10 måter å oppmuntre fantasifull spill i småbarnet ditt

Innhold

I din pjokk eller forskoleverdenes verden kan enkle ting eller situasjoner gi all inspirasjon din pjokk trenger for å skyte opp sin fantasi og leke - et tehåndkle blir en superheltkappe, en sofa - et fjell. I tillegg er kreativt spill bra for henne - å øke språkkunnskaper, problemløsing og empati. 'Unge barn kan glide utrolig enkelt inn i verden, la oss late som,' sier Julia Deering, forfatter av The Playful Parent: 7 måter å lykkeligere, roligere og mer kreative dager med dine under-fives (HarperCollins, £ 10,99). "Ikke bare kan de lett forestille seg at de er hverdagsobjekter, planter, dyr eller tegn, de kan da enkelt bytte til spillemodus. Så de kunne være en bygning, et tre eller en tiger og 'go-to-the-shops' eller 'ta på ondskapene' ganske lykkelig. 'Her foreslår Julia måter å øke den lille ens fantasi og ha det gøy å starte ...

1 Start med en boks

Er det ikke alltid slik at barnet ditt er langt mer interessert i pappkassen enn leketøyet i den? Så neste gang du har en ekstra boks - blekk bokser er en god størrelse - gi den til den lille og oppfordrer henne til å forestille seg selv i en båt eller bil. Selv små bokser er gode for kreativt spill, da babyen din vil elske å sette ting inn i den, eller slå på bunnen av den som en tromme.

2 Spillebutikker

Dette er et flott spill å spille hvis du er ute og om og oppfordrer barnet til å bruke fantasien sin. Forklar at du er i en iskrem eller kakebutikk og vil ha noe å spise. Småbarnet ditt kan servere forskjellige smaker eller retter, som miming scooping isen, overlater den og tar penger. Det fungerer like godt for frisører, restauranter og skobutikker.

3 bamse piknik

Et teppe er den perfekte basen for et tefest. Oppfordre barnet ditt til å sette ut sine favorittbamser, dukker eller figurer sammen med noen kopper, og hun vil elske å late som å gi mat, spise cupcakes og drikke drinker.

Frossen kle deg alligevel), bruk istedenfor varer du vanligvis tar til velgørenhetsbutikken - skjerf, hatter og t-skjorter. Ditt barn vil elske å forestille seg "/>

Frossen kle deg alligevel), bruk istedenfor varer du vanligvis tar til velgørenhetsbutikken - skjerf, hatter og t-skjorter. Ditt barn vil elske å forestille seg "/>

4 DIY dress-up

Å kle seg trenger ikke å involvere dyre butikk-antrekk (du vil aldri kunne spore en Frossen kle deg alligevel), bruk istedenfor varer du vanligvis tar til velgørenhetsbutikken - skjerf, hatter og t-skjorter. Din pjokk vil elske å forestille seg selv som en annen karakter, selv om hun bare har trukket på en av dine gamle skjorter.

5 Prøv dyrestifter

Dette er en forenklet versjon av det klassiske spillet etter middagen. I stedet for å etterligne ord og stavelser av filmer, bøker og TV-serier, ser dette førskolevennlige spillet deg om til å mime et dyr som en gris eller ku. Du må sannsynligvis bruke lydeffekter for å hjelpe barnet ditt sammen.

6 Gå på skyen

Hvis du finner deg avslappende i hagen, og barnet ditt har et relativt stille øyeblikk, kan det hende at du nyter å se på skyen. Oppfordre ham til å se på figurene og forestille seg hvilke dyr de kan være, eller hva som kan leve i skyene.

7 Gjør en hule

Et par stoler med et teppe dras over det, eller en gammel klærhest med et ark på toppen gjør det perfekte gjemmestedet for barnet ditt å leke. Legg til noen bøker, bamser eller bare noen plastbeholdere og bokser, og det kan bidra til å forvandle det til en helt ny verden for barnet ditt - en bil, romskip, ubåt ... du får ideen.

8 Oppgi et klosterområde

En kasse med kalker og terrassen din kan gi deg den perfekte plassen for førskolen din til å gjøre henne kjent. Hvis du sitter fast i innendørs, legg opp noen store stykker papirpakke på veggen, slik at hun kan bli kreativ med fargestifter (selv om det er klart at dette er de eneste stedene hvor hun kan tegne for å sikre at hun ikke ødelegger din bakgrunn).

9 Sett på et skyggedukkespill

Et enkelt spill som virkelig vil øke pjokkens fantasi, alt du trenger er en lampe som skinner på en tomve. Lag noen morsomme figurer og dyr med hendene, og oppmuntre så småbarnet til å bli med og lage en historie rundt dem.

10 Skulpturer for små mennesker

Spill Doh eller plasticine kan være en nyttig aktivitet for å holde barnet ditt opptatt mens du lager mat. Be henne om å lage en versjon av middagen hun kommer til å spise - gulrøtter, erter, chips - ved hjelp av play doh. Alternativt kan du få henne til å modellere familien eller huset ditt.
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar