10 måter å få mest ut av Granny Childcare

Å oppmuntre barnets forhold til Granny til å vokse - for ikke å nevne spare på barneomsorgskostnader (yay) - å ha hjelpen hennes kunne ikke vært bedre. Den dårlige nyheten er at det kan være noen problemer

Gitt så mange mennesker har langt fjernet familie som ikke kan hjelpe deg, du er heldig hvis din mor (eller svigermor) bor nær nok til å tilby å gjøre litt barnepass. Men mens det er et forhold du virkelig ikke vil rote opp, er det ikke alltid lett å overlate ansvaret, spesielt når hun ankommer lastet med Haribo ...

1 Legg grunnregler

Det er lett å anta at alt vil klikke på plass og at moren din (eller svigermor) vil vite at du ikke tillater CBeebies til 4 pm eller at te er alltid klokka 17.30. Men du må snakke om hva du begge forventer fra oppsettet ditt, inkludert hvilke aktiviteter baby og bestemor kan gjøre sammen. "Hvis du venter til ting har gått galt for å snakke om det, vil det være mer friksjon," sier Relate familierådgiver Denise Knowles.

2 Vær takknemlig

Ja, bestemor elsker å være med i barnets liv. Nei, det betyr ikke at du ikke trenger å plage å si takk med jevne mellomrom. «Bare en tekst når hun er på vei hjem, setter pris på at hun henger ut vasken eller laget kjeks med sønnen din, kan virkelig bidra til å glatte ting sammen,» sier Denise.

3 Inviter henne til morsomme ting også

I tillegg til de panikkede telefonsamtalene spør Gran om hun kan gjøre barnehage plukket opp fordi du sitter fast på jobb, ikke glem å sørge for at hun også er på invitasjonslisten for bursdagsfest, eller spør henne om hun vil komme til barnehagen spiller. - Selv om hun ønsker å komme til barneklinikken med deg, får hun henne til å føle seg inkludert, utover bare å dekke barnehagen, sier Denise.

4 Godta litt gi og ta

Ok, så mamma kommer med lommene sine full av Kit-Kats (akkurat når du har brukt hele dagen på å overbevise barnet ditt om at en blåbær faktisk er en søt), men hvis du ikke ser henne for ofte, prøv å la en få ting går. «Med mindre hun regelmessig og fundamentalt undergraver prinsippene dine, husk at Grannies alltid er tilbøyelige til å gi noen godbiter, og det er ok, sier Denise.

5 Spell ut hvordan hun kan hjelpe

Din mamma (eller svigermor) vil ikke automatisk vite hva som forventes av henne og hvor mye du skal gjøre når hun begynner å hjelpe deg med babyen din. Med mindre du har diskutert det, vil hun alltid gjette deg. Noen mammaer foretrekker kanskje at hun holder seg til barnepass og forlater husarbeid og andre hjemlige ting, sier Denise. "Men du må ha den samtalen."

«Det er sunt at mammaen har sine egne interesser i stedet for alltid å være en del av deg '

6 Husk at Grannies har liv også

Hva mener du at du spiller Bridge på en tirsdag kveld? Det kan komme som et sjokk at moren din ikke vil slippe alt til barnevakt, bare fordi du har lyst på en mammas natt ute. «Men det er langt sunnere at hun har sine egne interesser i stedet for alltid å være en del av deg,» sier Denise.

7 Godta at hun vil gjøre ting annerledes.

Og det er ok. Du kan ikke forvente at bestemor gjentar alle beslutninger du kan gjøre hvis du var hjemme med barnet ditt. «Dine barn lærer å akseptere at Granny gjør ting litt annerledes,» sier Denise. 'Det er mange fordeler med å ha noen andre ansvarlige, for eksempel ulike måltidsideer og nye spill, barnehagerymer eller aktiviteter.'

8 Ikke fjernkontrollen henne

Det faktum at du har bedt din svigersønn eller mor til å gjøre litt barnepass, tyder på at du stoler på henne og er glad for å involvere henne. "Hvis du bare gjør det av økonomiske grunner, bør du tenke på nytt, da dette sannsynligvis vil føre til problemer," sier Denise. Men, forutsatt at du stoler på henne, la henne fortsette med det. 'Teksting hver halve time for å fortelle henne hva hun skal gjøre eller for å sjekke på henne, vil undergrave hennes selvtillit,' sier Denise.

9 Få fangstopptak

Bare fordi du hadde en vag prat om hvor mye Granny var oppe for å gjøre når du fortsatt var gravid og lykkelig uvitende om kravene til å se etter en ny baby, betyr det ikke at det er jobbet gjort. «Du må fortsette å snakke om hvordan ting går, fordi alt forandrer seg raskt når babyen blir eldre,» sier Denise Knowles.

10 Opprett en årlig Granny utflukt

«En gang om året tar jeg mamma til et spa eller behandler henne til et veldig dyrt måltid,» sier Ruth, 33, fra Chicester, mamma til Harry, tre. «Det er en sjanse til å takke henne for alt hun gjør og minne henne om at jeg er takknemlig, selv om vi noen ganger bicker. "Dette er også en fin måte å tilbringe tid, bare de to av dere - ingen babyer tillatt.Ser din mor eller svigermor etter babyen din? Hvordan holder du det forholdet kjører jevnt? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar