10 typer kjærlighet du vil oppleve i livet ditt

Du har kanskje hatt din del av kjærlighetsopplevelser. Men kjenner du de ti typer kjærligheten som du definitivt vil oppleve i livet ditt, uansett hva?

Kjærlighet er en morsom ting.

Det kommer i så mange nyanser og måter at det er nesten umulig å forutsi hvilken type kjærlighet du opplever til du faktisk opplever det.

Men så forvirrende, glad eller smertefull som det kan virke, er kjærlighet fortsatt noe vi alle ser frem til å oppleve.

Gjennom hele livet ditt finner du deg selv under mange omstendigheter av kjærlighet, og nesten hele tiden finner du deg selv i en av disse ti typer kjærlighet.

Og til slutt vil du oppleve alle disse ti typer kjærlighet hvis du velger å!

De ti typer kjærlighet

Uten virkelig å komme seg inn i teorier og stiler av kjærlighet som bare kan ende opp med å komplisere ditt sinn, la oss snakke om virkeligheten og de opplevelsene du føler i ditt eget liv.

Les disse ti typer kjærlighet, og hvis det er noen typer du ikke har opplevd ennå, ikke bekymre deg, det er rett rundt hjørnet.

Og hvis du tror noen typer kjærlighet nevnt her, er det egentlig ikke den slags kjærligheten din mor fortalte deg om, tenk igjen, fordi hjernen din sikkert tror det er en virkelig opplevelse av kjærlighet!

# 1 Platonisk kjærlighet

Platonisk kjærlighet er den enkleste av alle typer. Det er ingen strenger knyttet og ingen seksuelle hensikter heller. Det er rent, vennlig og noe vi opplever fra en svært ung alder når vi fortsatt ikke vet hvorfor vi har de tingene vi har i våre undertøy.

Det slags forhold du deler med søsken, nær barndomsvenner og til og med noen få voksne venner, kan falle her. Husker du første gang du savnet en venn? Det var sannsynligvis ditt første platonske kjærlighets øyeblikk.

# 2 Limerence og crushes

Har noen gang hatt en forelskelse på noen? Selvfølgelig har du det! Den første forelskelsen er en minneverdig opplevelse, en som er fylt med forvirrende jolter i magen, plutselig oppfordrer til å kaste opp og en dum følelse av grinende tilfredshet hver gang du ser din forelskelse. Det er en vakker opplevelse selv om det følte at livet ditt var avhengig av det på den tiden.

Limerence, derimot, ligger ganske nært til en forelskelse, men mye mer intens og "weird". Har du noen gang likt noen gale, men ville ikke alltid uttrykke din kjærlighet for dem, som en skole lærer eller en skuespiller, eller til og med en forelskelse? Noen ganger kan du ha en intens innflytelse for noen, men likevel vil du ikke ødelegge de lykkelige tankene ved å gjøre noe med det. Noen gang vært der? [Les: Hva er limerence egentlig?]

# 3 Uberørt kjærlighet

Uberørt kjærlighet er en kjærlighet fylt av heartbreaks og en som nesten alle av oss har opplevd. Det er den fryktede ensidig kjærligheten, hvor du liker noen, og du vet at personen aldri vil like deg tilbake. De kan være i et forhold, eller de kan bare bruke deg. Du finner deg selv forelsket i hver dag som går, selv om du vet at du aldri får lykke ut av denne typen kjærlighet.

Dette er typen kjærlighet som gir kjærlighet et dårlig navn. Men du vet hva, det hjelper deg også å forstå den virkelige verdien av gjensidig kjærlighet. [Les: Hva er uberørt kjærlighet?]

# 4 Obsessiv kjærlighet

Er du en obsessiv elsker eller noen som er avhengig av sin partner? Føler du hjelpeløs og ensom uten den spesielle noen i armen?

Er du sikker på at du ikke grenser til å være klossete? Hvis du har vært en obsessiv elsker, er det en god sjanse for at du har suget livet ut av partneren din og pisset dem av til de til slutt forlot deg på fortauet.

Obsessiv kjærlighet oppleves vanligvis av nybegynnere som opplever kjærlighet for første gang, sannsynligvis etter å ha håndtert den skummel uberørte kjærligheten. Obsessive elskere er redd, usikker og åpenbart obsessiv om forholdet.

Nå har du kanskje vært en eller har datert noen som dette. Det er et stadium vi opplever når vi er redd for å miste noen vi elsker. Men hvis du eller din partner har sikkerhetsproblemer, så er det ingen håp for en lykkelig slutt her. [Les: Håndtering av usikre relasjoner]

# 5 Selvisk kjærlighet

Selvisk kjærlighet er smart. Og selv om det involverer to personer å skape det forholdet, involverer egoistisk kjærlighet også to personer som er forelsket i en person.

Din partner elsker deg. Du elsker deg.

