11 uker gammel baby utvikling

Hva kan du forvente når babyen din er 11 uker gammel?

Babyen din er nesten tre måneder gammel - hvor har den tiden gått? Nå må du ha mange spørsmål om hvilke milepæler barnet ditt burde ha nådd, eller hva du bør forvente i løpet av denne ellevte uken. Her er de vanligste spørsmålene de fleste nye foreldre spør denne uken, og alle svarene du har søkt etter ...

Hvordan skal en 11 uker gammel baby utvikle seg fysisk?

Nå har babyen din vokst nesten tre tommer siden fødselen. De burde også ha fått ca 2-3 pounds hvis ikke mer. De sannsynligvis utvokser alle sine nyfødte klær nå og er på vei til å sove i en barneseng i motsetning til en Moses-kurv.

Deres ben og armer skal rettes ut litt etter hvert som de vokser, og de fyller seg også, med fettputer som utvikler seg i kinnene sine.

Når de begynner å sparke og slå mer, vil du legge merke til at de får mer kontroll over musklene og forbedrer koordinasjonen. De kan til og med ha nok kontroll til å presse opp nå når de ligger på magen.

Hvordan skal en 11 uker gammel baby utvikle seg kognitivt?

Selv om deres samordning ikke vil bli fullt utviklet i flere måneder, bør de forbedre bevegelsene sine for å være mindre tøff og litt mer kontrollert. Du vil legge merke til dette når de kommer ut for å slå noe dangling over dem. Denne tidlige spilletiden er en viktig del av deres kognitive utvikling og hjelper dem å forstå årsak og virkning - når de treffer noe, beveger det seg.

Tidlig avspilling er en fin tid å teste for hånd-øye-koordinering, så hold dem stimulert med hengende leker. Prøv å henge dem over babyens bryst, ikke øynivå, da dette blir lettere for dem å nå når de spiller. Det er også fordelaktig å bruke støyende leker, da de hjelper barnet ditt å forstå hvor lyder kommer fra. Du kan legge merke til at de er mye mer engasjert i ulike typer musikk.

Mens de ikke snakker en stund, etter 11 uker, kan du legge merke til at de svarer på din snakkesammensetning på egen måte, når du lar dem svare. Det er en god start å utvikle språk, samt å chatte med dem når de er glade og spennende, da stemmen din er langt deres favoritt å høre.

Hva skal du ha en 11 uker gammel baby?

Du er en uke unna din andre immuniseringsavtale, som de burde ha hatt sin første på åtte uker gamle. Hvis det ikke gikk så jevnt, ta en titt på vårt råd om hvordan du skal holde babyen rolig under sin andre runde med vaksinasjoner.

Ved første avtale fikk de sin første dose av 5-i-1-injeksjonen mot difteri, tetanus, kikhoste, polio og Hib (hemophilus influensa type B). 12-ukers immunisering vil kreve en andre dose av dette pluss en andre dose av Rotavirus-vaksinen.

Ikke bekymre deg, du har fortsatt en uke å vente før du trenger å bekymre deg for denne, men det kan være best å begynne å forberede deg selv nå.

Hvor mye skal en 11 uker gammel baby sove?

Du vil legge merke til at babyen sover mye mindre enn de gjorde for ti uker siden, vanligvis rundt 15 timer i løpet av 24 timer. Nå vil du forhåpentligvis ha mer rolige netter, mens babyen sover ti timer (fingrene krysset), vil de resterende fem bli spredt over tre eller fire lur gjennom dagen.

Ikke vær bekymret hvis babyen din ikke passer inn i en bestemt søvnrutine, hver baby er annerledes og de vil fortsatt våkne opp for å gi mat på dagen og natten. Hvis du er bekymret for at det ikke er hyppig nok eller lenge nok, følg dette rådet fra søvnekspert Jo Tantum: «Se etter de trette tegnene sine - gnidende øyne og ører, stirrer i rommet, blir gretten, gjespe, ta deretter Han inn i rommet sitt. Total blackout, sovepose og kelner, prøv bølgelyd for å hjelpe deg med å berolige ham også. Prøv å gi ham en talsmann til å holde - Jeg foreslår at en muslin-torg knyttes i midten, da dette hjelper da hans motorreflekser ønsker å ta tak i ting, slik at dette virkelig kan hjelpe trøsteren.

Hvis barnet ditt våkner opp om natten når deres dummy faller ut, kan det være på tide å slutte å bruke det ved sengetid. Selv om de finner det trøstende, vil du prøve å unngå at babyen din blir dummyavhengig. Du vil ha noen søvnløse netter først, men det vil være verdt i det lange løp.

Hvor mye skal en 11 uker gammel baby spise?

Ved 11 uker tar barnet mer på hver mat og spiser derfor mindre ofte. Om lag 5-6 fôr over 24 timer er gjennomsnittlig i denne alderen, men hvis de fôrer mer eller mindre enn dette, ikke bekymre deg - så lenge babyen din har en sunn vekt, er alt bra! Hvis du trenger en god retningslinje for fôring hvis du bruker formel eller hvis du uttrykker, prøv 150-200ml per kilo av vekten.

11 uker gammel baby gråter: Dealing med kolikk

Gode ​​nyheter, hvis du har håndtert kolikk, bør det begynne å slå seg ned. Hvis du trenger mer råd om hvordan du skal bosette din gråtende baby, kan denne veiledningen hjelpe.

Hvor mye skal en 11 uker gammel baby være på pooing?

Bekymret for hva du finner i babyens bleie? Vårt baby poo fargediagram bør lette ditt sinn.

Som babyen din er fôring mindre, kan du legge merke til at de ikke pooing så ofte.Noen babyer kan gå dager uten pooing - det kan høres bekymringsfullt, men er helt normalt så lenge avføringen de passerer, er myk og smertefri. Den eneste tiden å bekymre deg er hvis barnet ditt virker forstoppet, eller i smerte mens du går i stykker. Sjekk ut disse tegnene på baby forstoppelse hvis du er bekymret, og gå til legen for noen medisinsk råd.

Milepæler av en 11 uker gammel baby

  • Nå og gripe: Når babyen din vant til å nå og gripe, kan du prøve å hjelpe utviklingen din ved spilletid ved å plassere leker innen rekkevidde når de ligger på magen. Dette vil hjelpe dem å øve seg fra en mer komplisert posisjon, og det er flott hvis de allerede presser seg opp. Prøv dette når de sitter i stolen også, men gjør det ikke for vanskelig, eller din baby vil snart miste interessen.
  • Begynn å bebevare hjemmet ditt: Barnet ditt sannsynligvis begynner å tygge nesten alt det finner, noe som betyr at det er på tide å fjerne alle de små eller uhygieniske gjenstandene som kan være choking farer. Ikke vær oppmerksom på denne nyfødte vanen, i denne alderen vil babyen oppdage nye gjenstander med munnene sine og vil trolig holde den opp til de er rundt to år gamle. Det er også positivt til dette nye trekket - det kan faktisk hjelpe babyen din til å utvikle tyggemuskler for når de beveger seg på fast mat om noen måneder.
  • Søvnrutiner: Til slutt bør de søvnrutinene du startet for noen uker siden begynne å betale seg. Din baby begynner å forstå forskjellen mellom nattesøvn og dagtidssøvn. Ikke vær bekymret hvis de fortsatt våkner om natten for fôring, men dra nytte av disse nettene med avslappende søvn hvis du er heldig nok til å få dem. Hvis du ikke er, ikke vær panikk - du kommer dit til slutt.
  • Babyens personlighet: Som babyen din begynner å lage vanlige ansikter og lyder, vil du legge merke til at de utvikler en liten personlighet. Dette er en søt, spesiell tid når du begynner å se babyens kjennetegn som kommer til livs. Tillat dem å se ansiktsuttrykkene dine og svare på deres, det vil hjelpe dem å forstå sosial interaksjon bedre.

Hvilke problemer burde foreldrene til en 11 uker gammel baby være oppmerksom på?

  • Flat Head Syndrome: Hvis babyen din ikke liker å bruke tid på magen (som er veldig vanlig - mange babyer ikke), kan du merke at den konstante tiden på ryggen fører til at et flatt flekk vises på hodet. Dette er Flat Head Syndrome og kan administreres ved å redusere hvor mye tid din baby bruker på ryggen.
  • Gråt med formål: Barnets gråt kan være høyere nå og mer målrettet nå. De begynner å forstå at de kan få det de vil ha, det være beroligende eller noe annet, ved å gråte. Du begynner å fortelle forskjellen mellom hva hvert gråte betyr med tiden. Ikke bekymre deg hvis du finner dette vanskelig, babyer vanligvis bosette seg med sine gråt rundt tre måneder.
  • Postnatal Depresjon: Postnatal Depresjon kan oppstå når som helst i det første året av babyens liv. Er du overveldet av skyld eller følelser av feil? Føler du at alt kan gå galt, og det er all feilen din? Du vil kanskje besøke legen din og snakke om muligheten for postnatal depresjon. Med en av ti kvinner som arbeider med det, er du definitivt ikke alene.

Ta meg tilbake til uke 10

Ta meg til uke 12

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar