15 Helse Myter Busted

Gamle koner har mye å svare på. Disse eldre såkalte eksperter har gitt ut råd i århundrer - men når det gjelder vår helse, er de veldig ofte brede av merket. Her er 15 måter du har blitt ledet på avvei.

Myte 1: Tyggegummi sitter ufordøyd i magen i syv år

Gum passerer uhindret gjennom fordøyelseskanalen din om noen dager. Tyggegummi er laget av tannkjøttbunn, søtningsmidler, fargestoffer og aromastoffer. Gumbasen er ganske ufordøyelig: det er en blanding av elastomerer, harpiks, fett, emulgatorer og voks, hvorav noen motstår mages fordøyelsessaft. Men din tarm holder dem bare beveger seg gjennom systemet ditt til de kommer ut den andre enden.

Myte 2: Kaldt vær forårsaker forkjølelse

Du kan gå ut uten et strøk, eller sprint naken direkte fra dusjen din til den sibirske vinterluften hvis du har lyst på det - det vil ikke gjøre det mer sannsynlig at du får en forkjølelse. Forkjølelse er forårsaket av bakterier, ikke lave temperaturer. En studie satte viruset som forårsaker forkjølelse i nesene i emner og deretter kjølt noen av disse menneskene. De var ikke mer sannsynlig å bli smittet med forkjølelse enn de som ikke var kjølige. I en annen studie rapporterte folk som hadde føttene kjølt å oppleve kalde symptomer, til tross for at de ikke hadde viruset.

Myte 3: Overdreven hatt-slit fører til skallethet

Hipsters gleder seg - dine trilbies vil ikke forlate de follicles i tatters. Denne merkelige lille myten kan sikkert ignoreres, med mindre du har enten smertelig tette hatter som riper håret bort, og / eller hatter fylt med lim.

Myte 4: Du mister de fleste kroppsvarme fra hodet ditt

Denne myten kommer sannsynligvis fra en militærstudie for 50 år siden da fag ble satt i arktiske overlevelsesdrakter minus hatt og målt for varmetap. Siden hodene deres var de eneste delene av dem som ble utsatt, det var der de mistet mest varme. Nyere studier i USA har bevist det noen En del av kroppen utsatt for elementene vil miste varme.

Myte 5: Svømmer etter å ha spist, spør etter problemer

Enhver anstrengende øvelse er vanskelig etter et stort måltid, men rykter om magekramper som fører til døden ved drukning er misvisende. Faktisk, hvis du er satt for en lang dukkert, er en pre-swim-snack et nyttig energibruk.

ANBEFALT: Fordeler med svømming

Myte 6: Du kan målrette mot fett tap

Det er intuitivt å tro at sit-ups vil sparke magefett i berøring, men det er feil. Fettet som brytes ned under trening kommer fra hele kroppen - du kan ikke bare jobbe med de kjærlighetshåndtakene.

Myte 7: "Føler forkjølelse, sulter feber"

Som menneske er det generelt lurt å spise, spesielt når kroppen din krever energien til å bekjempe sykdom av enhver stripe.

Myte 8: Å knekke knoklene gir deg leddgikt

Å klikke på leddene dine i offentligheten kan generere alle slags foraktige scowls, men er ikke den kjente fastspissen til felles smerte.

Myte 9: Du må aldri starte en treningsøkt uten å strekke seg

Varm opp, for all del, men det er ingen bevis for at statisk strekking hindrer skader. Hvis du er en løper eller en syklist, kan det til og med redusere deg. (Dynamisk strekk, derimot ...)

Myte 10: Uvasket hår er usunnt hår

Stabil på med sjampoen. Det er faktisk squeaky-rent hår som gråter ut for hjelp, ettersom du har fjernet sine naturlige oljer for å etterlate en tørr rist.

Myte 11: Den populære kinesisk-matadditivet MSG er djevelen sin egen mat, ansvarlig for nesten alle verdens sykdommer

Monosodiumglutamat er bare skyldig i å gjøre selv de mest grusomme kinesiske takeaways smaken fantastisk.

ANBEFALT: Hvor mange kalorier er det i en kinesisk takeaway?

Myte 12: Du bruker bare 10% av hjernen din

Folk har trodd de siste 100 år at mennesker bare bruker en liten brøkdel av hjernens kapasitet - men de hadde feil. Brain imaging teknologi viser at ingen områder av hjernen er helt stille eller inaktive - og fordi hver region har sin egen spesielle jobb, har du ikke råd til det å være.

Myte 13: Din urin skal være nesten klar

Vanlig visdom har det at kisse skal være klart til blekgult: noe mørkere og du er dehydrert. Det er sant at urinen blir mørkere mens du tørker ut, men ved sin typiske konsentrasjon er urinen moderat gul, som er "mørk" i forhold til retningslinjene vi er vant til, men det er faktisk fem ganger under det som er klassifisert som dehydrering. Så vanlig urin fra en sunn, godt hydrert person kan være veldig gul.

Myte 14: Du bør drikke åtte glass vann per dag

Tanken om at vi trenger 2,5 liter vann om dagen, er fra 1945 og kommer fra US Food and Nutrition Board. Det ble imidlertid lagt til at det meste av dette flytende kravet kunne komme fra mat, som nyere studier har støttet opp. Det er også en myte at hvis du føler deg tørst, er du allerede dehydrert - dette kan oppstå når konsentrasjonen av kroppens væsker stiger med så lite som 2%, godt under 5% nivået som definerer dehydrering.

Myte 15: Lesing i mørket ødelegger synet ditt

Det verste som dette vil gjøre er å forårsake midlertidig øyenstamme. Hos mennesker med forstyrrelser som forårsaker tørre øyne, førte lesing i dårlig lys til redusert blinking, noe som resulterte i redusert syn. Synet ble imidlertid forbedret når de stoppet, noe som tyder på at øynene kommer tilbake til det normale når belastningen slutter.

ANBEFALT: De største matmytene busted

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar