12 personer - en episk reise

Tolv medlemmer av publikum, 12 turer i livet, men en ting forener dem. Et enkelt ord: frykt.

"Det er den beste måten å beskrive det på," sier Nicola Noble over hennes 4am kaffe. Klokka 29 er Nicola en erfaren duathlete, men sammen med sine andre idrettsutøvere sliter med å huske hvorfor hun skal kjøre 54km, pedal 1,309km og stige opp 10.568m i et bud om å komme fra Buckingham Palace til Edinburgh Castle og tilbake på 50 timer.

For å sette det i perspektiv, er det tilsvarende å kjøre en og en kvart maraton på Eiffeltårnet, og sykle 12 ganger rundt Isle of Wight mens stigende Everest med Ben Nevis til dessert. Å sette det inn i ord? Det er Fitbit Fifty, og i dag er første gang denne utfordringen blir forsøkt.

Blazing stier

Fase 1, fra Buckingham Palace til olympiske parken, starter klokka 06:00 til en cacophony of beeps fra idrettsutøvere Fitbit Surge treningssporere, som er bokstavelig talt for hånden for å telle opp kilometerene og nedover timene. Splitt inn i to lag med seks - Utfordring og eventyr - atleterne vil fullføre de fem løpene sammen, men takle sykkelstadiene i par.

Profesjonelle lag tar år å knytte seg personlig og taktisk; Disse amatørene har møtt bare en håndfull ganger før i dag. Utvilsomt vil dette spille en stor rolle. Hvert lag har en buss der du kan bytte, spise og sove, men ellers er det lite stativ mellom dem og veien.

Først i fra 12km løp er en gruppe ledet opp av 32 år gamle Londoner Jason Lawrence. Med knapt en svettepære på pannen, er han glad for å svare på det staude spørsmålet igjen, hvorfor? "Jeg liker bare ideen om å gjøre noe galt! I tillegg har jeg aldri vært i Edinburgh før. "Med det svinger Jason et ben over sykkelen og forsvinner oppover veien.

Lys og mørk

"Enkelt" er et komparativt begrep, men hvis en scene kunne beskrives som sådan, er det 333 km fra olympiske parken til landsbyen Riccall, 16 klikk sør for York.

Holly Seear, 40, som "bare begynte å trene i 30 år etter å ha to barn" bekrefter at rytterne føler seg bra, og det er sportsmannskap i luften.

Ved Riccall er både natt og temperatur falt, så det er med fakkel og pumpe av dampende pust som lagene takler den andre 10 km kjøringen før remounting sykler på Bishopthorpe.

Opp fra Adventure er Elise Downing, som på bare 24, løp rundt den britiske kysten i 301 dager. Hun virker unfazed på utsikten av sykkelbenet, selv etter å ha funnet tid å matche henne sokker til oransje aksenter på Fitbit-settet. «Bare fordi du trener, betyr ikke at du ikke kan være fasjonabel,» ler utfordringer Natalie Doble som hun setter seg i jakten på Elise.

Ved Northumberland National Park har stemningen skiftet. Grunts har erstattet snakk, hodene er nede, det er tone svart og det regner. Parken er ubarmhjertig bølgende, og når solen stiger over Edinburgh ser det ut som om de har fått nok. Men hengivelsesuttrykk tror noen alvorlig mental styrke. «Jeg dro en gang ut av et maraton på grunn av skade, og hatet det,» sier Adventure's Mike Jones, «Jeg er ikke i ferd med å trekke ut nå.»

I skyggen av konger (og dronningen)

Begge lagene opererer som en fire på veien. I et annet tilfelle kan det virke rart, men her er det helt passende. Til tross for frysende kaldt 2am start, er idrettsutøvere forenet i møte med en felles fiende: klokken. "Det har vært en mørk te-tid for sjelen," sier Will Lockwood, 30, med en slem kule, "men vi kommer dit."

Alt som står mellom idrettsutøvere og det målet er en 12 km løp gjennom London. Tilskuere og støttespillere har allerede samlet seg på The Mall, og som atletene rundt Victoria Memorial Statue, utbryter publikum. 50-timersmerket kan ha passert, men på en eller annen måte har de trukket ut en løp som er bedre enn deres første ved åtte minutter, for å komme fram, sliten, men triumferende, i en nyanse under 60 timer. Som Holly vitser, "Fitbit Sixty har en viss ring til det, tror du ikke?"

ANBEFALT: Registrer din interesse for neste års arrangement

Den hemmelige våpen

Hver av idrettsutøverne var utstyrt med en Fitbit Surge, en GPS-aktivitetssporing som loggte og analyserte alt fra avstand til hjertefrekvens til å sove - med noen imponerende resultater.

Holly, for eksempel, klokket en maks hjertefrekvens på 191bpm under siste runde; Rick Jenner bidro til en total 612km til den samlede innsatsen, og vil tilbringe en kumulativ 21hrs 23mins kjøring og sykling i gjennomsnitt på bare 2,5 timer sove om natten. Det er en gammel kliché, men i utholdenhet er sportdata kongen, og her viste Fitbit Surge nøkkelen til slottet.

The Fitbit Fifty By The Numbers

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar