18 måter å bli mer spontane i livet

Samfunnet har lært oss at livet handler om å våkne opp, jobbe, sove og gjøre det igjen. Er det ikke noe galt med den ligningen?

De fleste av oss er bundet ned til noe. Arbeid, regninger, ektefelle, barn, boliglån, forretning, gjeld. Det er alltid noe som hindrer oss i å bryte fri og gjøre akkurat det vi vil, når vi vil. Som franskmenn sier: "Det er bare livet, og det er ingenting vi kan gjøre med det hvis vi ønsker å forbli som ansvarlige voksne.

Men det er ikke verdens ende. Husk alltid at det du gjør nå er bare midlertidig, til du finner ut hvordan du følger din lidenskap og får betalt for det samtidig. Inntil da er det ingen grunn til at livet må være et dyster og kjedelig sted.

Du bør være så glad som mulig, og en måte å gjøre det på er å være mer spontan. Hvis du slutter å planlegge og faktisk begynner å leve, vil du oppdage at livet er så mye mer interessant enn det var, og stole på meg når jeg sier at du vil finne det vanskelig å gå tilbake.

Jeg, for en, hadde en stabil jobb, tjente anstendig penger, hadde et godt lag, og ble fortalt at jeg hadde en lys fremtid fremfor meg. Men den grusomme prosessen med å leve samme livsdagen etter dag etter dag hadde meg kløe for å stå opp og løpe i motsatt retning. Like fornøyd som jeg var på jobben min, skjønte jeg at det måtte være mer til livet enn det.

Etter mye tankegang og masse støtte, våknet jeg en morgen og bestemte meg for at den skjebnesvangre dagen ville være dagen jeg sluttet, og det gjorde jeg. To år på, er jeg nå en frilansskribent som har økonomien og enda viktigere tiden å reise og til slutt leve et liv som jeg jobbet så hardt for å oppnå.

Min historie kan være litt ekstrem for mange av dere å svelge, men historiens moral er at hvis du tar risikoer og gjør deg oppmerksom på å gjøre noe spontant, vil du programmere tankene og hjertet ditt for å gjøre alt du trenger for å lykkes. Uansett hvor stor eller liten målet ditt er, kan du komme dit hvis du går for det.

Hvordan å leve et mer spontant liv

Å bli en mer spontan person er absolutt ikke en enkel prestasjon, så her er 18 enkle ting du kan gjøre for å leve et mer spontant liv. Forhåpentligvis vil disse trinnene oppfordre deg til å gjøre noe mer når du er endelig klar til.

# 1 Rist opp rutinen din. Det trenger ikke å være noe drastisk som å rope på sjefen din eller plukke opp rensingen i dine underbukser. Du kan starte med noe enkelt, som å gå et annet sted for morgenkaffen din eller ta en ny rute hjem fra jobb.

Når du gjør noe annerledes, åpner du øynene og tankene opp til nye muligheter. Du vil da føle deg mer tilbøyelig og mindre redd for å prøve nye ting. Pluss, ikke å vite hva som er rundt hjørnet er en spennende følelse, er det ikke?

# 2 Gjør noe nytt hver dag. Enten det er en annen ordre når du er ute på din daglige kaffedrift eller på den t-skjorten som du aldri har hatt tillit til å ha på, må du bryte ut av din komfortsone. Det er ikke nødvendig å planlegge for det, bare gå med strømmen. Når muligheten presenterer seg, må du ikke nøle og bare gjøre det.

# 3 Spør det hottie ut. En annen måte å være mer spontan i livet er å ikke være redd for å bli avvist. Et godt eksempel er å spørre deg om å bli forelsket. Grunnen til at du ikke har gjort det ennå, er fordi du er redd for å bli avvist, ikke sant? Neste gang du kan, spør det hottie uten å bekymre deg for mye om konsekvensene.

Folk elsker det når de er gjenstand for andres ønske, og du kan være sikker på at din forelskelse blir smigret at du hadde mot til å spørre dem. Selv om du blir avvist, så hva? I det minste får du til å bygge et bånd med din forelskelse, og muligens enda et vennskap. Det vil gi deg god plass til å prøve igjen. Husk at hvis du aldri prøver, vil du aldri vite. [Les: Hvordan spørre en fyr ut som en stilig jente]

# 4 Koble til igjen med gamle venner. Enten det er din gamle college dorm-kompis eller kollega fra din første jobb, er det ingenting galt med å gjenopprette forsømte relasjoner. Youâ € ™ ll bli overrasket over hvor meningsfylt en møtes med en gammel venn kan være.

Det fine med å henge med folk som du ikke har sett på en stund, er at du aldri vet hvor det kan føre til og hva du skal snakke om. Alt vil virke friskt og nytt, langt fra de samme gamle historiene du diskuterer med de som du ser regelmessig.

# 5 Koble til de rundt deg. Du vil bli overrasket over hvor interessant folkene rundt deg er. I stedet for å møte opp med din vanlige vennegruppe eller gå hjem til en natt med TiVo, inviter din kollega, nabo, studiegruppe eller noen andre som du ser regelmessig * men ikke vennskap med * ut for en drikke.

Du må innrømme at det er litt uortodoks, men det er hvor moroa er. Det er absolutt ingenting galt med å bli kjent med "bakken" folk i livet ditt. [Les: 10 motiverende tips og triks for sjenerte mennesker og introverter]

# 6 Gjør det du vil ha. Redd for å spise den deilige croissanten, fordi du er på en diett? Vil du ikke ta en ekstra dag med feriedage, fordi du er redd for at kollegaene ser deg som et lat teammedlem? Flau for å ha rosa, fordi du ikke vil at vennene dine skal tro at du ikke er mannlig?

Glem reglene, og gjør bare det som gjør deg glad. Livet er for å leve, så leve det høyt og stolt. Bare vær sikker på at du ikke gjør vondt eller noen andre i prosessen.

# 7 Hopp på et fly. Reise er en av de beste måtene å mate hjertet og sjelen. Jo mer tid du bruker å se hva verden har å tilby, desto mer sannsynlig vil du føle at rutinen bare ikke passer deg. De menneskene du vil møte, mat du vil smake, lukter du vil møte, og severdigheter du vil se, vil sikkert gi deg en fornyet følelse av underverk. Den følelsen av eventyr vil være sikker på å låne en hånd i din generelle spontanitet. [Les: 8 tips for å ha en flott tid når du reiser som et par]

# 8 Begynn å si ja. Enten det er en invitasjon til en fest hvor du kjenner ingen, men verten, en invitasjon til å ha drinker med kollegaer som du ikke er veldig nær med, eller til og med noe som tilfeldig å si ja for å hjelpe naboen til å flytte noen bokser, bare start sier ja.

Det åpner deg for nye opplevelser, nye mennesker og situasjoner ut av din komfortsone. Selv om det er en engangs ting, vil du alltid glede seg tilbake på opplevelsen og huske det som noe spennende som er ute av normen, og du vil føle deg mer tilbøyelig til å gjøre det igjen. Det slår sikkert repetisjon, ikke sant?

# 9 Slutte å tvile deg selv. Jo mer du føler at du ikke kan gjøre ting, jo mer sannsynlig vil du ikke. Når du psyk deg ut for å prøve noe nytt som du ikke er komfortabel med, jo mer sannsynlig vil du bryte ut av kjedelig rutine. Spice opp livet ditt ved å fortelle deg selv at du kan gjøre det, og du vil.

# 10 Arbeid eksternt. Jo mindre tid du bruker på kontoret bak et skrivebord, jo mer produktive vil du være. Den kan jobbe hjemmefra, jobbe fra en kafé eller jobbe på en park. Bare ta deg ut av det kjedelige kontormiljøet så ofte, og se hvor mye godt det vil gjøre for ditt sinn og ditt arbeid.

Jeg vet at det er umulig å overbevise sjefen din for å la deg begynne å jobbe hjemmefra, så hva med å spørre om et par timer på en ikke så travel dag å jobbe fra en kafé rundt hjørnet? Foreslå denne ideen til sjefen din, og se hva som skjer neste. Du kan bli overrasket over hvor mye inspirasjon du kan få ved å ta deg ut av et miljø du er så vant til.

I min siste jobb hadde vi en leder som tok hele laget ut til en nærliggende kafé for noen timer hver uke. Forandringen i miljøet fikk sine kreative juicer å strømme, og han sværger at de blir mer ferdige om noen timer på den kafeen enn dagene som tilbys på kontoret.

# 11 Bli inspirert. Når du har noen til å se opp, er det en bedre sjanse for at du forfølger ting som du aldri trodde du ville. Den enkle ideen om at du kan gjøre hva andre kan gjøre, er en av de største motivasjonskreftene der ute. Velg et idol og mote ditt livsutsikt etter hvordan de gjør det. Det kan være en verdensleder, en positiv venn eller leder av frivillige foreningen.