Selvisk kjærlighet er en narcissistisk kjærlighet hvor du ikke bryr deg om din partner eller deres lykke. Du bryr deg bare om deg selv. Hvis du noen gang finner deg selv i et forhold bare for å ha det uten å bli forelsket i den andre personen, er sjansen din en egoistisk elsker.

Selfish elskere er klare, skemende ræv som bare kommer inn i et forhold for å se hva de kan komme ut av det. [Les: Bruker du?]

Noen gang datert noen bare for å virke kulere eller oppnå noe for personlige gevinster? Hvis du har, kryss den egoistiske elsker fra listen. Hvis du ikke har det, vent og se deg selv, bruk noen på et tidspunkt i livet ditt. Ikke bekymre deg, det kommer til slutt å skje.

# 6 Awww kjærlighet

Awwwâ € | det er så søtt. Denne typen kjærlighet er den mest spontane, og likevel, den du vil glemme den raskeste. Det varer i noen sekunder, noen ganger enda mindre og noen ganger, mye lenger.

Elsker du katter, hunder, geiter ... noen dyr i det hele tatt? Eller kanskje, en bil eller et tre? Noen ganger føler vi oss alle en overveldende følelse av kjærlighet til noe eller det andre, og det trenger ikke å være en person. Det er kjærlighet ved første øyekast, og likevel er det ikke noe du vil sove om natten med (for det meste). Vi har alle opplevd hjertesmeltende awww når vi ser på feriebilder eller en liten kattunge eller en valp på YouTube. Vært der og gjort det, og ja, du har opplevd en annen type kjærlighet.

# 7 Samme sex kjærlighet

Har du noen gang følt en intens lykke når du ser en venn av samme kjønn? Du er begge rett, du koker ikke og du tar ikke hverandre. Men på en eller annen måte elsker du bare denne personen, og du har enten en mann, forelskelse eller en jente som er forelsket i denne vennen din.

Samme sex kjærlighet er en følelse du vil føle for vennen din eller til og med en kjendis, men det har mindre å gjøre med seksuell tiltrekning og mer å gjøre med ærefrykt, respekt og beundring.

# 8 Lusty love

Noen gang datert noen som fikk deg våt med en klem? Har du noen gang hatt en forelskelse på noen som gjør at du vil gjøre ting for deg selv når du er alene i sengen? Ja, du har opplevd lyst kjærlighet! [Les: Hvordan snu du deg enkelt]

Lusty kjærlighet er den type kjærlighet du opplever når du lyst på noen eller kommer inn i et forhold til noen du er ekstremt seksuelt tiltrukket av. De første ukene handler om sex og stillingene, og dere begge trenger bare noen få sekunder alene for å kaste hverandres klær på gulvet. Hvis et forhold av deg dreier seg mer rundt sengen og mindre rundt trær og blomster, er du i lusty kjærlighet, min kjærlighet.

# 9 Romantisk kjærlighet

Sommerfugler, lykke og Louis Armstrong er "hva en fantastisk" er alt du trenger å tenke på når du opplever romantisk kjærlighet. Det er vakkert, sappy kjærlighet på sitt beste.

Du føler fladder av sommerfugler i magen din, verden ser så mye vakker ut, og du kan ikke holde det grin igjen, uansett hva du gjør. Du vil alltid være med kjæresten din, og selv når du ikke er sammen, kan du ikke hjelpe å være sammen.

Du er glad. Din elsker er glad. Verden er glad for deg. Og du har tiden av livet ditt! [Les: Hvordan vite om du er forelsket]

# 10 Ubetinget kjærlighet

Salige er de elskere som opplever denne spesielle typen kjærlighet til hverandre. Det er ikke lett, og det er definitivt ikke noe de fleste selv vil prøve. Men hvis du noen gang tar et sprang av tro, vil du se hva ekte kjærlighet virkelig føles.

Elsker du noen mer enn du elsker deg selv? Bryr du deg om din kjæreste mer enn du bryr deg om noe annet er verden? Sjansene er at du kan oppleve ubetinget kjærlighet. Ubetinget kjærlighet er ting eventyrene og romantikk romaner er laget av. Hvis dere begge bryr seg om hverandre og elsker hverandre uselvisk, er dere midt i en spesiell type kjærlighet som få noen gang opplever, men bruker alle deres liv på jakt etter. [Les: En søt opplevelse av ubetinget kjærlighet]

Hvis du vil sørge for at du opplever denne tiende typen kjærlighet, ta et skudd av tro og virkelig bli forelsket i noen som elsker deg. Snart nok, med litt tillit, kommunikasjon og håp, kan du bare leve gjennom denne store opplevelsen at drømmer er laget av! [Les: 25 forholdsregler som teller]

Og der har vi det, de ti typer kjærligheten som du definitivt ville oppleve i livet ditt, så lenge du er villig til å risikere en sjanse og ta det som dukker inn i kjærlens vann. Så hvor mange typer kjærlighet har du opplevd så langt?

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar