12 Shopping triks som vil hjelpe deg å miste vekt

Innholdsfortegnelse:

12 Shopping triks som vil hjelpe deg å miste vekt - øVELSER 2023
12 Shopping triks som vil hjelpe deg å miste vekt - øVELSER 2023
Anonim

1. Tune ut

Mange supermarkeder spiller musikk med en rytme som er tregere enn den gjennomsnittlige hjerterytmen, og ifølge en studie publisert i Journal of Marketing - som gjør at du bruker lenger i butikken og bruker opptil 30% mer på mat trenger du ikke nødvendigvis . Løsningen? Et sett med øretelefoner og spillelisten din.

Spotify beste spillelister å motivere deg

2. Bulk-buy med omhu

"Hvis du bytter fra å kjøpe en seks pakke brusende drikker hver uke til en 12-pakning i et forsøk på å spare penger, vil du sannsynligvis begynne å drikke 12 bokser i uken, sier næringsdoktor Dr. Lisa Young, forfatter av The Portion Teller Planlegg (portionteller.com). 'Ikke bare sparer du penger, du overtar og drikker også. Hvis du er bulkkjøp, hold deg til husholdningsvarer som toalettrull eller tørre matvarer som tinned veg og unngå alt du vil bli fristet til å binge på. '

3. Fjern fristelsen

Supermarkeder vil bevisst forsøke å forføre deg til å lage usunn impuls kjøper med strategisk plassert "gondol" kampanjer på slutten av gangene og konfektur-pakket "gyldne soner" ved siden av tyrene. Sørg for å unngå fristelser ved å handle online. En forbrukerstudie fra eDigital Research fant at 29% av kundene gjorde impuls kjøp i butikken, sammenlignet med bare 7% på nettet.

Det vi tror er de beste online måltidstjenestene

4. Kjøp kjedelig mat først

"Supermarkeder plasserer med vilje lyse farger og grønnsaker i nærheten av forsiden av butikken for å gi deg et godt humør og gjøre deg mer sannsynlig å bruke penger, sier Phil Lempert, redaktør for supermarketguru.com. 'De har også behagelig luktende blomster og bakevarer nær inngangen for å aktivere spyttkjertlene, noe som gjør at du er mer sannsynlig å avvike fra handlelisten din.' For å unngå denne fellen, gå rett til de "kjedelige" gangene med hermetikk , og gå til forsiden av butikken sist. På dette punktet vil du være ivrig etter å forlate og mindre lett distrahert - pluss å sette frisk frukt og veg i vognen betyr at det vil være mindre sannsynlig å bli squashed av resten av handelen.

5. Sjekk etter mistenkte porsjonsstørrelser

Porsjonsstørrelsen som er oppført på produktemballasje, er svært viktig, i henhold til Food Standard Agencys regler, kan hver produsent bestemme hva de anser for å være en enkelt betjening av deres produkt og oppgi verdiene tilsvarende. Dette kan brukes til å manipulere matmerking for å få et produkt til å synes sunnere enn det er. For eksempel kan en produsent hevde at en kjeks fra en stor pakke utgjør en servering. Hvis det er opptil 0,1 g natrium i den kjeksen, tillater FSA-reglene dem å liste det som spor eller 0g, selv om en 400g pakke kjeks - hver inneholdende 0,1g - vil inneholde omtrent 30% av din natrium RDA.

6. Unngå "fettfattig" mat

"De fleste såkalte" fettfattige "matvarer har blitt sterkt behandlet for å fjerne fettet og er ofte pakket med salt og sukker for å kompensere for og forbedre smaken, sier nutritionist og sportsforsker Laurent Bannock (guruperformance.com). De fleste typer fett - spesielt hjerte-sunn flerumettede og enumettede fettstoffer - er bra for deg, og vil hjelpe i stedet for å hindre fett tap som sukker gjør.

7. Vet hva som virkelig er i maten din

De fleste innser at hvis en mat har høye mengder sukker på ingrediensens etikett, vil det sannsynligvis ikke hjelpe til med tap av fett. Dessverre kommer matprodusenter i stadig større grad rundt dette ved å legge til mindre doser av mange forskjellige sukkertyper, eller like dårlige sukkererstatninger, med navn som gjennomsnittsforbrukeren ikke vil gjenkjenne. Tvilsomme ingredienser å se etter inkluderer dexterose, brukes i stedet for vanlig sukker. Et lignende problem oppstår med MSG - et tilsetningsstoff som fører til fettlagring av blodsukkernivåer og øker appetitten - som kan oppføres som glutamat, gjærekstrakt eller hydrolyserte proteiner.

8. Bruk hvis-da handlingsplaner

Forskning fra New York University foreslår at det dannes en hvis-da-plan - 'hvis X skjer, vil jeg gjøre Y' - kan forbedre din evne til å unngå fristelser betydelig. Eksempler kan være: 'Hvis jeg må spise når jeg er på farten, får jeg sunnere mat fra M & S enn en KFC' eller 'Hvis det ikke er noe annet enn å gå til McDonalds, vil jeg få en kaffe eller mineralvann med mitt måltid i stedet for en brus. "Med forberedte strategier på plass, er du langt mindre tilbøyelig til å falle av vognen helt når du presenterer vanskelige matvalg.

Vår liste over de beste sunne lunsj ideene fra high street

9. Vær oppmerksom på at du er et mål

"Våre sinn behandler kontinuerlig informasjon som farge, belysning, lukter og ord på tegn", sier psykolog William Poundstone, forfatter av Rock Breaks Scissors: En praktisk veiledning for å overbevise og overbevise nesten alle (williampoundstone.net). 'Studier har vist at disse faktorene påvirker vår beslutningsprosess uten at vi er klar over det. Fastfood-restauranter er manipulerende steder som bruker disse faktorene for å lokke deg og overbevise deg om å bestille så mye som mulig.Eksempler er bruken av fargen rød fordi den aktiverer sulten din og griper oppmerksomheten din, og bruk av ord som "premium" på menyer, som påvirker beslutningen din. Bare å være oppmerksom på disse metodene gjør det lettere å motvirke og ignorere dem. '

10. Unngå combo måltider

"Combo måltider gir deg et incitament til å bestille noe ekstra," sier Poundstone. 'Det koster pennies mer å få pommes frites med burger og drikke, så det kan du også - du kaster penger nesten bort hvis du ikke bestiller dem. Men dette er bare fordi restauranter bevisst oppblåser prisene på à la carte-varer for å gjøre kombinationsmatene virker som et røverkjøp. Så hvis du bare vil ha en burger, bestiller du det, og unngår ekstra kalorier, sukker og salt som følger med ekstrautstyr. '

11. Velg alltid en liten drink

'De fleste fastfood- eller kaffebutikkkjeder vil tilby tre størrelser for alle sine drikker, ofte med gåtefulle navn for å villede deg om deres størrelser, sier Poundstone. 'I denne situasjonen vil de fleste instinktivt favorisere mellomalternativet fordi det virker som det tryggeste, som er kjent som "ekstremitet aversjon" eller "regelen av tre". Restauranter bruker dette til "upselling", ved å sørge for at mellomalternativet er moderat større (og dyrere) enn den gjennomsnittlige kunden ellers ville bestille. "Hvis du prøver å holde trim, må du alltid velge den minste av alternativene som tilbys . Det er svært lite sannsynlig at du vil bli igjen og vil ha mer, og din talje og lommebok vil takke deg for det.

12. Ta en stilling

Forskning har vist at hvis du kan motstå et sterkt forsøk på å overtale deg til å tenke eller handle annerledes enn vanlig, vil det styrke og styrke din opprinnelige holdning og gjøre deg mindre tilbøyelig til å bli overtalt i fremtiden, sier psykolog Dr Laura Edwards . Så neste gang du er fristet av fastmat, gjør et bevisst poeng å unngå det. Det vil være lettere å motstå ved etterfølgende anledninger, og dine sunne spiseforestillinger vil bli styrket.

Populært emne