Uansett hvem du bestemmer deg for å se opp til, sørg for å holde fast ved inspirasjonene dine og fortell deg selv at alt er mulig når du tenker på det. Du vil da føle deg mer tilbøyelig til å takle spontanitetshodet uten å bekymre deg for mye om å feile.

# 12 Snakk med en fremmed. Oftere enn ikke, vi har en tendens til å trekke seg tilbake til våre skall når vi er i ukjent territorium og møtt med ukjente ansikter. Enten du er på en konferanse, på et fly eller i kø på DMV, ikke nøl med å snakke med en fremmed. Du vil bli overrasket over fortellingene noen mennesker må fortelle. [Les: 12 raske tips for å legge til flere personer i din sosiale sirkel]

# 13 Gjør deg selv smil. Pass på at du gjør deg glad for det. Gjør noe som får deg til å smile på daglig basis. Enten det er å behandle deg selv på den mango sorbet du har vært ute hele uken eller til slutt å kjøpe den flybilletten ut av byen, unn deg selv uten å tenke for mye om det.

# 14 Slå av gadgetene dine. Når du ikke har noen forstyrrelser i veien, vil du være mer villig til å stå opp og få noe gjort. For eksempel, gå over til parken, og slå av telefonen.

Du finner at uten Facebook og Twitter for å distrahere deg, har du friheten til å faktisk absorbere omgivelsene dine. Du vil legge merke til ting som du aldri har gjort før, som hvor rynket barken på det furutræret er, eller hvor mange ekorn som det kjører rundt. Du kan til og med slå en samtale med din vennekammerat og lage en ny venn. [Les: 8 irriterende sosiale medier brukere som gjør at du vil skrike]

# 15 Har åpne dager. Ikke planlegg noe, og se hvor dagen tar deg. Det samme kan sies neste gang du er på ferie. I stedet for å kramme dagen med turistattraksjoner, la en dag eller to være helt tom for bare å utforske hva som er rundt deg. Reisende nær og langt har sagt at det er tider som disse som tillater dem å gjøre de beste minner, ikke stå i kø på enda et museum.

# 16 Spis noe nytt. Du kan enten bryte opp rutinen ved å gå til en ny restaurant i byen eller bestille noe helt eksotisk.Har du noen gang prøvd malaysisk mat? Vet du hva peruansk mat er? Enten det er å eksperimentere med en ny oppskrift eller gå ut på en ny restaurant, overraske deg selv ved å spise og drikke noe nytt.

# 17 Få din partner ombord. Enten det er din ektefelle, søsken, beste venn eller kollega, få noen du elsker å forandre livet til det bedre også. Det tar to til tango, for ikke å nevne det gjør det spontant å være morsommere.

Du vil ikke være for flau for å gjøre deg narre om det er noen som er rett ved siden av deg, og gjør det samme. Å reise, prøve nye ting, og bare være en velafrundet person, vil være lettere med en kompis.

# 18 Bli kvitt kjedelige ting. Pastimes som shopping, ser på fjernsyn og surfing på internett er rett og slett tidkvartere og bør ikke engang klassifiseres som hobbyer. Sørg for å kvitte seg med verdiløse aktiviteter, og nyt det som vil lære deg noe nytt.

Legg til verdi for livet ditt ved å bli med i en bokklubb, lære å surfe, lære å danse, og så videre. Når du ikke har dumme distraksjoner som et tv-show å bekymre deg, gir du deg mer tid til å gjøre ting som du aldri trodde du ville gjøre.

Ditt liv er ment å være levet og ikke bortkastet å gjøre ting som gir deg ingen glede. Til tross for ditt ansvar, er det ingen grunn til at du ikke kan injisere litt spontan moro i livet ditt for å gjøre det så mye mer verdt. Husk alltid de franske skribentens gode ord, Zola: "Hvis du spør meg hva jeg kom inn i dette livet, skal jeg fortelle deg: Jeg kom for å leve høyt."

[Les: 12 innsiktsfulle leksjoner for å hjelpe deg med å få et bedre liv]

Alle har potensial til å bli mer spontane. Bryt fri fra din rutine og prøv noe nytt. I noen få tiår vil du være veldig glad du gjorde.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar