10 uker gammel baby utvikling

Hva kan du forvente når barnet ditt er ti uker?

Ti uker i babyens utvikling, er du sikker på at du har mange spørsmål om deres milepæler og hva du kan forvente. Ikke bekymre deg, vi har avrundet de vanligste spørsmålene her ...

Hvordan skal en 10 uker gammel baby utvikle seg fysisk?

Du vil ha lagt merke til et par vekstspurter ved dette punktet, med babyen din som vokser to tommer og legger på 2-3 pund siden du blir født. Da de begynner å vokse ut sine klær og deres Moses-kurv, er det på tide å flytte opp en størrelse. Prøv å holde Moses-kurven i barneseng for et par netter for å få babyen din til sin nye omgivelser.

Om ti uker fyller barnet ditt mer, og selv om beina og armene er chubbier enn du forventet, er det helt helt normalt. Barnet ditt vil begynne å innse at de kan bruke armene og hendene, til slutt forbinder at de kan se og røre på ting samtidig. Det betyr at en masse griper kommer på vei.

De burde være i stand til å holde hodene mer trygge denne uken, men ikke for lenge. Hvis de har problemer med å bruke nakke musklene, ligger de foran dem når de er på magen og oppfordrer dem til å slå opp på deg.

Hvordan skal en 10 uker gammel baby utvikle seg kognitivt?

Som barnet ditt innser at de kan bruke beina og armene til å sparke og slå, begynner de å bli mer koordinert og gripe til alt. Dette er en flott tid å introdusere leker for å hjelpe hånd-øye koordinering mer på spilltid.

Spilltid er også noe babyen din begynner å engasjere seg med mer; hun vil elske alle de lyse farger og nye lyder. Tillat ting å dingle på barnevognen eller i barneseng, det vil bidra til å utvikle sin 3D-visjon og oppfordre dem til å ta tak i dem.

De elsker også musikk akkurat nå, og vil ha spesielt forskjellige reaksjoner avhengig av hvilken type sang du spiller. Fortsett å synge til dem og spille milde lullabies etterfulgt av raskere sanger for å legge merke til deres spenning, du kan til og med oppmuntre mer smilende!

Hva skal du ha en 10-årig baby?

Du skulle ha hatt immuniseringsavtalen til to måneder gammel, men hvis du bare passer på den, eller de måtte bli utsatt, er det noen tips for å holde babyen rolig under vaksinasjonen.

I løpet av avtalen mottar de sin første dose av 5-i-1-injeksjonen mot difteri, tetanus, kikhoste, polio og Hib (hemophilus influensa type B).

Deretter får de PCV (pneumokok-konjugatvaccin) som bekjemper pneumokokkinfeksjoner, Rotavirus-vaksine (som er en vanlig årsak til diaré og sykdom) og Meningokokk Gruppe B som beskytter mot ting som meningitt og septisemi. Deres meningitt B-vaksine kan føre til feber, så sykepleieren din kan råde deg til å gi barnet ditt barnet paracetamol etter vaksinen.

De vil motta disse vaksinasjonene enten ved injeksjon eller rotavirus oralt (en væske falt i munnen). De er gitt i overlåret, en injeksjon for hvert ben. Det kan høres traumatisk, men bør bare ta noen sekunder.

Hvor mye skal en 10 uker gammel baby sove?

Vanligvis i den tredje måneden av babyens liv, sover de ca 15 timer i løpet av 24 timer. Det betyr om ti timer søvn om natten og fem om dagen, spredt ut over tre lur eller så. Mange nye foreldre vil bekymre seg for at deres baby ikke passer inn i en bestemt søvnplan, men husk at hver baby er annerledes, og de er fortsatt sannsynlig å våkne om natten for strømmer i denne alderen.

Barnas dummy kan nå forårsake problemer, ettersom de kan være avhengig av det for å bosette seg i søvn. Prøv å ta det ut på sengetid, det vil bare falle ut om natten, noe som resulterer i at du må våkne opp og sette den inn igjen. Du kan ha noen rastløse netter, men det vil være verdt det på sikt. For å slappe av babyen din før sengetid, prøv å mate om klokken 22.00 eller før sengetid for å indusere en koselig, kosmisk søvn.

Hvis du sliter med å etablere en sovende rutine, prøv å ikke bekymre deg - hver baby vil ta sin egen tid til å bosette seg i en rutine.

Hvor mye skal en 10 uker gammel baby spise?

Vekstsporer betyr en ting, mye mer mat. Hvis du følger babyens ledelse, kan du finne dem å spise mer, men vær ikke bekymret for overmål da de vet hvor mye de trenger - 5-6 strømmer over 24 timer er gjennomsnittlige i denne alderen, men hver baby er annerledes.

En god retningslinje for fôring er 150-200 ml per kilo av vekten, men fortsett å følge ledelsen hvis du ammer - babyen din vet best!

10 uker gammel baby gråter: Å håndtere kolikk

Forhåpentligvis hvis babyen din har lidd av kolikk, bør den begynne å bosette seg i de neste ukene. Hvis du fortsatt sliter, eller babyen din synes å være mer tårefull enn vanlig, er det noen tips for å stoppe gråt.

Hvor mye skal en 10 uker gammel baby være på pooing?

Fôring betyr mer pooing, men så lenge babyen fyller mellom en og ti bleier om dagen, eller en gang i noen få dager hvis de ammer, er de vanligvis fine. Det er ikke nødvendigvis hvor mange ganger de pokker som betyr noe, men mer så hvis det er enkelt og barnet ditt ikke har smerte.Hvis du føler at babyen din ikke ser ut til å være pooing nok, eller du er bekymret, ser de ubehagelig ut mens du går, din lille kan være forstoppet og trenger å se en lege.

Milepæler av en 10 uker gammel baby

  • Tummy Time: Med babyen din mer engasjert i spilletid, er det en god tid å fokusere på magetid. Tilbring minst et par minutter hver dag å leke med dem mens de ligger på magen på en matta. Ikke bare vil dette oppmuntre dem til å bruke armene sine til å presse opp og bruke halsen til å se seg rundt, det vil hjelpe babyen din til å utvikle musklene hun trenger for å begynne å krype. I løpet av de neste ukene og månedene jobber du opp til 15-30 minutter om dagen.
  • Vektbærende: Denne uken kan du finne at babyen din har litt vekt på bena sine. Prøv det ved å holde dem oppreist og se om de kan støtte seg selv et øyeblikk. Det er en stor spør, og en du bør nok bare prøve når de er glade og spennende, men å teste ut disse refleksene og musklene er en god start for å hjelpe deres fysiske utvikling sammen.

Hvilke problemer burde foreldrene til en 10 uker gammel baby være oppmerksom på?

  • Flat Head Syndrome: Hvis barnet ditt bruker mye tid på ryggen, som de vanligvis foretrekker å mage tid, kan de risikere å utvikle Flat Head Syndrome. Det fortsatte trykket på et sted i hodet vil føre til at et flatt sted opptrer. I løpet av spilletid, la barnet bruke mer tid på magen, da dette ikke bare vil redusere sannsynligheten for dette, men også oppmuntre deres nakke muskler til å styrke. Du kan også bære babyen din i en slynge for å redusere mengden tid de bruker på ryggen, og øke bindingen for dere to.
  • Post graviditet sex: Mens du åpenbart er besatt av din nye baby, er både deg og din partner bundet til å ha begynt å savne den intimiteten som kom før du startet denne nye reisen. Båndet ditt vil utdype seg ved å ha samlet livet inn i verden sammen, men det er normalt å føle seg litt trist at du ikke lenger bare har hverandre å bekymre deg. Det er også normalt at disse endringene vises i sexlivet ditt, som er helt normalt og ekstremt vanlig. Sørg for å ta litt tid og koble til denne uken.
  • Postnatal Depresjon: Postnatal Depresjon kan oppstå når som helst i det første året av babyens liv. Er du overveldet av skyld eller følelser av feil? Føler du at alt kan gå galt, og det er all feilen din? Du vil kanskje besøke legen din og snakke om muligheten for postnatal depresjon. Med en av ti kvinner som arbeider med det, er du definitivt ikke alene.

Ta meg tilbake til uke 9

Ta meg til uke 11

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar