15 pinlige graviditetsproblemer du trenger å vite om

Du har det glatte håret og den vakre støtmen, men din glødende hud vender seg til å rødme huden når det gjelder å snakke om graviditet er mer quirky 'bivirkninger'. Vi ser på årsakene og botene - tross alt, et problem delt, er et problem halvert!

1. Gass og burping

Hormonprogesteron er babyens beste venn, men kan føre til pinlige problemer for deg, da det slapper av i tarmene dine og bremser fordøyelsen. Sammen med økende press på magen din, er det nok av steder for gassene å bli fanget!

Bump band-hjelp: Bruk løst klær, spis små måltider og hold et matmelk for å identifisere triggere. "Mange kvinner plutselig bytter til et strengt diett av pulser og grønnsaker når de er gravid," sier jordmor Annabel Athill, fra Kensington Midwives. "Så hvis du ikke er vant til dem, introduserer du gradvis!"

2. Forstoppelse

Progesteron gir deg også opp, men jerntilskudd kan gjøre det verre.

Bump band-hjelp: «Spør apoteket om en flytende jernløsning, som absorberer bedre, og introduserer likvide supper for å få ting i bevegelse,» antyder Athill.

3. Linea Nigra

Magen din kan ligne et globuskart under graviditet med linjer, vener og misfarging av huden blir mer fremtredende. Den mørkere stripen mellom navlen og bekkenet kalles Linea Nigra, Latin for "svart linje", som utvikler seg på grunn av hudpigmenteringsendringer.

Bump band-hjelp: Linjen var alltid der, men du sannsynligvis ikke merke det, og vil falme etter arbeidskraft. "Hvis du føler deg selvbevisst, bruk tynt fuktighetskrem eller fundament for å gjøre det mindre synlig," sier Dr Sweta Rai fra British Association of Dermatologists.

4. Svette

Overflødig blodstrøm og hormoner øker kroppstemperatur og væsker.

Bump band-hjelp: Drikk mer, ta mye dusjer og bruk talkum for å holde svette områder tørre.

5. kløende eller ømme brystvorter

"Underliggende eksem, astma og høfeber forverres under graviditeten og fordi brystene blir engorged, kan de klø også," sier dr. Rai.

Bump band-hjelp: "Bruk såpesubstitutter og en dusjkrem i stedet for en gel som det er mer fuktighetsgivende," foreslår hun. Og vurder å dike de gamle Bras for noen nye undertøy, legger Athill. "Brystene vil vokse gjennom graviditeten, så det er lett å ende opp med en dårlig passende bh, som kan føre til gnid og kløe, så få regelmessige beslag."

6. Lekkende blære

Hadde noen nesten savner på vei til loo? "Det kan komme som et sjokk for å oppdage en nys eller hoste kan føre til en uventet lekkasje," sier dr. Joanna Helcké, graviditet og postnatal fitnessekspert. "Visualiser din torso som en handbag som bærer en svært dyrebar last og nederst er bekkenbunnen. Disse musklene spiller en svært viktig rolle i å holde alt i! "

Bump band-aid: "Det er et veldig stort hint at det er på tide å begynne å styrke bekkenbunnen, sier Joanna, grunnlegger av FitBumpBox, et graviditetsstøt og bekkenbunnsplan. "Sørg for at du trekker opp de riktige musklene (de du slår på for å unngå å passere vind i offentlig!) Og trene daglig med en app som NHS Squeezy."

7. hemorroider

Hovne kløende eller blødende årer rundt endetarmen oppstår fordi venene er mer avslappet.

Bump band-hjelp: De skal gå vekk når en baby kommer, men i mellomtiden, spis høyfibre mat og mye vann og unngå å stå i lange perioder.

8. Akne

Breakouts som en tenåring? "Hormonendringer er skylden, og i første og andre trimesteren forårsaker blussopptak," sier Dr Rai.

Bump band-hjelp: Mask forsiktig (ikke skrubbe) ansiktet daglig med ansiktsvask. "De som inneholder salisylsyre er gode," tilføyer hun. "Bruk en ikke-komedogen fuktighetskrem med SPF også da disse ikke tetter porene og gir solbeskyttelse."

9. rare drømmer

Med mer blodstrøm til de nederste områdene, og økt østrogen, er lystige drømmer og skummel mareritt alle en del av graviditets søvn. "En del av grunnen er behovet for å våkne ofte for å gå på toalettet, noe som forstyrrer søvnmønstre," sier Athill.

Bump band-hjelp: Ingen drømmelesning er nødvendig: nyt de sexy drømmene og ignorere de ikke så hyggelige, de vil passere i tide.

10. Økt utslipp

Med mer blodgass i kroppen, spesielt rundt livmorhalsen, kan vaginal utslipp også øke.

Bump band-hjelp: Det er alt veldig normalt, så bruk bomullsunderlag og kjøp panty liners og hold området rent og tørt, tørke fra forsiden til baksiden og unngå duftende såper. Hvis det er blod i utslippet, kan det tyde på at arbeidet er nært forestående - og søk alltid råd om det er en merkelig lukt eller utslippet er grønt eller grått.

11. Lekkende bryster

"Dine bryst begynner å forberede seg på fôring, med kolostrum produsert, veldig tidlig i svangerskapet, og i noen kvinner er det lekkasje," sier Athill.

Bump band-aid: Vurder dette som en nyttig prøvekjøring! Det er vanligvis unnoticeable, men pleieputer inne i bh kan få deg til å føle seg mer komfortabel.

12. Åreknuter

Med vekten av en voksende baby, placenta og livmor som alle veier ned på blodårene dine, og mer blodsirkulerende, må ventiler jobbe dobbelt så hardt og kan svulme opp.

Bump band-hjelp: De vil nok forsvinne etter arbeid, men hvis du har en slektshistorie, prøv kompresjonstrømper. "Få målt opp så snart du er gravid," sier Dr. Rai. "Og fortsett å bevege seg da dette vil redusere trykket på ventiler."

13. Fremspringende navle

Et ekspanderende livmor kan presse mageknappen fremover, uansett om det er en innie eller outie!

Bump band-hjelp: Ikke bekymre deg, dette kommer tilbake til normalt etter graviditeten.

14. Uønsket hårvekst

Mens graviditet sannsynligvis ikke vil gi deg hår på brystet, for noen kvinner økte androgen nivåer kan øke fuzz på ansiktet.

Bump band-hjelp: Bruk hårfjerningskrem, som er snillere enn voksing eller barbering - og ikke bekymre deg for det forårsaker overdreven hårvekst etterpå. Dette er en myte, sier dr. Rai. "Regrowth er grovere, så vi merker det mer, men det er ikke mer av det."

15. Strekkmerker

Det er tenkt at ni av ti kvinner får disse sølvfylte linjene under graviditeten, noe som skjer fordi elastin i huden strekker seg etter hvert som du får vekt.

Bump band-aid: Det er ingen kur-all løsning, men ser på vekten din (slik at den ikke kryper opp for fort), og å ta forsiktig trening kan hjelpe. Etter graviditet, hvis du vil bli kvitt dem, gir laserbehandlinger gode resultater.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar