12 vinterferier over og utover gjennomsnittlig skiferie

Skiing - fantastisk. Men ikke late som det ikke har vært meditasjoner på taubanen eller når du ser på chalet din når du har lurt på, "men er det ikke mer?" Ja, det er det! Skiindustrien leverer nå spenning for hvert budsjett, men andre entreprenører møter etter hvert etterspørselen etter ny vintersport og aktiviteter. Noen er ferielengde, andre legger til variasjon innenfor en vinterferie. Her Trener presenterer et dusin av de beste.

1. Snø kiting i Italia

Dette er en perfekt pause for snowboarderen som leter etter den friske utfordringen, men noen forventer å trekke ut uvanlige sprang i James Bonds stil den første morgenen - forberede seg på å oppleve litt frustrasjon, da dette skal ta litt arbeid. Snøkiting er ikke så forskjellig fra vindsurfing: du står på et brett, holder på for kjære liv og håper effektivt at Mother Nature gir deg en vindende vindstråle. Men selv om hun gjør det, må du ikke forventer for mye luft-tid med en gang. Snowkiting senteret er basert i Vetan, nær Aosta, og et fem-dagers opphold med dem inkluderer et treningsprogram på tre dager, slik at du til slutt vil være relativt dyktig, og det er litt nærmere å være den neste Bond. Som Q pleide å si, "Vær tålmodig, 007."

Du kan kjøre fra London på mindre enn 12 timer. Fly: London til Milano fra £ 86 (British Airways). Tre-dagers kurset koster £ 220; uk.snowkitingcentre.com

2. Langdistanse skating i Sverige

Den største ulempen til langdistanse skating - spesielt et sted som pittoresk og rolig som Sverige - er at det er svært lite sannsynlig at du noen gang kommer tilbake til din lokale rink. Det er litt som når vennen din vrikker deg både et VIP-pass til en musikkfestival, gratis bar og alt, og deretter det neste året prøver du å slumpe den igjen. Den magiske er borte. Svensk firma ICEguide gjør turer på naturlig is rundt Stockholm og passer til alle nivåer. Skøyter er ikke for vanskelig (så lenge du ikke prøver en trippel Salchow); Du er effektivt borstet føttene dine fremover, den ene etter den andre. Og i motsetning til din lokale rink, er det ikke hundrevis av andre folk å vurdere.

Turene varierer fra rundt fem timer til tre dager, med hotellstopp på veien. Det er en sjanse for grupper av venner å skate på tvers av naturlig is mot bakgrunnen av hauntingly vakre Stockholm. Og etter tre dager på isen vil du sove bedre enn du ville på en festival.

Fra £ 750 i tre dager. Fly fra £ 120 med British Airways; iceguide.se

3. Renning av reinen i Alaska

Hva skal du gjøre på lørdag 4. mars? En tur til Ikea? Muligens å se på TV? Knock disse alternativene i en cocked hat med en tur til Alaska for den årlige Running of the Reindeer. Det her er strengt på moro, ikke fitness. Men hvis du ønsker å ta del, er kjørere tildelt et av fire lag - og du må rive ut reinen rundt gatene i Anchorage. Og det er snøaktig. Dette er besluttet på å ta Usain Bolt på en løpebane: selv om du vinner, vil ingen tro på deg.

Entry er £ 22.50 og inkluderer en T-skjorte. Fly fra £ 685 med WestJet, London til Anchorage. bit.ly/runningreindeeralaska

4. Fett å sykle Grand Canyon i Amerika

Også i kategorien "noe å gjøre hvis du tilfeldigvis er der", dessverre, betyr dette ikke at du har på seg Eddie Murphy-stil-drakter mens du nyter et sted med sykling. Det eneste som er klumpete er dekkene på en sykkel - spesielt designet for lavt trykk. Det ikoniske amerikanske landemerket ser veldig annerledes ut i snø, og så lenge du er i rimelig anstendig form (turer rundt tre timer), er det en fin måte å se en av de flotteste severdighetene på planeten.

Fat Bike Winter Tours er £ 38. Fly er rundt 630 £ (fra London Heathrow til Las Vegas med British Airways); bit.ly/fatbikinggrandcanyon

ANBEFALT: Trener Tråper fett sykling i Sveits

5. Skiskyting i Østerrike

Denne vinter-olympiske sporten, som kombinerer langrenn med å skyte et rifle på et mål, har lenge vært en toppskraper for mange, inkludert den store Jerry Seinfeld. "Hvor mange alpine snipers er i dette?" Spør komikeren. "For meg er det som å kombinere svømming og ... kvele en fyr, hvorfor har vi ikke det? Det gir meg helt så mye mening. "

Dette er rettet mot dem i anstendig tilstand som har lyst på en ny utendørs aktivitet. Tross alt kan tanken på å ta sikte på et rifle mens det ligger ut, kanskje høres ut som en god unnskyldning for å legge seg ned etter en skummel ski, men konsentrasjonsnivåene som kreves ville gjøre en sjakk grand master rødme.

St Michael im Lungau er hjemsted for Marc Meyer - 2002 Olympian og tre-time østerriksk mester - og hans lag; de vil lede deg over en alpinbane og imøtekomme alle nivåer, noe som betyr at nybegynnere er velkomne, før de gradvis blir gode nok til å rive Mr Seinfeld.

Du kan kjøre fra London på mindre enn 15 timer. Fly: London til Salzburg, fra £ 40 med RyanAir. £ 25 for skiskytterleir (inkluderer instruksjon, leie og konkurranse); bit.ly/biathlonaustria

6. Isklatring i Sveits

Isklatring er ganske mye som det høres ut - du klatrer opp is, som kan være en frossen foss eller sub-null nedbør på isete fjellsidene."Hvis Sylvester Stallone gjorde dette ser vanskelig ut i Cliffhanger," kan du tenke, "da hvilken sjanse har jeg?" Selv om dette kan være en av de mer farlige vinterjaktene [det er øyeblikk hvor du faktisk går og drar din egen kroppsvekt opp is], er det et inngangsalternativ med mindre utfordrende klatrer. Men i motsetning til, si, hundesleder, er dette ikke for lænestolamatører og krever innendørs klatring, kjernestyrke og utholdenhet i kalvemuskler, håndledd og skuldre. Swiss Alpine Guides tilbyr kurs i Interlaken som er egnet for nybegynnere.

Swiss Alpine Guides kurs koster fra £ 157 per dag (overføringer til / fra hotellet inkludert). Fly begynner på rundt £ 175 fra London til Zürich med Swissair; bit.ly/iceclimbingswitzerland

7. Hundespann i Finland

Hvis du noen gang har stilt spørsmål om din sunnhet mens du plukker opp hundens rot, eller lurte på hvem som virkelig har ansvaret når du har fått på nytt din favoritte lenestol fordi kjæledyret tok en ny glans til det, så er hundesledde virkelig paybacktid.

Lykke til med å prøve å ikke bli forelsket etter å ha tilbrakt en dag med disse helt bemerkelsesverdige huskiene, som ser ut til å ikke ha noe mer enn å dra baksiden over snøen. Vær advart: Hvis du er den typen som ikke liker støt og blåmerker, bør du unngå det. Men det er virkelig en del av glede. Beklager, barn: Julemannen er nå den nest beste å komme fra Lappland.

Fra £ 1.208 per person for en tre-, fire- eller syv-overnatting i desember til mars, inkludert fly og andre aktiviteter; bit.ly/dogssleddingfinland

8. Sledging i Tyskland

Er det noe i livet som er mer morsomt og spennende enn sledging? Nei. Så i stedet for å vente på den ene dagen om fem år som Primrose Hill er åpen for forretninger, ta det hele med å slede og bygge en hel ferie rundt den. Feldberger Hof i Schwarzwald vert for en rekke forskjellige slede og akebaner for å bringe ut den store gutten i deg (eller, faktisk, nyt med dine egentlige barn).

Husk tilbake på dagen da, hvis du bodde på sleden din for mer enn si 30 meter, og du trodde du kunne slå pro? Den Rodelbahn am Seebuck kjøre er en kul 2km - lenge nok til å drømme om olympiske medaljer og superhero anerkjennelse.

Fly fra London til Zürich begynner på rundt £ 175 (Swissair) med overføringer fra £ 45; bit.ly/sledginggermany

ANBEFALT: Isdykning i Frankrike - "I motsetning til alt jeg noensinne har opplevd"

9. Bobsleigh i Canada

Sikker, Kule Runnings er en flott film. Og ja, John Candy og det jamaicanske laget sørget for at du var dabbing øynene dine som kreditter rullet. Men nå kan du faktisk gjøre den virkelige tingen og ri en bobsleigh.

Vent på det: ved 75mph. På is. Hvis du nå er i nærheten av å gråte av en annen grunn, bør du være: dette høres helt skremmende ut. Adrenalin-junkier, forbereder seg på å salivere: På Whistler Sliding Centre kan du ri en bobsled - med en utdannet pilot ved roret - på en del av Vinter-OL 2010 for å lage en opplevelse du snakker om for resten av livet ditt.

Hvis du anser deg selv atletisk, kan Whistler Center også rekruttere leirer, så vet du, Cool Runnings 2 Skriver ikke seg selv.

Fra £ 130 (pluss skatt) for en bobsleigh tur med pilot. Flybilletter er rundt £ 706 med Air Canada (London til Vancouver); whistlersportlegacies.com

ANBEFALT: Flere steder til Bobsleigh

10. Snørør i Japan

Ordet "Tube" har visse konnotasjoner hvis du har bodd i, eller bare besøkt, London. Faktisk, selv å tenke på Tube kan gjøre en liten del av deg føler deg ganske blå akkurat nå, og hvem vil det? Cheer deg opp med en tur til den gledeformede Hanazono Adventure Park. Folkene i Hanazono har skapt en park utelukkende med det formål å snurre over snø på et spesielt bygget rør. Snow tube økter varer i en time, med en "magisk teppe" installert for å ta deg tilbake til toppen for å kutte ut stresset med å gå. Hanazono er også bemerkelsesverdig for at du kan leie et helt fjell (Weisshorn) for deg og 11 venner å stå på ski på.

En 60-minutters økt koster £ 19. Fly starter på £ 621 fra London til Sapporo (Lufthansa); bit.ly/snowtubingjapan

11. Skijoring i Frankrike

Dette høres ut som om noen bare gjorde en sport på toppen av hodet: "Er, langrenn mens du er, erm, dratt av en hund eller en hest?" Men skijoring er faktisk en ting. Dessuten trenger alt du trenger, anstendig balanse og noen tykke klær. På Samoëns i Frankrike kan du gå skijoring, hvor de foretrekker hester ("Ikke Robert Falcon Scott?" Ja, men det var i den brutale Antarktis, i stedet for de raffinerte franske Alpene), med turer på en time. Kanskje en for et par å nyte som en del av en weekendferie.

£ 32 for en time skijoring. Fly fra £ 84 (London til Genève med British Airways); bit.ly/skijoringfrance

12. Vintervandring / Snesko i Romania

I vintage Disney-tegneserier var snøsko ikke noe mer enn et par tennisrackete festet til Goofy's føtter. Tider har forandret seg, men ideen er den samme: Sneskoene fordeler jevnt og jevnt, og gjør dermed snøbrett mulig. Exodus er vert for ulike vinter- og sneskovandringer, ideell for turister eller ramblere som ønsker å bytte scene, med en tur til Transylvania, en vinterlig vri på det gotiske hotspot.Er tanken på å se Bran Castle - hjemmet til Dracula - nok til å sende en rive ned i ryggraden? Tenk deg å gjøre det i løpet av den dårlige midtveien. Når nerverne har blitt ristet fra det, kan du også følge bjørn og ulvspor. Sov godt.

Åtte dager inkludert flyreiser fra £ 999; bit.ly/snowshoeingromania

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar