelt babyens jentebarn på grunn av sin berørende betydning: vakker. Din baby jente ville dele navnet hennes med mange kjente figurer, inkludert legendariske walisiske sanger Bonnie Tyler.
 4. Camden- Et unikt kjønns nøytralt navn, Camden var tidligere et populært guttens navn, men har krysset over mye som Cameron. Betydningen av svingete dalen, kan det knyttes til London-hotspot med samme navn.
 5. Caitriona- Det fulde navnet på populære forkortelser som Cait, Caitlin og Triona, Caitriona er uttalt 'ka-tree-na'. Den brukes vanligvis i Skottland, og er perfekt for enhver baby på grunn av sin vakre betydning av renhet.
 6. Fiona- Dette vakre navnet skylder mye av sin popularitet til Shrek, der den største heltinnen heter Princess Fiona. Det betyr rettferdig, og har opprettholdt sin popularitet i Skottland i flere tiår.
 7. ISLA Selv om Isla betyr øya på spansk, er det også navnet på en skotsk elv og har tradisjonelle bånd til både Spania og Skottland. Populært av den fantastiske Isla Fisher, har den toppet navnene på babyen de siste årene.
 8. Isobel- Den skotske varianten av Isabel, Isobel lyder ikke bare pen, men har også bibelsk betydning. Det betyr lovet til Gud, og er knyttet til mange kjente personer som Isobel Hawking og Bel Powley.
 9. Jamie- Å velge dette kjønnsneutrale navnet vil få babyen din til å bli med en stor mengde kjendisvenner som Jamie-Lynn Spears og Jaime Lee Curtis. Den har en luft av styrke til det som det betyr supplanter, noen som tar kraft.
 10. Jessie- Et annet kjønn-nøytralnavn, Jessie er anglicisert fra Teasagh. Betydning velstående, det er et vanlig kallenavn for Jessica.
 11. Kylie- Med opprinnelse i både Australia og som et Gaelisk navn, stormet Kylie opp navnet på babyens navn på 1980-tallet med oppstarten av Kylie Minogue. Den har opprettholdt sin stolthet på grunn av Kylie Jenner, og er sikker på å bli der så lenge hennes globale berømmelse fortsetter.
 12. Lilias- Et populært skotsk navn med latinsk opprinnelse, Lilias er en vakker variasjon på Lily blomsten. Det har også en magisk historie, som det var navnet på den siste kjente heksen i Skottland ifølge arkeologer som fant Lilias Adies kropp i 1704. Ikke la det skjule deg selv om du noensinne har sett The Vampire Diaries eller Charmed? Hekser er kule nå!
 13. Mairi- Den mer moderne stavemåten til Mary, føles denne skotske varianten mye kulere. Det er også navnet på folkesanger Mairi Campbell, så et godt valg for musikalske foreldre.
 14. Maisie- Vi elsker denne skotske varianten på Margaret. Betydning perle, det er en gammel favoritt som fremdeles topps diagrammer, sannsynligvis takket være den fantastiske Maisie Williams fra Game of Thrones.
 15. Nessa- Kommer Loch ness monster vibes? Nessa betyr egentlig fra nesen og er en nydelig variasjon på Agnes. Vi elsker kallenavnene, spesielt Nessie!
 16. Rona- Den skotske stavemåten til Rhona, Rona ble laget i slutten av 1800-tallet og ber om en vekkelse. Navnet på mange kjente reklamer, dette navnet er både sjarmerende og unikt.
 17. Skottland- Hvorfor ikke betale den ultimate hyllen til arven din og navnet din datter etter landet selv? Mellomnavnet til Kourtney Kardashian og Scott Disicks datter, det er sikkert å stige i popularitet de kommende årene.
 18. Skye- Et annet skotsk stednavn, Isle of Skye er en vakker øy for å nevne babyen din etterpå. Det er ekstremt populært i Amerika, med en rekke kjendiser som navngir sine barn Skye.
 19. Wilma- Du kan høre Wilma og bare kunne bilde The Flintstones, men det er faktisk en populær variant på Wilhelmina. Det har også en berørende betydning: resolutt beskyttelse.
 20. Tay- En kul kjønnsnøytral variasjon på Taylor, The River Tay er en utrolig naturskjønn elv i Skottland. Tay kan være kort for Gaelic Tatha, og vil sikkert stige i popularitet ettersom Taylor Swift fortsetter å herske over popmusikk.
 21. Paisley- Hjembyen til Gerard Butler, din datter vil sikkert ha god smak med dette skotske jentebarnet. Betydningen av kirken, Paisley er enormt populær, ikke bare for sine skotske røtter, men også som navnet på et rikt indisk stoff og som etternavnet til landsangeren Brad Paisley.
 22. Norrie- Dette søte navnet er en variasjon på Ære, et populært dydnavn. Du kan også kallenavn din datter på samme måte som Kim Kardashian har, med Nori!

Du vet alltid når du har funnet 'den', og dette gjelder også for babyens navn! Hvis ingen av disse navnene passer perfekt til din nye ankomst, hvorfor ikke prøve vår baby navn generator?

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar