10 måter å øke minnet hvis du har babyhjerne

De fleste mødre opplever en liten hjerne tåke fra tid til annen, men hvis du ønsker å skjerpe, prøv våre 10 favoritt måter å fjerne luften.

Fokus under arbeidskraft

Rosemary har lenge vært koblet til minne, men det kan også hjelpe deg med en fokusert, gledelig arbeidskraft. Rosemary kan utløse sammentrekninger, så det er ikke egnet under graviditet, men når du er i arbeid, brenn arbeidslyset fra Zing Organics Nurturing Pregnancy Collection, som inneholder rosmarin og essensielle oljer (£ 19.50, zingorganics.co.uk).

Forenkle og organisere

Forskning har vist at multitasking kan føre deg til å være mindre effektiv enn om du bare fokuserer på en jobb om gangen. Lag en liste, så du trenger ikke å bekymre deg for å huske ting, og deretter takle oppgaver en etter en. Dette V & A Mini Notebook-settet er ideelt for jotting ned må-dos (£ 8 for tre, vam.ac.uk).

Blackcurrant booster

Svartbær juice har blitt funnet å øke våkenheten hos friske unge voksne (18-35 år) og redusere mental tretthet - perfekt når du har vært opp med en barnevakt! Unn deg denne sort sorbet sorbet - oppløs 200g sukker i 275ml kokende vann, og hold på lav varme i to minutter, fjern og la det avkjøles. Bland 450g solbær, sikt puréen og bland med 2 ss appelsinjuice og sukkeroppløsningen for å danne en jevn blanding. Frys i en beholder med lokket i 2-3 timer, fjern og bland med en håndholdt blender. Gå tilbake til fryseren til den er satt, og tjen deretter.

Fokus på moro

Mens Play-Doh er flott for å øke småbarns kreativitet, inneholder Mohdoh essensielle oljer, slik at du kan høste aromaterapi fordeler mens du spiller. 'Think' inneholder rosmarin, basilikum og rosentre (£ 4,99, mohdoh.co.uk).

Ha en kuppa

Kan du ikke huske hvor tastene dine er? Ha en kopp peppermyntte! I en studie fra Northumbria University dro 180 personer peppermynte eller kamille te før de tok en test. Peppermynte-te drikkene husket flere ord og bilder. Peppermynten hjalp også med langsiktig hukommelse. Vi liker Summerdown Mint Peppermintte (£ 4,50, www.summerdownmint.com).

Plukk opp et gresskar

Gresskar selv kan komme inn i sesong snart, men frøene er gode hele året, spesielt hvis du trenger et minneforhøyelse. De inneholder mye sink, som hjelper deg å holde seg skarp, pluss magnesium og B-vitaminer for å øke humøret ditt. Prøv å nibbling på en håndfull når du føler deg peckish. Tesco Gresskarfrø, £ 1,25 for 150g.

Få en omega-oomph

Omega-3 fett, inkludert DHA og EPA, finnes i fet fisk, som makrell, og antas å øke hukommelsen. Hvis du sliter med å spise fet fisk regelmessig, må du sørge for at du får nok avgjørende fett ved å legge til 1-3 ss Udos Choice Ultimate Oil Blend (£ 22,99, utoschoice.co.uk) til maten daglig.

Herbal hjelp til å sove

Det kommer sannsynligvis ikke som en overraskelse at forskerne fant mødre fortsatt "svært søvnige" 18 uker etter å ha barnet deres. Når din lille nikker av, må du bruke en dråpe med Spa Magik Organiks 6-Oil Super Serum (£ 17,95, hollandandbarrett.com) til dine pulspunkter. Serumet inneholder lavendel og rosehøf for å hjelpe deg med å slappe av.

Nyt sjokolade

Vi vet alle at sjokolade får deg til å føle deg bra, men forskning har vist at det også kan øke hukommelsen. Kakao inneholder flavanoler, som er knyttet til høyere score på kognitive tester. For å få fordelene, hold deg til mørk sjokolade - vi elsker Hotel Chocolat 85 prosent mørk sjokoladeplater (£ 3,85 for 100g, hotelchocolat.com).

Fortsett

Når du føler deg 'tåkete', kan det hende du trener, er det siste i tankene dine, men forskning har oppdaget at aerob trening kan forbedre hukommelsen. Trening utløser et protein kalt Cathepsin B, som øker hjernecelleveksten, og folk som trener konsekvent i fire måneder, utfører bedre på komplekse tilbakekallingsoppgaver. Hvis du er vant til aerob aktivitet, er det trygt å fortsette i svangerskapet; Hvis ikke, start forsiktig og fokus på lav-effektøvelser der du alltid holder en fot på bakken.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar