15 Effektive helsemessige tips

Det finnes ingen snarvei til en sunn tilstand, ingen magisk frukt som lar deg slå ditt fem-dagers mål og ingen enkeltøvelse som gir deg en riflet kroppsbygning i løpet av få minutter. Det tar tid og krefter å komme i form og holde seg i form. Men hvis du følger disse tipsene, kan du høste fordelene (for de er legion) med litt mindre kamp.

1. Prep for suksess

Den raske sporet til et bedre kosthold er funnet ved å bruke helgene dine klokt. Bruk ekstra tid du har på lørdag og søndag for å lage store grupper med sunne måltider som du kan dele opp for å dekke minst et par midtuke lunsjer og middager, og unngå kostholdsfarer for takeaways og måltidspakker.

2. Bland opp øvelsen

Variety er - cliché alert! - Livets krydder, og mange idretter og aktiviteter støtter hverandre på måter du ikke skjønner før du prøver det. For eksempel vil styrketrening for beina og kjerne gjøre deg til en bedre løper, mens de som er avhengige av håndkledninger, vil finne Pilates arbeidet med muskler de aldri hadde vurdert.

3. Juster mål på sporere

Hvis du investerer i en treningssporing, må du ikke bare lene seg tilbake og anta at etter de forhåndsinnstilte målene får du deg til å ære. Juster trinnene, aktive minutter og kalorimål regelmessig for å bygge videre på fremdriften din, eller gjør dem mer realistiske hvis du aldri kommer nær og har begynt å ignorere dem. Hvis du ikke engasjerer deg med din fitnessteknologi, vil du raskt kaste den bort.

4. Legg til i korte utbrudd av aktivitet

Det er den eldste hurtige treningsretten i boken: Ta trappene ikke rulletrappen, eller ta av bussen, stopp tidlig og gå. Enhver aktivitet er god aktivitet, og vil bare oppfordre deg til å gjøre mer. Og hvis du virkelig vil opp med ante, prøv å sprette opp trappene (trygt nå) hver gang du tar dem - en fersk studie har funnet ut at korte utbrudd av høy intensitet trappklatring kan gjøre en betydelig forskjell for kardiorespiratorisk kondisjon.

5. Hold tabs på ditt visceralt fett

Du kan være tynn på utsiden (minst dine armer og ben), men fett på innsiden. Visceral fett er den typen som bygger opp rundt organene og ofte resulterer i en pottemage. Det er knyttet til hjertesykdom, flere kreftformer og type 2 diabetes. Kontroller midje-til-høydeforholdet (WtHR) for å se om du er i fare. Ta et stykke snor og bruk det til å måle høyden, og halver den deretter. Hvis den ikke passer rundt midjen, få trening - visceralt fett er den første typen å gå når du begynner å trene.

6. Vær vennlig med resten av dagen

Når du starter på et treningsspark, er det fristende å trene hver dag mens motivasjonen er høy. Dette er et dårlig trekk, og en som vil se din entusiasme brenne ut i løpet av få uker, fordi du alltid er knackered og ikke vil se de enorme forbedringene du forventer for Herculean innsats. Hvorfor? Du gir ikke musklene din tid de trenger for å gjenopprette og vokse.

7. Opp intensiteten hvis du er kort på gang

Offisielle NHS-retningslinjer fremmer fortsatt 150 minutters moderat aktivitet per uke minimum, men tilbyr nå et alternativ på 75 minutters kraftig aktivitet i uken. Det kjører eller singler tennis, for eksempel, i stedet for å sykle eller gå, som regner som moderat. Du kan også blande de to, så 60 minutter med kraftig cardio pluss 30 av moderate vil se deg hjemme. Husk at retningslinjene også krever styrkeøvelser på to eller flere dager i uken sammen med din aerobic aktivitet.

8. Ta dine Niggles Seriøst

Ingenting springer ut et helsespark så raskt som skade, og mange alvorlige baner vil starte ut som milde niggles du tror det er OK å presse gjennom. Lette tilbake i noen dager er bedre enn å bli lagt opp i noen måneder. Hvis du har et presserende ønske om å treffe treningsstudioet, må du målrette en annen del av kroppen fra den som plager deg.

9. Bland opp din frukt og veg

Å spise minst fem porsjoner frukt og grønnsaker om dagen bør være på hjørnesteinen i din sunne diettplan. Det som ikke er klokt, kommer i en rusk og spiser de samme fem hver dag, fordi forskjellige typer frukt og grønnsaker inneholder forskjellige vitaminer og mineraler. En god måte å variere fem-en-dagene på er å spise forskjellige farger, da fargen er en anstendig indikasjon på næringsstoffene de inneholder.

10. Ikke undervurder søvn

Det er en tendens til at folk som sover svært lite, kan skryte av det, som om det er en indikasjon på deres forpliktelse til livet. Å få hele sju til åtte timer er imidlertid viktig for en sunn livsstil, da det gir energi til treningen og til og med påvirker kostholdsvalgene - en 2016 studie fant at på dagen etter en natt med begrenset søvn spiste folk en ekstra 385 kalorier i gjennomsnitt. Du snooze ikke, du mister.

11. Øk din kadence på kjørene dine

Hvis du konsekvent plukker opp skader når du kjører, er en endring det absolutt verdt å prøve å øke hastigheten på skritt per minutt (din kadence). Hvis du strever over, og dermed tar færre trinn, legger du ekstra press på knær og hofteledd. Prøv å ta flere skritt, noe som betyr at føttene vil lande mer under kroppen din, og redusere effekten på leddene dine.

12. Prøv sport tre ganger før du forlater dem

Første gang du prøver en øvelse er det veldig vanskelig, men minst ganske roman. Den andre gangen er nyheten borte, og det er fortsatt vanskelig, noe som fører til fristelsen til å slutte. Prøv det minst en gang siden, som den tredje gangen er sjarmen - når en sport eller trening begynner å bli så hyggelig som det er tøft.

1. 3.Count Reps Backwards

Dette er et enkelt mentalt knep som kan gjøre motstandsøvelser, vekt eller kroppsvekt, litt enklere. Å telle ned reps betyr da det virkelig gjør deg vondt i 3,2,1-fasen, som føles nærmere slutten enn 8,9,10 eller hva som helst du målretter for. Det vant, jobber for alle, men det er verdt et forsøk.

14. Få full bruk av gatemøbler

Å utøve utendørs er en fin måte å sikre at du får din D-vitamin (hvis det er solfylt), så vel som en god trening, og det trenger ikke å være alt cardio. I tillegg til treningsmaskiner som kuller mange parker, kan du nesten alltid finne en stolpe eller en kant for opptrekk, eller en benk eller vegg for å gjøre dips på. Sjeldnere godbiter kan til og med inkludere kjeder som kan brukes som ersatz TRX-tau.

15. Registrer dine statistikker

Ingenting bygger motivasjon så effektivt som å se tegn på forbedring, så sørg for at du holder noen form for registrering av aktiviteten din. Det kan være så enkelt som å notere rekord fem-rep maks eller raskeste 5K-tid, ved hjelp av en av de mange gode treningsappene som er tilgjengelige eller gammeldags penn og papir.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar