2-4-1 Billetter til Black Star-sesongen på BFI

Ønsker du å se en fantastisk sesong med filmer på en fin kino i London? Ja, selvfølgelig ville du det. Heldigvis kan du gjøre akkurat det ved BFIs Black Star-sesong, en feiring av svart skjerm talent, som løper til slutten av desember.

Trener leserne kan få 2-4-1 billetter på noen av sesongens filmer, og tilbudet kan brukes så mange ganger du vil. Bare oppgi STAR241 når du bestiller online, personlig eller via telefon (020 7928 3232). Koden kan brukes mer enn en gang, men tilbudet gjelder kun to billetter som kjøpes for samme film, og inkluderer ikke forhåndsvisninger og spesielle arrangementer.

Du har et ganske skremmende utvalg av filmer som står overfor deg på programmet, så det er opp til oss å tilby en hjelpende hånd. Her er et par valg plukker å fange.

Boyz n hetten

Ice Cube, Cuba Gooding, Jr. og Laurence Fishburne håndterer problemene med indre byliv i Sør-Central L.A. i dette klassiske hette dramaet. Skuespillet er spot-on, lydsporet er fantastisk, og det kan bare forlate deg i tårer. Et kvintessielt eksempel på svart kino.

Creed

Hvis du savnet dette Rocky oppfølger på kino tidligere i år, her er din siste sjanse til å se den opp på storskjermen. Michael B. Jordan dons de store røde hanskene under Sly Stallone's dyktige vinge. Store kamper, flotte montasjer og du kan til og med gråte igjen, deg baby.

ANBEFALT: Creed er Michael B Jordan: "Jeg ble truffet - for ekte"

Sweet Sweetback's Baadasssssang

Med en filmtittel som er begunstiget av slanger, følger denne kulturelt viktige filmen Melvin Van Peebles (far til Mario Van Peebles, som du vil gjenkjenne fra 1993 varulv politiet Full Eclipse) som går opp imot, og deretter på løp fra, mannen. Filmen har hovedsakelig ført til etableringen av blaxploitasjonsfilmen, og er en må-se for fans av sjangeren.

Black Dynamite

Hvis vi snakker blaxploitation, må denne absolutt morsomme filmen nevnes. Det er en spoof av sjangeren, stjernespillende martial artist, actionstjerne og absolutt badass, Michael Jai White, og det er helt perfekt på alle måter. Så bra.

Angrep blokken

En britisk oppføring her, med en fortelling om et rådsblokk av leiligheter som blir angrepet av furrige romvesener. Regissert av Joe Cornish (av Adam og Joe berømmelse) og starring en gruppe ukjente unge skuespillere som ble trukket fra Sør-London hvor filmen er skutt, utlåner den en sjelden ekthet (bortsett fra romvesenene). Interessant nok, er de ukjente absolutt ikke lenger - John Boyega noen?

New Jack City

Mario Van Peebles igjen (hvem, hvis du husker, en gang stjernespillet sammen med Patsy Kensit i den klassiske halvwolf / halvpolisfilmen, Full Eclipse), denne gangen rettet Wesley Snipes, Ice-T og Chris Rock i en noirish crime-thriller om narkotikahandlere og undercover politiet (av ikke-varulvsslag).

I nattens varme

David Brents favorittskuespiller, Sidney Poitier, stammer i dette mysteriet om en svart politidetektør som blir fanget i en drap etter en rasistisk by i Mississippi. Det er en kraftig film som bidro til å løse problemer med rase gjennom kino.

Ghost Dog: The Way of the Samurai

Forest Whitaker stjerner i denne kriminelt underseen actionfilmen (det er faktisk ganske lett på action) om en mafia-hitman som er en moderne samurai av slag. Bortsett fra noen ganske nifty kampscener, har den også et banebrytende lydspor med Wu-Tang Clans RZA.

Paris brenner

Denne dokumentarfilmen fokuserer på New York i 80-tallet, og tar en titt på de underjordiske "ballkulturer" som gjennomsyret byen gjennom hele tiden. Det følger overveiende homofile, latino-, afroamerikanske og transgendergrupper, og forblir en viktig og relevant utforskning av rase og seksualitet.

Blad

Du er den verste personen i verden hvis Blad er ikke i de fem beste filmene dine noensinne.

Selvfølgelig, ikke bare ta de ovennevnte forslagene som evangelium, sjekk ut resten av programmet også, og du kan finne noen hyggelige overraskelser.

Irriterende, synes BFI å ha forsømt å inkludere den viktige kulturelle klassikken Full Eclipse, om et sprekklag av politifolk som også har muligheten til å forvandle seg til varulver, men du kan ikke ha alt.

Black Star: BFI Southbank løper til 30. desember. Se programmet og kjøp tickes på bfi.org.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar