20 tips for å lære barnet ditt å svømme

20 tips for å lære barnet ditt å svømme - BABY-OG-SMåBARN 2023
20 tips for å lære barnet ditt å svømme - BABY-OG-SMåBARN 2023
Anonim

Med babyer som tilbringer ni måneder suspendert i væske, er det ingen overraskelse at de elsker følelsen av å være i vann. Men hvis du tar den lille til svømmebassenget for første gang, sørger du for at du er fullt forberedt og føler deg rolig, og hjelper deg med å få mest mulig ut av opplevelsen. Tamsin Brewis, en baby svømmelærer for Waterbabies deler sine tips om å gjøre det til en morsom dag ute for dere begge

Image
Image

Velg en stille tid

Svømmebassenger kan være ganske støyende, spesielt fordi de høye takene betyr at ekkoene spretter rundt rommet svært enkelt. Velg en spesiell baby og småbarnssesjon, ideelt i løpet av uken, eller gå tidlig i helgen for å unngå folkemengdene.

Image
Image

Få din baby klar

Før du går til bassenget, sørg for at barnet ditt er godt matet og ikke slitent. Hvis han er på grunn av en lur når du er der, kan han ende opp med å bli opprørt og lenke følelsen sliten og gretten med bassenget.

Image
Image

Sjekk temperaturen

Det er verdt å ringe opp ditt lokale basseng for å sikre at temperaturen passer til babyen din. Det må være minst 30C for en baby eldre enn 12 uker (eller tyngre enn 12lb) og over 32C hvis han er yngre eller mindre. Hvis bassenget ikke er varmt nok, og babyen din begynner å bli kaldt, vil du vite fordi hans lepper og negler begynner å bli blå, så kom raskt ut og pakk babyen din i et håndkle.

Image
Image

Få den rette settet

Disposable svømmebleier er designet slik at hvis de blir våte, vil de ikke ekspandere for å suge væsken som en vanlig bleie. Du kan også få svømmingdukke deksler, som passer godt rundt babyens bein for å unngå lekkasje. Hvis du er bekymret for at babyen din blir kaldt i vannet, eller du vil gi litt mer flotasjonsstøtte, kan du kjøpe badebukser med neopren-våtdrakt som har innebygde flåter.

Image
Image

Ta en dusj først

I tillegg til å være mer hygienisk, vil et raskt sprut av varmt vann hjelpe barnet til å vanne før du går inn i bassenget, men la ikke hodet gå direkte under dusjen, da de fleste babyer ikke liker det.

Image
Image

Ta det rolig

Begynn med å sitte på kanten av babybassenget, hold babyen din og vise ham vannet. Deretter skyver du gradvis inn i bassenget, opprettholder mye øyekontakt og snakker rolig mens du holder ham forsiktig under armhulen. Det er veldig viktig at du er rolig og positiv som han vil ta hans signal fra deg. (Bilde: Waterbabies)

Image
Image

Hold ham rett

Når du er i vannet, dypp ned slik at skuldrene dine er nesten helt nedsenket, men slik at vannet kommer opp til brystet. Gjennom økten, prøv å skifte mellom å holde babyen din veldig nær, med mye beroligende hud til hudkontakt, så i armlengden, så han kan bevege seg fritt og føle seg litt mer selvstendig.

Image
Image

Behandle sprut som vanlig

Hvis babyens energiske sprut betyr at han får vann på ansiktet, smiler og ler, så det er greit å bli våt.

Image
Image

Vet når du skal spare den for en annen dag

Hvis barnet ditt er godt matet og ikke trøtt eller syk, men har en wobbly hver gang du kommer i bassenget, er det bedre å gi opp før han begynner å knytte bassenget med å være opprørt. Han kan ha en off dag, og du kan alltid prøve igjen senere i uken.

Image
Image

Velg de riktige flyter

Svært små babyer trenger egentlig ikke armbånd eller gummiringer som de holdes trygt og sikkert. Etter hvert som babyen din blir eldre, er det bedre å bruke flytende jakker eller skum 'nudler' (de lange, tynne flyter som du kan hvile under kroppen din for å holde deg flytende). Armbånd betyr at pjokkens armer er ute ved hans side, noe som gjør det vanskelig å utvikle svømmestroke. (Bilde: Waterbabies)

Image
Image

Blåsebobler

Når barnet ditt er vant til å svømme, prøv å blåse bobler på overflaten av vannet og oppfordre den lille til å kopiere deg. Det er flott for å utvikle hans pustevner.

Image
Image

Ta en badetøy

Ta med babyens favorittgummiband eller båt til bassenget, så han knytter morsomme tider i badekaret med å være i bassenget. (Bilde: Waterbabies)

Image
Image

Bli med

Barn elsker å kopiere sine foreldre, spesielt når det gjelder svømming, så hvis din forskole er tippende rundt på kanten av bassenget før han hopper inn, vis ham hvordan det er gjort og med noen hell vil han være i rette etter deg. Han vil nok ha å holde hendene først når han hopper inn, men det er flott å få ham til å stryke og få sitt ansikt og hår vått.

Image
Image

Ikke vær bekymret for Baby Jabs

NHS-retningslinjene sier nå at du ikke lenger må vente på at babyen din skal ha sin jabs før du tar ham i svømming. Men hvis barnet ditt ble født for tidlig eller har vært syk nylig, er det verdt å vente til etter at han har fått injeksjoner.

Image
Image

Hold det kort

For svært små babyer, bør du ikke være i vannet i mer enn 20-30 minutter, ellers begynner han å bli kaldt.Eldre, energiske smårollinger og førskolelærere kan holde seg lenger, da de sannsynligvis vil plaske rundt som skaper mer kroppsvarme. Men du finner han dekk raskt, så ikke overstay. (Bilde: Waterbabies)

Image
Image

Ta med deg mange håndklær

Pak et håndkle for å ha ved bassenget, slik at du kan pakke opp babyen din så snart du kommer ut og deretter en annen for når du blir forandret. Damp, kalde håndklær gjør ikke for en lykkelig baby.

Image
Image

Pakke en etter-svømmedrink

Splashing rundt i bassenget kan la barnet ditt eller småbarn føle seg dehydrert, så pakk en drink i vesken din. Det er også et nyttig distraksjon verktøy for å holde ham stille mens du kommer tilbake i klærne eller tørker håret.

Image
Image

Kle rett

Lagre de stramme jeansene og fettete strømpebukser for en ikke-svømmedag. Det er ikke noe verre enn å prøve å shimmy inn i de jeansene som du må ligge på en seng for å gjøre opp. Og det samme gjelder for babyen din eller småbarnet - joggesko og treningsøkter er de enkleste klærne for å komme inn og ut med minimum oppstyr.

Image
Image

Start nå i stedet for senere

Jo før du tar babyen din til svømmeklubber, jo mer vanlig vil bassenget og vannet være. Babyer og barn under en har ingen frykt og aksepterer mer av nye erfaringer, selv om han kan gå gjennom stadier hvor han ikke liker å svømme. Så lenge du er der for å gi rikelig med smiler og oppmuntring, kan du til og med ha en liten Rebecca Adlington / Michael Phelps på hendene dine …

Populært emne