16 tips for vellykket baby-ledet avvenning

Innhold

Baby-ledet avvenning er når babyen din spiser seg med biter av mat med egne hender. Du unngår å vaske opp blenderen, men vær forberedt - du vil nok ende opp med mye mat på gulvet

Hvem bør velge å gå for baby-ledet avvenning? En baby eldre enn seks måneder som kan sitte opp rett ved seg selv, er klar til å svekke på denne måten. Han burde også kunne hente mat og løfte den til munnen. Husk at hvis det er allergier i familien, må du sjekke med helsepersonell eller lege om hvilke matvarer som skal tilbys når.

Det er noen ting å huske på for å gjøre baby-ledet av av en suksess. Og vi har mange tips for å dele.

 1. Det er svært viktig når du bruker baby-ledet avvenning at du ikke rush ting, fordi et mer umodent spedbarn kan kvele på mat. En baby som bare kan sitte tilbaketrukket, kan finne uønsket mat som glir ned i halsen i stedet for å komme ut av munnen. Venter til seks måneder anbefales av NHS i de fleste tilfeller.
 2. Sørg for at barnet ditt er satt opp rett før du begynner, og unngå å gi potensielle kvelningsfare, som nøtter eller druer. Husk at babyer aldri skal stå alene mens de spiser.
 3. En lett å rengjøre høy stol er en reell fordel når baby-ledet avvenning, fordi barnet ditt sannsynligvis vil kaste, spyle og generelt miste de fleste av måltidene, i stedet for å spise dem! Av samme grunn kan en stor tørkematte som ligger under stolen, være nyttig, spesielt hvis du har tepper i stedet for hardt gulv. Bibs med full armer er også en god ide.
 4. Du kan generelt gi babyen din biter av dine vanlige familie måltider, eller ting du har i huset allerede, med baby-ledet avvenning. Unngå bare for mye sukker og salt. Hvis du har en stekmiddag, kan biter av potet eller grønnsaker settes ut for barnet ditt. Hvis du spiser hjemmelaget pizza, er det greit også. Stykker med stor pasta er ok, som er skål eller myk fruktskiver.
 5. Et vanskelig aspekt av denne metoden for avvenning kan avstå fra kontroll. Du må virkelig kunne gå tilbake og stole på at din baby skal fortsette med det. Ikke hjelp å legge mat i munnen, og du må ikke bekymre deg hvis du tror at han ikke spiser mye. Mat handler om å eksperimentere og lære på dette stadiet, han vil få den ernæringen han trenger fra sin melk, enten formel eller brystmelk.
 6. Prøv å tilby et utvalg av matvarer. Når barnet ditt lærer å bruke et grep (holder ting mellom en finger og en tommel), kan du introdusere bær og rosiner eller erter. Ikke overvel barnet med for mange biter av mat, to eller tre ting om gangen er nok.
 7. Husk, "mat er for moro før de er en", så se spenning som en sensorisk opplevelse og rotete lek for de første månedene. Barnet ditt vil først leke med maten, men dette er en viktig del av hennes utvikling. Hun vil begynne å spise etter hvert, så slapp av og nyt.
 8. Baby-ledet avvenning er rotete og babyen din vil nyte å slippe mat for å se hva som skjer med det. Sett en ren dusjgardin eller plastmatte under barnevognen for å gjøre det enklere å rydde opp etterpå.
 9. Gi din baby en skje for å leke med - mange foreldre tror at baby-ledet avvenning betyr at skjeer er forbudt, men mange babyer elsker å mate seg med en. Å la henne leke med en skje hjelper henne å øve det i munnen hennes, og du kan hjelpe henne ved å laste den opp med ting som yoghurt før du gir henne det.
 10. Bruk mat som er lett å hente, spesielt i løpet av de første ukene. Fusilli eller conchiglioni pasta er lettere å forstå enn flatere, mykere varianter. Klebrig ris er lettere enn løs korn, så overkoker den litt eller bland den med litt saus.
 11. Klipp mat i pinner eller kiler, og la huden på frukt, slik at den er mindre glatt. Halvpartier eller kvartaler fungerer godt for epler eller pærer. Klipp bananene i halvparten og la bunnen av peel på som et "håndtak". Tilby kjøtt i små striper som er lette å håndtere.
 12. Bruk en crinkle cutter når du kutter frukt og veg, da ryggene gjør det lettere for babyen å gripe maten.
 13. Spredning av ting på toastens fingre er en veldig rask og enkel måte å få babyen til å oppleve nye smaker.
 14. Bruk tørk-rent bibs med en scoop for å fange litt av maten babyen din dråper. Hun vil kunne plukke ut noen av brikkene fra scoop og ha en annen gå.
 15. Lag rennende matvarer som grøtt tykkere slik at babyen din kan løfte den opp med hendene. Som babyen blir eldre, vil hun nyte å spise spiselige dippere som gulrotpinner og selleri for å hjelpe henne å spise rennende matvarer.
 16. Vær tålmodig - din baby kan ta en stund for å få tak i ting, men hun kommer dit til slutt!

Mango stykker

Rik på vitamin A, mango holder babyens øyne sunne. La huden på igjen, da det vil gjøre det mindre glatt og lettere for babyen din å holde.

Bananbiter

Denne klassiske baby-ledet spenningen (BLW) kan hakkes inn i pennies eller biter for at babyen din skal spise. Det er en flott mat på farten.

Dampet brokkolifloretter

Strukturen av brokkoli er flott for babyer og deres trelignende form er ideell for babyen din å hente og holde. I tillegg er brokkoli rik på vitamin C, som kroppen din trenger for å absorbere jern.

Sticks av fast mild ost

Mini Edam oster er flotte - bare skjær i pinner. Oster gir en utmerket kilde til kalsium, som din baby trenger for sterke ben og tenner.

Tynne strimler av kjøtt

Kylling eller kalkun er et godt sted å starte. Som babyen din blir bedre til å tygge, kan du bevege deg på stykker av lunt lam eller biff. Kjøtt er en god kilde til protein, som vil hjelpe babyens vekst og utvikling.

Dampet gulrotpinner

Hakk en gulrot i batonger eller pennies og damp. Den inneholder vitamin A, som er flott for babyens hud og øyne.

Mashed potet lastet på en skje

Mens det er greit å la babyen skje opp potetmos med hendene, kan du også sette en klump på en skje og gi den til ham. Han kan sette den i munnen, han kan flette den på veggene, det er alt sammen i avspenningen.

Steamed baby sweetcorn

Den perfekte lengden for fingermat, det er ikke nødvendig å hakke eller skive denne babyen søttkorn. Bare damp og server til den lille.

Usortert ris kaker

Bruk enten mini ris kaker og topp med houmous eller kremost, eller større og deretter bryte ned i små biter. Houmous stopper dem fra å være for tørr. Vanlige riskaker er en ideell matbit når du er ute og om.

Toast fingre

Ja, babyen din vil trolig bli tannkjøtt på den til det er et soggy rot, men han vil glede seg over toastfingerens tekstur, det er flott for barn med barn, og det er en rask og lett spenstig mat.

Hardkokt egg

Pass på at eggeplommen er helt solid og deretter skjær i kvartaler. Hvit og eggeplomme kommer sannsynligvis fra hverandre, men babyen din kan velge begge deler. Egg er en god kilde til protein og vitamin A.

Omelettstrimler

Som kokte egg er omelett en god kilde til protein. Pisk opp et egg, stek i en liten vegetabilsk olje, klipp den deretter i 3 cm lange stykker med en kniv eller sakse.

Tykke fraage frais lastet på en skje

Sørg for at du bruker et sett yoghurt (ellers kan det bli ganske rotete) legg en skje med det for babyen din å mate seg med.

Agurkbatonger

Skiver av kjølig agurk er flott for beroligende babyens tannkjøtt hvis han er tann, så vel som å være en enkel BLW-mat.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar