2 uker gammel baby utvikling

Hva kan du forvente når babyen din er to uker gammel?

De første ukene med din nye baby er en av de mest overveldende tider, men vær ikke redd, vi har oppdaget alt du trenger å vite om uke to med din nye ankomst.

Hvordan skal en to ukers baby være fysisk utviklet?

Babyen din kan fortsatt gå ned i vekt siden de ikke er vant til å mate, men dette vil mest sannsynlig stoppe dagen 10-11, og det er ingenting å bekymre seg for. Når de legger vekt på igjen, vil de få rundt 25g per dag - selvfølgelig får alle babyer vekt forskjellig, og dette er bare en guide. Du trenger ikke å veie dem hver dag, en gang i måneden er anbefalt for de første seks månedene.

De ser ut til å vokse raskt, selv om de fortsatt er krøllet i sin livmorlignende stilling. En ting du ikke vil forvente er at neglene deres allerede trenger trimning, noe som er best å gjøre mens de sover. Du kan legge merke til at de utøver musklene ved å suge, gripe og blinke.

Hvordan skal en to ukers gammel baby utvikle seg kognitivt?

På to uker gjelder 25cm-regelen fortsatt og babyen din vil kun kunne fokusere på deg hvis du er innenfor den avstanden. De sannsynligvis vil stirre på deg med intens konsentrasjon, og starter reisen for kommunikasjon, så ta øyeblikket til å få øyekontakt og chatte, da det er en fin måte å knytte.

Barnet ditt er fortsatt å utvikle sin lille personlighet, og vil sannsynligvis bevege seg mellom døsighet, stille våkenhet og aktiv våkenhet.

kolikk

Hvis du har lagt merke til at babyen din gråter i mer enn tre timer om gangen uten spesiell grunn, kan de ha kolikk. Colic er ukontrollert å gråte i en ellers sunn baby, og det er ingen klar medisinsk forklaring på den. Mens 5-20% av babyene opplever det på et tidspunkt, vil 60% avvikle seg med tre måneder og 90% er bedre med fire måneder.

Hva skal du ha en to ukers gammel baby?

Ingen fra nå! Barnet ditt trenger ikke jabs før de er åtte uker gamle, men bli forberedt med disse praktiske tipsene om hvordan du skal holde babyen rolig under rutinemessige vaksinasjoner.

Hvor mye skal en to ukes gammel baby sove?

Barnet ditt er fortsatt sannsynlig å sove rundt 17 timer om dagen, og selv når de er våken, er det lite sannsynlig at de vil være aktivt våken til enhver tid. Men ved to uker kan du begynne å hjelpe dem å forstå forskjellen mellom dag og natt (nyfødte er født uten kroppsklokke). Spill med babyen din så mye som mulig når hun er våken om dagen, hold huset lyst og fullt av typiske dagtidlyder. Hvis de sover gjennom mat, våkner du dem opp. Når det kommer om natten, hold lysene og støyen små og ikke lek med dem når de våkner. Til slutt vil de innse forskjellen!

Hvis du finner den uberegnelige soveplanen vanskelig, sjekk ut hvordan du fikser disse søvnfeilene nye foreldre gjør i de første ukene.

Hvor mye skal en to uker gammel baby spise?

Du blir sannsynligvis mer vant til å mate på dette tidspunktet, men hvis du sliter med å amme, kan du alltid besøke jordmorderen din for litt mer støtte.

Barnet ditt vil øke hvor mye mat det kan spise hver dag, og med to uker skal de ha mellom 1,5 og 3 gram i løpet av 24 timer. Selvfølgelig, dette avhenger av hvordan babyen din vokser, så vær ikke bekymret hvis de spiser mer eller mindre enn dette.

Hvis du ammer, kan det være vanskeligere å vite hvor mye babyen din spiser, men så lenge babyen din låses på og fôr til de vil stoppe, være trygg, alt er greit. Sjekk ut disse tipsene for de beste stillingene som skal brukes når du ammer barnet ditt.

Hvor mye skal en to uker gammel baby være på pooing?

Barnets pooing plan vil være mye det samme som uke én, men siden de blir mer brukt til fôring, kan de fylle blødet oftere denne uken. Så lenge de går mellom en og ti ganger om dagen, er de i normen. Hvis du er bekymret babyen din passerer for få tarmbevegelser, sjekk etter en hovent underliv eller se opp for at de har smerte når de prøver å pote. Hvis de er, ta kontakt med legen din, men vær sikker på at så lenge de vasker bleen rundt seks ganger om dagen, får de nok til å spise.

Milepæler av en to ukers gammel baby

  • Å miste navlestrengen: Når babyen din ble først skilt fra navlestrengen, ville det ha etterlatt en navlestubbe ved sin navle. I de første to ukene av livet, vil det gjenværende stykket ledningsvev falle av. Du bør gi babyens svampbad i stedet for badekar i løpet av denne tiden for å holde området tørt til ledningen helt har falt av.
  • Komme utenfor: Du har sikkert vært bundet til huset ditt i over en uke nå, og du kan gå litt rørt. Ta muligheten til å komme ut av huset og gi deg selv og din baby litt frisk luft.

Hvilke problemer burde foreldrene til en to ukers baby være oppmerksom på?

  • masete: Det er normalt at babyen din blir irritabel på slutten av dagen, ettersom de vender seg til en hel masse nye severdigheter og lyder! Hjertefrekvens og sugemønster endres når babyen din hører en ny lyd, men hvis de ser ut til å bli agitert, prøv og finn et stille sted for å berolige dem med massasje eller rocking.
  • forstoppelse: Du kan være altfor bekymret for dette fordi du ikke er vant til barnets typiske poo-ansikt. Se opp for tap av appetitt, gråt og ubehag før du gjør et poo, mindre enn tre tarmbevegelser i uka eller et tørt hardt poo. Hvis du merker disse tingene, kontakt legen din.
  • Postnatal Depresjon: I løpet av de to ukers marken bør baby blues bli spredt etter hvert som hormonene dine slår seg. Derfor, hvis du er overveldet av følelser av fiasko eller som om alt kan gå galt, og det er all din feil, kan du oppleve postnatal depresjon. Her er noen av de viktigste forskjellene mellom baby blues og postnatal depresjon for deg å se opp for. Husk at det ikke er synd å søke hjelp, en av ti kvinner opplever postnatal depresjon.

Ta meg tilbake til uke 1

Ta meg til uke 3

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar