13 Helsevernmidler Vi kan ikke tro egentlig eksisterte

Tro det eller ei, det var en tid da heroin ble ansett som en strålende og effektiv hostemedisin, så oppkalt fordi den fikk deg til å føle heroisk. Dabs av kokain kan brukes til å dumme barnets tannverk, arsenik kunne rette effekten av dine seksuelle indiscretions og sigaretter gjorde at du ser sexy ut mens du herder dine respiratoriske problemer. Les videre for å finne ut hvilke andre utfordrende helsepåstander som ble gjort av 13 produkter som viste seg å være veldig, veldig dårlige for deg ...

1. Sigaretter

Sigaretter, nå beryktet for å fargelegge tennene dine og dramatisk øke kreftopsjonene dine, ble først solgt av en mann som heter Washington Duke, som peddled pre-rolled røyker til borgerkrigen soldater fra sin gård i North Carolina i 1865. I første halvdel av 20. århundre ble cigs sett på som en kur for astma, ofte godkjent av leger, og ble fremmet av de store stjernene av tiden: filmstjerner John Wayne og Betty Grable - begge døde av lungekreft - og tegneseriefigur Fred Flintstone. Vitenskapen leverte endelig det uunngåelige halsslaget i 1965 da den påviste forbindelsen mellom røyking og lungekreft betydde at tobakksindustrien var juridisk bundet til å inkludere en helsesikkerhet. Washington Hertes suksess som tobakksekspert førte imidlertid til etableringen av Duke University.

2. parasitter

Takket være voksende utdanning, og den naturlige utviklingen av det menneskelige sinn, vet vi nå at den beste måten å diett er å spise fornuftig og gjøre litt mosjon. Men så nylig som på 1950-tallet var folk kjent for bevisst å mate seg båndmaskene i håp om at de skumle små parasittene, som spiser ut på fordøyelseskanaler, ville bidra til å opprettholde en svømmekrok-vennlig kropp. Til slutt ble enkelte appetittundertrykkende stoffer vist å være skadelige og vanedannende, og ble kun reseptbelagte. Brokkoli, derimot, er fortsatt allment tilgjengelig.

3. Opium

Ønsker du å lindre smerte og irritasjon? Føler du nervøs? Fikk en sykelig irritabilitet i kropp og sinn? Hvis dette var på midten av 1800-tallet, ville du bare nå for Dr McMunns Elixir of Opium, og du ville være akkurat som regn på kort tid. Og du kunne også være hekta på opium, som hadde gitt med en hånd og tok bort med omtrent ti andre siden først referert i 3400 f.Kr. I det viktorianske samfunnet ble det ofte brukt til å behandle kvinnelige pasienter som følte seg woozy eller litt nede, og det var en favoritt av Sir Arthur Conan Doyles berømte, fiktive sleuth og bærer av interessante frokkjakker, Sherlock Holmes. Når dens krefter om herdende depresjon ble funnet å være falske - de faktisk gjorde det verre - dets medisinske popularitet ble avvist.

4. Arsen

Et komplekst, ubesluttsomt element, arsen ble angivelig brukt av keiser Nero til av sin brorbror Britannicus, så av mange profesjonelle forgiftere gjennom århundrene - fordi det var nesten uoppdagelig, var det ideelt for å myrde mennesker. Dens popularitet steg til det punktet hvor det ble ansett som effektivt nok til å behandle malaria og sovesyke i form av Fowler's Solution, oppfunnet av den britiske legen Thomas Fowler i 1786. Løsningen strekte sin glødende legitimasjon for å skryte av en behandling for astma , eksem, halsbrann og noen kreft, og brukes fremdeles i dag som medisinsk behandling i noen tilfeller - heldigvis bare i små, ikke-morderiske doser.

5. Elektrisitet

Det er trygt å si at elektrisitet er nå veldig mye vår venn: det varmer våre hjem, kokker våre vannkoker og lyser våre lys. Men i en periode på 1900-tallet ble det gitt en enda høyere stilling som helbredet av erektil dysfunksjon i form av Dr Sands Electric Belt og Suspensory for Swak Men - som brukte elektriske jolter å røre lendene og kurere deres "nervesvikt" . Det har siden blitt anerkjent at pisking av din kjole for å avdekke at et elektrisk belte festet til dine private deler kan faktisk resultere i kvinnelig ekvivalent av erektil dysfunksjon for partneren din.

6. Bly

Bly var et veldig populært metall, og ble funnet over alt - i smykker, matemballasje, rør, små fantasifigurer og, mest beryktet, i maling, som ble markedsført som et flott leketøy for barn å leke med mens de ventet på at TV skulle oppfunnes. Malingen hadde en søt smak som virkelig snakket med spedbarns smørknopper, derfor hvorfor så mange av de fattige små middene ble rammet av blyforgiftning. Folkeforbundet med rette utelukket blybasert maling i 1922.

7. Heroin

Den tyske kjemikeren Heinrich Dreser fra narkotikabyrået Bayer fortjener noen takknemlighet for å oppfatte aspirin, som har behandlet hodepine og feber i årevis. Men han oppfant også heroin, som nesten drepte Zammo i Grange Hill og Bubbles in The Wire. Det ble introdusert som en hostemedisin og smertestillende middel i 1890-tallet, med en ekstra fordel - ifølge Dreser - at det ikke var vaneformende. Det var til begynnelsen av det 20. århundre, da brukerne begynte å plyndre skrapmetall for å finansiere deres avhengighet - derav begrepet "junkie" - og i 1913 dro selskapet selskapet sitt storslåtte produkt fra markedet.

8. Kokain

I en enormt ironisk vri ble kokain brukt i flassbehandling frem til tidlig på 1900-tallet, og det var også et kjent middel for tannpine blant barn og deres plutselig kablede foreldre.En amerikansk reklame insisterte på at Cocaine Tannpine Drops (tilgjengelig for bare 15 cent) var en "Instantaneous Cure!" - antagelig for eventuelle ydmyke problemer du måtte ha. Kokain begynte å vises i mange produkter, men ble raskt avviklet på 1920-tallet da langsiktige brukere begynte å vise tegn på ekstrem arroganse og dårlig psykisk helse.

9. Donuts

Brainchild of The Donut Corp of America i 1941 lovet vitamin Donuts "PEP og VIGOR", takket være "25 enheter av vitamin B1" for å møte behovene til mennesker i krigstid. De ville ha borte med det også, var det ikke for de unblinking ansikter de møtte i War Food Administration.

10. Asbest

Som så mange ting som virker for gode til å være sanne, viste asbest - som var flott for isolasjon - å vise seg å være et enda surreptittisk angrep på menneskelivet. Når den først rullet inn i byen på 1800-tallet, spunnet i en metode som ligner på bomull, var det alt raseri på motekretsen (som helt ELSKER nye materialer) før det til slutt fant en nisjepolerende skole, hjem og steder for tilbedelse. Men bare en grusom Gud ville støtte et slikt farlig produkt, som skjedde for å utløse absolutt ødeleggelse på lungene med dødelige konsekvenser. Det ble til slutt utgitt som en fare i 1960-årene, og folk kjørte i utgangspunktet opp til sine loft i en blind panikk de neste 20 årene.

11. Fizzy drinker

I dag har babyer tre grunnleggende væskealternativer: brystmelk, formel og vanlig kjedelig vann. Det er en no-frills situasjon som 7Up forsøkte å avhjelpe på 50-tallet med bilder av nyfødte downing fizzy pop med en tagline reading "Ingenting gjør det som Seven-Up!" Det forsøkte til og med å koke alkoholfrie cocktailer, blande deres drikke med melk for å gjøre det enda mer barnevennlig. Heldigvis så fikk noen endelig mening og den flautende kampanjen ble sendt til ad himmelen.

12. Meth

Etterpå vet vi at for mye meth vil hyperalder ansiktet ditt, slik at du ser ikke i motsetning til en mummifisert Mother Teresa. Det er et grusomt, rastløs stoff som først oppdaget rundt 1887 da en japansk boffin oppdaget en kjemikalie som ligner adrenalin mens han leir i laboratoriet. I midten av 1900-tallet ble det markedsført som Norodin, med løftet om å lindre mild depresjon med null konsekvenser. Det ble populært blant folk som ønsker å øke sine energinivåer og holde seg våken, men som det skjedde, var det massive bivirkninger, inkludert søvnløshet, hjerteinfarkt, enda større anfall av depresjon og nevnte stygghet. Derfor er Norodin ikke lenger tilgjengelig på "Narkotika" -gangen ved din lokale kjemiker.

13. Morfin

Morfin - oppkalt etter Morpheus, den greske gud av drømmer - handler kun i faglige miljøer blant dem som vet hvordan de skal bruke ting riktig. Inntil 1930 kan du likevel nippe til lokale kjemikere i Storbritannia og ta en flaske fru Winslows beroligende sirup, fullpakket med ren morfin, til å bruke som en kur for barn til barn. Eller bare ta deg selv, ingen spørsmål. Til slutt ble det ansett som et vaneformende legemiddel som ikke hadde plass i smårollesirkler - eller samfunnet generelt - og det ble erklært ulovlig, til tross for å bli ansett som en ganske anstendig behandling for "kvinnelig hysteri". Uansett hva det er.

Denne artikkelen vises i det siste nummeret av Coach magazine. For å finne ut hvor du kan få din kopi, klikk her.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar