10 måter å hjelpe deg med å slå postnatal depresjon (PND)

En av syv nye mødre utvikler postnatal depresjon - en tilstand som lett kan bli savnet eller ignorert. Det finnes medisiner som kan hjelpe, men det er mange ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å håndtere tilstanden din og føle deg bedre i stand til å takle hver dag

Din lege har diagnostisert deg med postnatal depresjon (PND) og kan ha anbefalt å snakke med terapi eller medisinering. Men det er andre ting du kan gjøre for å hjelpe deg selv. Du må passe på deg selv, være medfølende mot deg selv og tenk hvis en venn følte seg som dette, hva vil du anbefale. Nå, bli din egen beste venn og ta disse trinnene.

1. Fortell venner og familie

Ikke prøv å håndtere diagnosen alene. Du trenger støtte og forståelse for de rundt deg. Postnatal depresjon (PND) er vanlig, og med riktig hjelp blir du bedre. Det kan også gjøre negative følelser mindre skremmende for å snakke dem med noen.

2. Få rikelig med hvile

Det kan være veldig vanskelig å få nok søvn når du har å gjøre med en nyfødt, spesielt hvis du finner det vanskelig å sove når barnet ditt til slutt går av. «Hvis babyen din er våken hele natten, og du føler deg veldig søvnløs, vil vi virkelig anbefale å sove når barnet sover,» sier dr. Liz McDonald fra Royal College of Psychiatrists. Få din partner til å hjelpe deg med noen nattfeeder for å gi deg en lengre hvile.

3. Spis godt

Å ta vare på deg selv betyr å spise regelmessig - noe som er spesielt viktig hvis du ammer - for å holde energinivåene oppe. Dette betyr også å spise næringsrik, sunn mat, med mye frukt og grønnsaker. Sjokolade kan få deg til å føle deg midlertidig bedre, men du vil føle deg dårligere i det lange løp. Lag sunne swaps for å øke humøret ditt.

4. Bli flyttet!

Ingen foreslår at du driver en maraton, men en vanlig tur eller svømmetur har vist seg å øke humøret og forbedre motivasjonen. Din lege kan anbefale en øvelsesreferanse ordningen, slik at dette ikke trenger å bety et dyrt treningsmedlemskap. Det er nok mor og baby trening klasser i ditt område - gi ditt sosiale liv et løft også.

5. Slapp av og slå PND

Vi har alle forskjellige ideer om hva det betyr å slappe av, men gjør tid til å gjøre noe du liker om det lytter til musikk, leser et blad eller bok, eller gjør noe baking. Uansett hva som hjelper deg med å føle Zen - gjør det!

6. Kom deg ut og sosialiser

Livet med en ny baby kan være et dramatisk skifte fra din tidligere verden, spesielt når det gjelder sosiale liv. Prøv å finne tid til å møte venner og familie, men også tilbringe kvalitetstid med partneren din med en date natt for å hjelpe deg å koble til igjen.

7. Møt nye mødre

Å komme seg ut og få forbindelser med andre mødre er viktig for kvinner med postnatal depresjon (PND), sier dr. McDonald. 'Det er vanlig å føle seg veldig isolert, så gå til et barnesenter for å delta i aktiviteter som baby massasje og møte andre mødre i prosessen.' Tross alt kan ingen hjelpe deg med å sette det du føler i perspektiv som noen som på samme sted i sitt liv.

8. Godta hjelp

Ikke gi deg en hard tid på måten du føler eller din oppfattede manglende evne til å takle. Det er viktig å søke og samtykke til å hjelpe fra de rundt deg. Det kan være litt barnepass eller å ha en venn gjøre litt shopping eller husarbeid.

9. slippe skylden

Postnatal depresjon er en medisinsk tilstand og det er viktig å ikke klandre deg selv eller de rundt deg for hvordan du føler deg. Negative tanker er en del av sykdommen, men du vil føle deg bedre i tide.

10. Unngå drikke og narkotika

Du kan være på utkikk etter en flukt, men alkohol og narkotika, mens du har potensialet, får du deg til å føle deg bedre i utgangspunktet, kan depresjonen bli verre. Hvis du tror du har et problem med drikke eller rusmidler, kan du kontakte Snakk med Frank for å få hjelp.

For ytterligere råd om postnatal depresjon, ta en titt på vår guide her.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar