12 uker gammel baby utvikling

Hva kan du forvente når babyen din er 12 uker gammel?

Gratulerer, du har en tre måneder gammel baby på hendene dine! Vi kan satse på at de siste 12 ukene har fløyet, med babyen din utvikler sakte liten personlighet og møter noen nye milepæler. Denne uken, pass opp for en annen vekstspurt og flere immuniseringer. Ikke bekymre deg, her er svarene på alle dine spørsmål om denne viktige uken ...

Hvordan skal en 12 uker gammel baby utvikle seg fysisk?

Ved tre måneder gammel har babyen din vokst om en tomme per måned til totalt tre inches siden de ble født! De har også sikkert fått omtrent tre pund, selv om det varierer fra baby til baby.

Du vil nok være i for en annen vekstspurt denne uken, noe som betyr crankiness, rastløshet og mating mer.

Som deres lille kropp fyller ut og retter seg opp, vil du legge merke til at babyen din får mer muskelkontroll og deres bevegelser er mindre tunge. Det er sannsynlig at de selv vil presse opp når de ligger på magen nå. Hvis de trenger forbedring her, prøv å legge ned med dem når de spiller og oppfordrer dem til å slå opp på deg. Tilbring noen få minutter hver spilletid på magen med dem, og bygg deretter opp til 15-20 minutter.

Hvordan skal en 12 uker gammel baby utvikle seg kognitivt?

Med bevegelsene deres blir mer kontrollert, begynner babyen å forstå årsak og virkning. De vil begynne å innse at sparker og puncher ting, eller griper til leker, betyr at de beveger seg.

Uke 12 er en god uke for å forbedre babyens følelse av kontakt med mer hud til hudkontakt. Prøv baby massasje, det øker også liming og kan hjelpe deres fordøyelsessystem.

Hva skal du ha en 12-årig baby?

Det er den tiden igjen, babyens andre immuniseringsavtale skal skje rundt denne uken. Sjekk ut vårt råd hvis du er nervøs for hvordan du skal holde babyen rolig i løpet av sine jabs.

Ved første avtale fikk de sin første dose av 5-i-1-injeksjonen mot difteri, tetanus, kikhoste, polio og Hib (hemophilus influensa type B). 12-ukers immunisering gir babyen din en ny dose av denne injeksjonen, pluss en annen dose av Rotavirus-vaksinen (en væske droppet rett inn i munnen). Du kan forvente en meningitt C-vaksine, men takket være suksessen til immuniseringsprogrammet her i Storbritannia ble denne jab avviklet i juli 2016.

Hvor mye skal en 12 uker gammel baby sove?

På 12 uker, er babyen din sannsynlig å sove rundt 12 timer om natten, oppdelt av to strømmer. Deres dagtimer vil variere i lengde, men de vil vanligvis ha minst tre. Det er viktig for babyer å fortsette å lurte om dagen; Ikke bare vil dette hjelpe babyen til å sove godt om natten, det er bra for hjernens utvikling.

Barnesøvn er et problem for mange nye foreldre, og det kan ta deg en stund å få den lille en til en rutine. Ta en titt på disse artiklene som kan hjelpe deg med å svare på noen av dine spørsmål:

7 måter å øke babyens søvnhormon

Slik forstår du babyens søvnmønstre

Hvor mye skal en 12 uker gammel baby spise?

Nå som babyen din blir en ekspert i fôring, vil de fullføre mye raskere, noen ganger på så lite som 5-10 minutter. I løpet av de neste ukene kan babyen din begynne å bli distrahert under fødselen, dette vil peak på rundt fire måneder gammel. Mens babyen din vil sove bedre gjennom natten, vil de fortsatt våkne opp et par ganger for nattfeeder.

Når det gjelder formelle matte babyer, trenger de fortsatt rundt 150-200 ml per kilo kroppsvekt, selv om dette vil redusere i løpet av de neste ukene. Hvis du ammer, kjenner babyen din fortsatt best, så følg ledelsen. Ikke bekymre deg for mye om hvor mye eller hvor mange fôringer du har, så lenge babyen din er en sunn vekt. Hvis du er bekymret for babyens vekt eller matningsmønster, er det best å bestille en avtale med legen din.

Hvor mye skal en 12 uker gammel baby være på pooing?

I løpet av de siste 12 ukene har du sikkert sett alle slags bleie tenkelige, og blekkkontrollen slutter ikke ennå! Når det gjelder babypoo, er det normalt variert spekter av sperre - babyen din kan være pooing etter hvert fôr eller en gang i løpet av få dager. Så lenge babyen din ikke har vondt mens du fyller bleien, er alt bra. Hvis de virker ubehagelige, kan de være forstoppet og må se lege.

Mer bekymret for fargen, størrelsen på konsistensen av nåtiden inne i blæren? Ta en titt på vårt fargekart for babypoeng for å se hva som er normalt i denne alderen.

Milepæler av en 12 uker gammel baby

Bosette seg: Barnet ditt er endelig vant til å være ute i verden. De kan utvikle seg fysisk og kognitivt hver dag, men forhåpentligvis vil din lille begynne å bosette seg i deres rutine og forstå verden rundt dem. Det betyr at gråt, rastløshet og ubehag har en tendens til å slå seg ned nå.

Fjerde Trimester feiringer: Den passende navnet fjerde trimester er en av de vanskeligste tingene å tilpasse seg til for alle foreldre. De første 6 til 12 ukene har sannsynligvis tatt en stor avgift på deg, så det er på tide å feire å gjøre det gjennom søvnløse netter. Pass på at du og partneren din gir deg litt tid alene, du fortjener begge!

Årsak og virkning: Som vi sa tidligere, er årsak og virkning muligens den største milepælen din baby vil nå denne uken. Det kan du legge merke til når de leker med lekene sine, og de vil konsentrere seg enda mer som leketøyet beveger seg. Det er babyen din som skjønner at de faktisk kan få ting til å skje med sine små lemmer!

Hvordan kan du hjelpe babyen din å utvikle seg i måned tre?

Som babyen din begynner å gjøre noen store fremskritt i sin fysiske og kognitive utvikling, er det viktig å hjelpe dem med litt. Heldigvis for deg kommer dette i form av spill. Mage tid er viktig, og du bør prøve å øke mengden tid babyen bruker på magen hver dag. Det er også en fin tid å leke med håndleddsratler og støyende leker, selv om babyen ikke likte dem for noen uker siden - disse lekene hjelper babyens hånd-øye koordinasjon og muskelkontroll. Velg en lystfarget rattle for å engasjere seg også, og se etter hvordan de reagerer når de gjør rattlinglyden.

Noe du kan begynne å gjøre denne uken, leser til babyen din. Ikke bare vil det slappe av babyen din for å høre stemmen din, det vil hjelpe dem å forstå rytmen og intonasjonen av språket. Prøv å legge historietid inn i bedtime rutinen, jo raskere du introduserer lesing jo bedre.

Hvilke problemer burde foreldrene til en 12 uker gammel baby være oppmerksom på?

skjeling: I de første ukene av babyens liv, som øynene utviklet seg og 3D-visjonen forbedret, så merket du sannsynligvis et lite skudd med all den innsatsen det tok å fokusere. Men ved 12 uker gamle, hvis barnet ditt fortsatt er skutt, er det verdt å heve dette hos legen din for å sikre at det ikke er et visjonsproblem.

Flat Head Syndrome: Hvis du er baby, liker ikke mage tid, eller de bruker mye tid på ryggen, må du passe på et flatt sted på baksiden av hodet. Dette kan administreres enkelt, og kalles Flat Head Syndrome.

Voksesmerter: Til tross for at barnet ditt endelig har lagt seg ned, er det også normalt at noen babyer blir mer crankier med deres tre måneders vekstspurt. Alt som vokser tar sin toll, og de kan bli rastløse og gråte mer. Bare vet at det er alt normalt, og vil avta når de er vekstspurt kommer til en slutt.

Postnatal Depresjon: Postnatal Depresjon kan oppstå når som helst i det første året av babyens liv. Er du overveldet av skyld eller følelser av feil? Føler du at alt kan gå galt, og det er all feilen din? Du vil kanskje besøke legen din og snakke om muligheten for postnatal depresjon. Med en av ti kvinner som arbeider med det, er du definitivt ikke alene.

Ta meg tilbake til uke 11
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar